Home / Marketingmix Blog / Promotieartikelen; een must have voor jouw bedrijf

Promotieartikelen; een must have voor jouw bedrijf

Promotieartikelen; een must have voor jouw bedrijf

Promotieartikelen zijn ideaal als relatiegeschenk of als weggever bij bijvoorbeeld een event. Het is een investering die je eenvoudig terug kunt verdienen. Hoewel de aanschaf van de artikelen een kleine hap uit jouw budget neemt. Is de reclame die je ermee kunt maken behoorlijk waardevol. Een goed voorbeeld van een promotieartikel is; Mokken bedrukken, een mok komt immers altijd van pas. Naast het bedrukken van mokken zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden! Een promotieartikel is niet alleen goed om de relatie met jouw partners of klanten te verbeteren. Maar kan ook zorgen voor andere positieve aspecten zoals het vergroten van jouw naamsbekendheid.

Genereer meer naamsbekendheid met promotieartikelen

Wanneer jij als bedrijf gepersonaliseerde promotieartikelen maakt met jouw bedrijfsnaam of logo erop zorgt dit voor extra zichtbaarheid. Elke keer dat jouw bedrijfsnaam of logo gezien wordt door een andere partij kan dit immers leiden tot nieuwe sales. De kans dat jouw klanten of zakenrelaties zich herinneren waar het relatiegeschenk vandaan komt is groter dan je misschien denkt. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat ongeveer tweederde van de mensen zich herinnert waar een promotieartikel vandaan komt. Zolang jouw promotieartikel gebruikt wordt door de klant, kun jij de klant als het ware dus ook overtuigen tot aankopen. Op deze manier heb je langer de tijd om nieuwe klanten aan te trekken. Dit kan uiteindelijk zorgen voor meer omzet voor jouw bedrijf.

Waar moet een goed promotieartikel aan voldoen

Wanneer je op zoek gaat naar geschikt promotiemateriaal is het belangrijk om hier goed over na te denken. Of jij uiteindelijk succes behaald met jouw promotiemateriaal is afhankelijk van een aantal factoren;

-       De kwaliteit; zorg ervoor dat de promotieartikelen van goede kwaliteit zijn. Op deze manier straal jij als bedrijf uit dat je voor kwaliteit gaat. Daarnaast zal een product van goede kwaliteit langer gebruikt worden waardoor je meer kans hebt op sales.

-       De originaliteit; ga voor een origineel relatiegeschenk. Het is belangrijk dat jouw promotiemateriaal opvalt tussen alle andere items. Bij Promofit heb je de keuze uit een ruim en origineel assortiment promotiematerialen.

-       Kies een promotieartikel dat bij jouw bedrijf past. Wanneer jij een webshop hebt waar je kleding verkoopt dan kun je bijvoorbeeld denken aan een katoenen tas. Dat sluit aan bij jouw bedrijf.

7 Trends in promotieartikelen voor 2023

Met de trends meegaan is natuurlijk altijd een goed idee. Er zijn een aantal trends die we dit jaar veel tegenkomen bij promotieartikelen;

-       Duurzaamheid. Er wordt tegenwoordig veel ingezet op duurzaamheid, hier kun je leuk op insteken met jouw promotieartikelen.

-       Ga op zoek naar artikelen die bruikbaar zijn zoals een keycord of een paraplu.

-       Er wordt tegenwoordig steeds meer vanuit thuis gewerkt. Probeer jouw promotiemateriaal hierop te laten aansluiten door te kiezen voor bijvoorbeeld kantoorbenodigdheden.

-       Naast thuiswerken wordt er ook steeds meer gewerkt vanuit verschillende uithoeken over de hele wereld. Een fijne muismat of USB stick is dan ook altijd een goed idee.

-       Een gezonde levensstijl is steeds belangrijker voor mensen. Hier wordt dan ook steeds meer tijd voor vrijgemaakt. Een bedrukte drinkfles is ideaal voor tijdens het sporten.

-       Bij een gezonde levensstijl hoort naast sporten natuurlijk ook ontspanning. Items die met ontspanning te maken hebben zoals een stressbal zijn dan ook altijd een goed idee.  

-       De klassiekers zoals een pen, notitieboekje of bedrukte mok zijn ook altijd goed! 

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden voor promotieartikelen die passen bij jouw bedrijf

 

Promotieartikelen; een must have voor jouw bedrijf

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

08-03-2024 - TikTok als marketingtool: de voordelen van views bestellen
In het hedendaagse digitale tijdperk is TikTok uitgegroeid tot een onmisbaar platform voor digitale marketing. Met miljoenen gebruikers wereldwijd biedt het unieke kansen voor merken en individuen om
Lees meer

30-05-2023 - Waarom vinden consumenten de concurrentie wel en jouw bedrij
Je bent ervan overtuigd dat je een prachtig product hebt. Ook weet je zeker dat er een markt voor is en je biedt het aan voor een prima prijs. Er is alleen een probleem. Je product wordt niet gevonden
Lees meer

10-05-2023 - B2B marketing is een vak apart
In de wereld van marketing zijn er verschillende disciplines waaruit je kunt kiezen, zoals B2C (business-to-consumer) en B2B (business-to-business) marketing. B2B marketing richt zich op het
Lees meer

10-05-2023 - 7 tips om als bedrijf tevreden klanten te krijgen
Een bedrijf dat tevreden klanten heeft, is een succesvol bedrijf. Maar hoe zorg je ervoor dat je als bedrijf de juiste strategieën en technieken gebruikt zodat je klanttevredenheid hoog blijft? G
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap