Home / Medische apparatuur Blog / Zo werkt een AED en hier vind je ze!

Zo werkt een AED en hier vind je ze!

Zo werkt een AED en hier vind je ze!

Een AED is een medisch apparaat. AED staat voor automatische externe defibrillator. Makkelijk uitgelegd is dit een apparaat die, wanneer iemand een hartstilstand krijgt, met behulp van de AED het hartritme weer op gang tracht te brengen. Dit wordt gedaan door een elektronische schok. Een kenmerk van de AED is dat deze relatief compact is. Door het compacte formaat is het apparaat dus draagbaar en makkelijk te verplaatsen.

Waar vindt u een AED?

Tegenwoordig zijn AED’s redelijk goed te vinden. Veel geziene locaties zijn onder andere in bedrijven, horeca en steeds vaker op openbare plaatsen. U vindt ze dan bijvoorbeeld aan de buitengevel van een winkelpand. Zeker wanneer er veel personen ‘’over de vloer’’ komen, is een AED kopen maatschappelijk gezien een goede en verstandige investering. Bovendien komen er ook steeds meer burgerinitiatieven en meldpunten om een AED aan te melden. Zo brengt de Hartstichting diverse locaties van AED’s in kaart. Daarnaast heeft het Rode kruis een AED app waar inmiddels meer dan 20.000 AED locaties in geregistreerd staan.

Goed om te weten

In tegenstelling tot wat weleens gedacht wordt is het gebruik van een AED niet moeilijk en niet gevaarlijk. Bij het gebruiken van de AED krijgt u vrijwel altijd stap voor stap instructies. Door de stap voor stap instructies kunnen ook mensen zonder medische kennis de AED correct bedienen. Daarnaast is het ook niet gevaarlijk om een dergelijk apparaat te bedienen. Het apparaat is zo gemaakt dat deze geen schok geeft als er geen hartstilstand is. Door het plaatsen van de PADS (elektroden) wordt het hartritme geanalyseerd. Wanneer er geen ritme is, dan wordt er pas een schok afgegeven.

Waar kunt u een AED kopen?

Een AED kunt u onder andere kopen bij de Bloeddrukmeterswebshop. Vanzelfsprekend kunt u hier vrijblijvend advies inwinnen, maar u kunt ook een keuze maken uit een ruim assortiment verschillende AED’s. Vrijwel alle gangbare merken worden geleverd. Naast complete AED’s vindt u ook verbruiksartikelen en toebehoren zoals: batterijen, elektroden en AED kasten.

Bron: https://www.bloeddrukmeterswebshop.nl

Zo werkt een AED en hier vind je ze!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

12-10-2022 - Voordelen van veilige naaldencontainers op je werkplek
Als bedrijf is het je primaire zorgplicht om je werknemers veilig te houden en letsel of ongevallen op de werkplek te voorkomen. Dit omvat het voorkomen van scherpe letsels. De Health and Safety Regul
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap