Home / Online marketing Blog / Iedereen wil vindbaar zijn in Google, maar ga je jouw Google Ads zelf beheren of besteed je het uit?

Iedereen wil vindbaar zijn in Google, maar ga je jouw Google Ads zelf beheren of besteed je het uit?

Iedereen wil vindbaar zijn in Google, maar ga je jouw Google Ads zelf beheren of besteed je het uit?

Googleadvertenties zijn een van de meest effectieve manieren om reclame te maken voor uw bedrijf. Als u uw zichtbaarheid in de zoekresultaten wilt verhogen, of nieuwe klanten naar uw website wilt trekken, dan zal het gebruik van dit platform u helpen precies dat te doen. Maar hoe weet u of het beter voor u is om dingen zelf te regelen of een externe Google Ads specialist in te huren? Hier zijn enkele dingen om te overwegen:

Googleadvertenties zijn één van de meest krachtige advertenties die u kunt uitvoeren om uw bedrijf te laten groeien.

Google-advertenties zijn één van de meest krachtige advertenties die u kunt uitvoeren om uw bedrijf te laten groeien. Als u ze goed instelt, dan zijn ze betaalbaar en kunnen ze goed rendement opleveren.

Iedereen wil vindbaar zijn in Google, maar ga je jouw Google Ads zelf beheren of besteed je het uit?

Maar als u uw Google Ads-account zelf beheert, loopt u mogelijk waardevolle kansen mis om uw bedrijf te laten groeien - of erger nog, verspilt u geld aan ineffectieve campagnes.

Voordat u uw campagne lanceert, is het belangrijk om te beslissen of u het zelf doet of een externe Google Ads-specialist inhuurt.

Voordat u uw campagne start, is het belangrijk om te beslissen of u zelf uw Googleadvertenties gaat beheren of dat u hiervoor een externe Google Ads specialist inhuurt.

Als u de tijd heeft en technisch onderlegd bent, ga dan zeker uw gang en probeer zelf uw Google Advertenties in te stellen en bij te sturen. Het is zeker mogelijk, maar het zal in het begin veel tijd/geld kosten. U zal namelijk veel moeten gaan uitproberen voordat u een succesvolle campagne kan draaien. Testen met verschillende landingspagina’s, beschrijvingen, koppen, extensies en alles wat het platform en uw website biedt. U zal steeds weer wat moeten optimaliseren en kijken wat daar de effecten van zijn. 

Het alternatief is het uitbesteden van het beheer van je Google Ads account(s) aan een extern bureau dat gespecialiseerd is op dit gebied. Er zijn voor- en nadelen aan deze aanpak: Aan de ene kant betekent uitbesteden dat iemand anders alles voor je regelt; aan de andere kant betekent uitbesteden dat je iemand anders betaalt om alles voor je te regelen.

Als u besluit om het account zelf te beheren, zijn hier de stappen die u moet nemen:

 • Leer hoe Google Ads werkt.
 • Zoek de juiste zoekwoorden voor uw campagnes/advertentiegroepen.
 • Schrijf overtuigende advertenties met duidelijke koppen en beschrijvingen die de vragen van uw klanten beantwoorden.
 • Maak een sterke landingspagina met relevante inhoud, afbeeldingen en video's om de advertentietekst aan te vullen.

1. Begrijp hoe Google Ads werken

Een Google Ads campagne is een manier om te adverteren op Google. Als je een website hebt, of zelfs als je dat niet hebt, is het belangrijk dat je bedrijf vindbaar is via Google.

Het is met Google Ads mogelijk op verschillende manieren te adverteren:

 • Shopping
 • Search 
 • Display
 • Video

Zorg dat u bekend raakt met het systeem voor de best converterende advertenties.

2. Leer hoe je geweldige advertenties schrijft

Wanneer je advertenties schrijft, onthoud dan:

Uw advertentie moet relevant zijn voor uw publiek. De beste manier om dit te garanderen is door uw advertentie te richten op een specifieke dienst of product. Als iemand ergens specifiek naar op zoek is en ze lezen het terug in de beschrijving dan is dat erg krachtig. Dit geld ook voor de koppen en de landingspagina. 

3. Maak een sterke landingspagina

U wilt een landingspagina die gericht is op het aanbod en bezoekers geeft wat ze nodig hebben.

 • Een duidelijke call-to-action (CTA)
 • Een sterke CTA is ongelooflijk belangrijk omdat dit is hoe je bezoekers omzet in leads. Als u uw bezoeker te veel opties geeft, zullen ze niet zeker weten waar ze moeten klikken, of zelfs überhaupt de moeite moeten nemen om te converteren. Uw CTA moet gemakkelijk te vinden en nog gemakkelijker te begrijpen zijn. Zorg ervoor dat het duidelijk is wat u verwacht dat ze doen na een bezoek aan uw landingspagina, alleen al door naar de knop zelf te kijken (bijv. "Nu downloaden"). Als er meerdere CTA's op uw site staan, zorg er dan voor dat elke CTA gericht is op een specifiek type gebruiker: iemand die geïnteresseerd is in meer informatie over het werken met uw bedrijf versus iemand die al bekend is met alles over het werken met u, maar alleen wat meer informatie wil voordat hij een investeringsbeslissing neemt."

Daarnaast versterkt een goed geoptimaliseerde website uw Google Ads advertenties!

4. Vind de juiste zoekwoorden

Het vinden van de juiste zoekwoorden om op te richten is essentieel voor een succesvolle Google advertentiecampagne. Trefwoord onderzoek is een belangrijke stap in het proces van het creëren van een succesvolle Google-advertentiecampagne, omdat het u helpt de juiste zoekwoorden te vinden om op te richten.

Trefwoorden zijn woorden die mensen gebruiken bij het zoeken naar specifieke producten of diensten, en ze zijn van cruciaal belang voor uw succes op Google AdWords, omdat ze bepalen hoe relevant uw advertenties zal zijn in de zoekresultaten.

5. Meet het succes met analytische platforms zoals AdWords, Google Analytics en meer

Meet succes met analytische platforms zoals AdWords, Google Analytics en meer

Google heeft een heleboel gegevens over uw klanten. U hebt er toegang toe via hun vele tools, waaronder:

 • AdWords - Het platform voor het beheren van uw betaalde zoekadvertenties
 • Search Console - Een hulpmiddel voor het analyseren van organische zoekresultaten
 • Google Analytics - Een dienst waarmee u websiteverkeer op Google-eigenschappen en daarbuiten kunt volgen.

De voordelen van het inhuren van een externe Google Ads-specialist wegen doorgaans ruimschoots op tegen de kosten

Waarom je Google Ads uitbesteden? Er komt meer bij kijken, dan je van tevoren kan inschatten. Een specialist die voor meerdere bedrijven de Googleadvertenties beheerd heeft al voor veel bedrijven geëxperimenteerd waardoor ze sneller tot een sterk resultaat komen. Ze adviseren u met de inrichting van de landingspagina’s, de juiste zoekwoorden, delen de Google advertentiegroepen in en blijven sturen naar conversie. Daarnaast kunt u zich volledig focussen op het bedienen van uw klanten.

U zal merken dat een Google Ads specialist doormiddel van zijn/haar ervaring betere resultaten kan behalen, dan u zelf. Daardoor kunt u zich volledig richten op de aanvragen en zal het meer rendement opleveren, dan dat u zelf de Google Ads campagne beheerd.

Iedereen wil vindbaar zijn in Google, maar ga je jouw Google Ads zelf beheren of besteed je het uit?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

03-08-2022 - Zo help je de zoekmachines een handje
De zoekmachines een beetje helpen. Het klinkt je misschien raar in de oren, want waren die zoekmachines er nu niet om ons leven makkelijker te maken, door in de enorme hoeveelheid websites precies te
Lees meer

18-07-2022 - Verschillende aspecten die het bedrijfsleven kan leren van d
Succes hebben in het bedrijfsleven betekent dat jij je kaarten goed moet uitspelen. De wereld van het gokken, waar vaardigheid en strategie samengaan met risico en toeval, vertelt ons dat precies. De
Lees meer

25-06-2022 - De website optimalisatie die past bij jouw bedrijf
De vindbaarheid via zoekmachine wordt steeds belangrijker voor bedrijven, maar voor sommige bedrijven blijft het een lastig begrip. Het is van belang dat je het op de juiste manier doet. Het kost name
Lees meer

05-04-2022 - 3 redenen waarom internet en online zichtbaarheid zo belangr
Internet is enorm belangrijk als aankomt op verschillende onderdelen van je bedrijf. Wat voor soort onderneming je ook hebt, internet is onmisbaar en je kunt simpelweg niet zonder. Voor alle onderdele
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap