Home / Online marketing Blog / 4 belangrijke nieuwe online marketing trends

4 belangrijke nieuwe online marketing trends

Elke marketeer zal het eens zijn dat digitale trends met een enorme sneltreinvaart zijn gegaan de afgelopen jaren. Als je niet dagelijks leest over je branche en up-to-date te blijft, dan is er een grote kans dat je als snel achter raakt.

Sommige van deze nieuwe marketing trends zijn al geruime tijd in opmars, maar na een paar jaar van experimenteren door andere mensen en bedrijven, kunnen we nu analyseren hoe effectief deze strategieën zijn geworden.

Door hier te schrijven over nieuwste marketing trends en best practices, hopen wij dat u deze in uw eigen marketing inspanningen kunt gebruiken!

1. Uw website toegankelijk voor mobiele apparaten

Want dat is waar bijna 35 % van uw klanten zijn! Onderzoek wijst namelijk uit dat dit percentage alleen nog maar stijgt de komende jaren. Enige tijd buitenshuis doorbrengen en je zult merken dat iedereen en hun hond niet in staat om te gaan zelfs 5 minuten zonder hun smartphone te controleren zijn.

Het is een verandering om bang van te worden, Maaarrr.. we kunnen dat flink in ons eigen voordeel benutten

2. Wordt zelf een Media bedrijf

Het idee van content marketing is niets nieuws. Het aanbieden van gratis advies en tips om uw potentiele klanten te trekken lijkt misschien niet , immers als je goed in iets moet je nooit doen het gratis.

Goede content marketing smaakt u niet alleen betrouwbaar, maar helpt ook heel erg goed voor ranking in de zoekmachines. Als je op regelmatige basis over interessante bedrijf gerelateerde zaken schrijft, zult u ook de zichtbaarheid van uw merk tot stand met uw publiek en wekken van vertrouwen in uw merk.

GRATIS content maken is essentieel als u wilt verblijven in het komende decenniumrelevant. U kunt, en moet een betaalde aanbod (dat is hoe u zullen bloeien in het bedrijfsleven). Maar met behulp van de inhoud aan te trekken en in dienst nemen van leads kan heel goed de sleutel tot uw toekomstige marketing succes.

3. Kruip achter de camera!

We zien ook nieuwe trends ontstaan in de manier waarop mensen content en media bekijken. Een onderzoeksproject van de universiteit van Utrecht suggereert dat een belangrijke reden voor dit te wijten aan de verkorte aandacht spanne van mensen.

De studie gaat verder met te concluderen dat bedrijven moeten experimenteren met nieuwe manieren van online communiceren, om zich aan te passen aan deze nieuwe consumptiepatronen. Er zijn mensen die houden van het lezen en diepgaande artikelen, maar er zijn ook mensen die liever naar aanleiding van een korte inleiding overtuigd worden.

De uitleg video

Een manier om jezelf op een vernieuwende en effectieve manier te presenteren is de uitleg video. Zie hieronder een voorbeeld hiervan.

 

 

4. het potentieel van E-mail

E-mail is misschien wel de oudste vorm van digitale communicatie. Voor velen lijkt het misschien een verouderd model en in de online marketing zeker niet zo prominent als het gebruik van sociale media en andere SEO.

Echter, uit een recente infographic van de dienst Litmus, blijkt dat e-mail marketing gemiddeld een ROI van 40 dollar voor elke $1 die is uitgegeven. Helemaal niet slecht dus!

Meer weten over online marketing trends en strategieën? Neem dan contact op met TIC Online Marketing. Wij vertellen er graag meer over.





4 belangrijke nieuwe online marketing trends

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

10-01-2024 - De voordelen van SEO uitbesteden
Het is tegenwoordig voor zowel grote als kleine bedrijven heel belangrijk om op internet gevonden te worden door jouw doelgroep. En dat begint met een goede vindbaarheid in de zoekmachines. Search Eng
Lees meer

20-11-2023 - Instagram Stories: Tips voor betere engagement en conversies
Instagram Stories is een krachtig instrument binnen de gereedschapskist van elke marketeer. Met zijn tijdelijke karakter en creatieve mogelijkheden biedt het een unieke kans voor bedrijven om betrokke
Lees meer

08-11-2023 - Zoekmachine adverteren in een notendop
In de moderne digitale wereld speelt online adverteren een cruciale rol bij het vergroten van de zichtbaarheid en het succes van bedrijven. Een van de meest effectieve methoden is SEA, oftewel Search
Lees meer

30-10-2023 - Wat is het doel van een zoekwoordenanalyse?
Een effectieve website is meer dan alleen een mooi design en goede inhoud. Om te zorgen dat de juiste mensen uw site vinden, is een gedegen zoekwoordenanalyse essentieel. Maar wat houdt dat precies
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap