Home / Opslag goederen Blog / Wat is een gitterbox en wat kun je ermee?

Wat is een gitterbox en wat kun je ermee?

Wat is een gitterbox en wat kun je ermee?

Als je werkt met producten of onderdelen, moet je ook nadenken over transport en opslag. Bijvoorbeeld waarin je zaken wilt opslaan of vervoeren. Dat moet immers op een veilige, maar ook efficiënte manier kunnen gebeuren. Een handige optie hiervoor is de gitterbox. Nog nooit van gehoord? We bespreken wat een gitterbox is, welke voordelen het biedt en wat je er allemaal mee kunt.

Wat is een gitterbox?

De gitterbox staat ook wel bekend als een gaascontainer of draadcontainer, en zelfs ook als een gibo. Het is een industriële transport- en opslagcontainer die is ontworpen om duurzaamheid en efficiëntie te bieden voor een verscheidenheid aan toepassingen. Wat onderscheidend is aan de gitterbox is de gaasstructuur van de zijkanten, die gemaakt is van zeer stevig staaldraad. De bodem van een gitterbox is een stevige plaat. Meestal is een gitterbox aan de bovenkant open. Gibo’s bestaan in een aantal verschillende Europese standaardmaten.

Wat zijn de voordelen van een gitterbox?

Gitterboxen zijn ten eerste zeer robuust. Het duurzame staaldraad waar ze van gemaakt worden zorgt ervoor dat gibo’s bestand zijn tegen slijtage en schokken en een hoog draagvermogen hebben. Daardoor gaan ze bij correct gebruik lang mee en kan er veel in vervoerd worden. Ook zijn gitterboxen gemaakt om handig gestapeld te kunnen worden, wat voor efficiënt transport én opslag heel praktisch is. Daarnaast zorgt de open gaasstructuur ervoor dat de inhoud van een gitterbox gemakkelijk te zien en te identificeren is. Ook zorgt die open structuur voor ventilatie, waardoor producten die moeten kunnen ademen er ook in vervoerd kunnen worden. Een goede gibo voldoet aan de UIC 435-3 norm, wat betekent dat hij voldoet aan de internationale regels en voorschriften voor goederenvervoer over de weg en per spoor.

Wat zijn de voordelen van een gitterbox?

Veelzijdig toe te passen

Gitterboxen hebben een breed scala aan mogelijke toepassingen. Daardoor zijn ze erg handig voor bedrijven in verschillende sectoren. Om te beginnen natuurlijk in de transportsector, omdat ze gemakkelijk geladen kunnen worden en lading er veilig en efficiënt in vervoerd kan worden. Voor opslag komen ze ook uitstekend van pas dankzij de stapelbaarheid en het feit dat je er makkelijk in kunt kijken. Verder worden ze in de automotive-industrie gebruikt om auto-onderdelen en componenten te vervoeren en op te slaan. In de landbouwsector worden gibo’s gebruikt om oogstproducten te verzamelen en te vervoeren, omdat ze ventilatie bieden. Voor de recyclingindustrie zijn ze handig om gerecyclede materialen in te verzamelen, sorteren en transporteren. Ook in de afvalverwerking worden gitterboxen gebruikt, namelijk om afval op te slaan en te transporteren.

De gitterbox kan dus een onmisbare troef zijn in diverse bedrijfstakken en toepassingen, van transport en opslag tot recycling en afvalbeheer. Hij biedt een robuuste constructie, stapelbaarheid en ventilatievoordelen, plus duurzaamheid en draagvermogen. Het is een goede investering die lang mee gaat bij correct gebruik en daarom voor bedrijven zeker het overwegen waard. Door de doorkijkmogelijkheid kunnen gitterboxen voor tijdbesparing zorgen in de vorm van een efficiëntere identificering van de inhoud, en tijd is geld. De investering verdient zichzelf dus terug!

Wat is een gitterbox en wat kun je ermee?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap