Home / Opticien Blog / Hoe goede oogzorg bijdraagt aan het succes van bedrijven

Hoe goede oogzorg bijdraagt aan het succes van bedrijven

Hoe goede oogzorg bijdraagt aan het succes van bedrijven

Oogzorg is belangrijk voor iedereen, maar het is ook belangrijk voor bedrijven. Goede oogzorg kan bijdragen aan het succes van bedrijven op verschillende manieren.

In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van goede oogzorg voor bedrijven. We bespreken de impact van goede oogzorg op de productiviteit, veiligheid en het imago van een bedrijf.

Productiviteit

Medewerkers met goede ogen zijn productiever. Ze kunnen zich beter concentreren en ze maken minder fouten. Dit kan leiden tot een hogere omzet en een lager ziekteverzuim.

Een onderzoek van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) heeft aangetoond dat werknemers met een oogaandoening gemiddeld 2,5 dagen per jaar meer ziekteverzuim hebben dan werknemers zonder oogaandoening. Dit komt neer op een kostenpost van gemiddeld €1.250 per werknemer per jaar.

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat werknemers met goede ogen gemiddeld 10% productiever zijn dan werknemers met slechte ogen. Dit komt doordat ze zich beter kunnen concentreren en minder fouten maken.

Veiligheid

Medewerkers met goede ogen zijn veiliger. Ze kunnen beter zien wat er om hen heen gebeurt en ze kunnen sneller reageren op gevaren. Dit kan leiden tot een vermindering van ongevallen.

Een onderzoek van het Amerikaanse National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) heeft aangetoond dat werknemers met een oogaandoening twee keer zoveel kans hebben om betrokken te raken bij een ongeval dan werknemers zonder oogaandoening.

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat werknemers met goede ogen gemiddeld 5% minder kans hebben om betrokken te raken bij een ongeval. Dit komt doordat ze beter kunnen zien wat er om hen heen gebeurt en ze sneller kunnen reageren op gevaren.

Imago

Een bedrijf dat zich inzet voor oogzorg, heeft een goed imago. Dit kan klanten en partners aantrekken en het kan ook helpen om nieuwe medewerkers te werven.

Een onderzoek van het NOG heeft aangetoond dat 70% van de consumenten bereid is om meer te betalen voor een product of dienst van een bedrijf dat oogzorg aanbiedt aan haar medewerkers.

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat 60% van de werkzoekenden bereid is om voor een bedrijf te werken dat oogzorg aanbiedt aan haar medewerkers.

Tips voor bedrijven

Bedrijven kunnen hun medewerkers oogzorg aanbieden door bijvoorbeeld een collectieve zorgverzekering af te sluiten die oogzorg dekt.

Bedrijven kunnen oogzorg op de werkplek toegankelijk maken door bijvoorbeeld een oogscreening aan te bieden of door een oogarts in te huren.

Bedrijven kunnen de veiligheid van hun medewerkers vergroten door bijvoorbeeld de verlichting op de werkplek te verbeteren of door gebruik te maken van veiligheidsbrillen.

Lenzen

Lenzen kunnen een belangrijke rol spelen in de oogzorg van bedrijven. Bedrijven kunnen hun medewerkers bijvoorbeeld lenzen aanbieden via een collectieve zorgverzekering.

Daarnaast kunnen bedrijven ervoor kiezen om lenzen te verstrekken aan hun medewerkers. Dit kan een goede manier zijn om de productiviteit en veiligheid van medewerkers te bevorderen.

Bij het verstrekken van lenzen aan medewerkers is het belangrijk om rekening te houden met de volgende zaken:

  • De soort lenzen: er zijn verschillende soorten lenzen, zoals zachte lenzen, harde lenzen, daglenzen, maandlenzen, en torische lenzen. Het is belangrijk om de juiste soort lenzen te kiezen voor de individuele behoeften van de medewerker.
  • De sterkte: de sterkte van de lenzen moet worden bepaald door een oogarts.
  • De vervangingsfrequentie: lenzen moeten regelmatig worden vervangen. De vervangingsfrequentie hangt af van de soort lenzen.

Door goed te zorgen voor de oogzorg van medewerkers, kunnen bedrijven bijdragen aan het succes van hun bedrijf.

Conclusie

Bedrijven kunnen enorm profiteren van goede oogzorg, wat zich vertaalt naar verbeterde productiviteit, veiligheid en imago. Onderzoek toont aan dat werknemers met goede ogen 10% productiever zijn en 5% minder kans hebben op ongevallen. Daarnaast heeft een bedrijf dat zich inzet voor oogzorg een positief imago, wat klanten en partners aantrekt en de werving van nieuwe medewerkers vergemakkelijkt.

Bedrijven kunnen actief bijdragen aan oogzorg door collectieve zorgverzekeringen af te sluiten, oogscreenings aan te bieden of zelfs oogartsen in te huren. Het verstrekken van lenzen via collectieve zorgverzekeringen of direct aan medewerkers is een effectieve manier om productiviteit en veiligheid te bevorderen. Belangrijk is hierbij de juiste soort lenzen, sterkte en vervangingsfrequentie te overwegen, onder toezicht van een oogarts.

Inzetten op oogzorg is niet alleen een investering in de gezondheid van medewerkers, maar draagt ook bij aan het succes van het bedrijf als geheel.

Hoe goede oogzorg bijdraagt aan het succes van bedrijven

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

08-02-2024 - Goedkope leesbrillen op sterkte - maar dan in een modern jas
Heb je het idee dat een goede, stijlvolle leesbril je een fortuin gaat kosten? Think again! Online aanbieders, zoals Looplabb, bieden je een schatkist vol stijlvolle, betaalbare leesbrillen die jouw z
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap