Home / Reisbureaus Blog / Op zoek naar een reisbureau voor een winterse gezinsvakantie? Hier gaat de reis naartoe!

Op zoek naar een reisbureau voor een winterse gezinsvakantie? Hier gaat de reis naartoe!

Op zoek naar een reisbureau voor een winterse gezinsvakantie? Hier gaat de reis naartoe!

 

De dagen worden langer, de temperatuur daalt naar het vriespunt en kerstvakantie staat bijna voor de deur. Waar de één graag thuis blijft om oud en nieuw in eigen land te vieren, vertrekt de ander gezellig met het gezin naar een bestemming ver weg van de massa.

Zou jij graag met het gezin op reis willen deze Kerst, maar zie je op tegen de organisatie ervan? Geen zorgen, want in deze blog hopen we jou inspiratie te geven voor een prachtige reis naar IJsland met de familie. Houden jullie van rondreizen, wordt het een fietsvakantie naar Reykjavik of kiezen jullie voor een ijsreis? Riskja Travel denkt graag met je mee.

Een winterse rondreis door IJsland

Hoewel de winter in Nederland al lage temperaturen aanneemt, is de winter hier niet net zo mooi als in IJsland. Een gezinsreis naar IJsland begin je in Reykjavik, waar je het Viking-monument bezoekt, het kleine centrum ontdekt en van het witte landschap geniet. In IJsland wordt het ’s winters uiteraard vroeg donker en heb je daardoor minder tijd om lange dagen aan sightseeing te doen, maar een bezoek in de winter stelt jou en je gezin ook in de gelegenheid om het noorderlicht te bewonderen. Ook is het prachtig om tijdens je Riksja IJsland reis een bezoekje te brengen aan de Strokkur geiser en de Gullfoss waterval. IJsland staat verder bekend om de zwarte stranden van Vík als gevolg van vulkaanuitbarstingen. Hebben jij en de kids zin om nog een frisse duik te nemen? Maak dan een stop bij de Blue Lagoon bij Keflavik en geniet van dit betoverende moment.

Fietsvakantie in Reykjavik

Ga je met kleine kinderen op pad en vind je een wekenlange vakantie iets te veel van het goede? Een korte Riksja Family reis naar Reykjavik alleen is ook een uitstekend idee voor jou en de kinderen. In dit geval verruil je watervallen en vulkanen voor het bewonderenswaardige Reykjavik, waar je verrast kan worden door plotselinge sneeuwbuien of juist plaatselijke zonneschijn. Met een stevig IJslands ontbijt, zoals skyr, in je maag is het tijd om de fiets te pakken om op die manier de stad te verkennen. Wij regelen een fiets met kinderzitje, zodat jullie beiden jullie ogen uit kunnen kijken. Ga op zoek naar het parlementsgebouw, de oude haven of een gewoon cafeetje. De kathedraal Hallgrímskirkja mag je uiteraard niet overslaan. Zijn jullie moe van het fietsen? Dan is een bezoekje aan het binnen- of (jawel) buitenzwembad sterk aan te raden, zodat ieder zijn eigen gang kan gaan.

Een IJslandse ijsreis

Laat het jou koud hoe koud het op vakantie is? Dan is deze ijsreis van Riksja Travel naar Skaftafell dé ideale gezinsvakantie. Dit is namelijk Europa’s grootste gletsjer, die omringd wordt door een gletsjermeer met grote ijsschotsen en een blauwe kleur. Vergeet dus zeker niet je handschoenen mee te nemen, wanneer je aan deze gezinsreis begint! Deze reis bevat ook een reisje met een amfibievoertuig, zodat je de gletsjer ook écht van dichtbij kunt aanschouwen. Zijn jullie nog niet uitgekeken op het water en houden jullie wel van wat sportiviteit? Kies er dan voor om met elkaar  het water per kajak te benaderen en laat je leiden door een gids. Wie weet spotten jullie onderweg een zeehond of durven jullie het zelfs aan om een ice cave van binnen te bekijken.

Boek een reis!

Zouden jullie deze kerst graag een witte kerst willen hebben en op reis willen naar IJsland? Riksja Travel zorgt ervoor dat jullie van alle gemakken voorzien zijn en een onvergetelijke ervaring zullen opdoen.





Op zoek naar een reisbureau voor een winterse gezinsvakantie? Hier gaat de reis naartoe!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

12-09-2023 - Een rondreis door Amerika en Canada: Ontdek de Schoonheid va
Een rondreis Amerika en Canada is een droom die velen koesteren. Deze twee prachtige landen, gevuld met adembenemende landschappen en rijke culturen, bieden een onvergetelijke reiservaring.
Lees meer

27-10-2021 - Dit zijn de avontuurlijkste vakantiebestemmingen
Ben je op zoek naar de meest avontuurlijkste vakantiebestemmingen? Lekker op stap met je wandelschoenen of werkschoenen voor heren en zien waar je beland? Wij zochten uit welke bestemmingen je echt ee
Lees meer

11-08-2016 - De beste gokvakantiebestemmingen ter wereld
Vakantie staat voor ontspanning, genieten en nieuwe ervaringen opdoen. Voor de een kan dat een zonvakantie zijn waarbij je na een dagje bakken op het strand en zwemmen in het koele zeewater 's avo
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap