Home / Relatiegeschenken Blog / Tips om betere relaties met stakeholders op te bouwen

Tips om betere relaties met stakeholders op te bouwen

Tips om betere relaties met stakeholders op te bouwen

Het opbouwen van sterke, gezonde relaties met de mensen die een directe of indirecte invloed hebben op jouw projecten of bedrijfsvoering is geen kleinigheid. Het vergt empathie, strategie en, niet te vergeten, dat vleugje persoonlijke touch waardoor iedereen zich gewaardeerd voelt. Laten we samen ontdekken hoe we deze belangrijke relaties naar een hoger niveau kunnen tillen.

Geschenken geven

Wie houdt er nu niet van een mooi cadeautje op zijn tijd? Geschenken geven is een fantastische manier om een sterke band met je stakeholders te smeden. Een doordacht geschenk laat zien dat je ze waardeert en begrijpt wat ze nodig hebben of waar ze blij van worden. Misschien is het een tas met een ontwerp waar ze enthousiast over zijn of iets kleins maar betekenisvols voor hun hobby. Onthoud dat het bij geschenken niet om de prijs gaat, maar om de gedachte erachter. Relatiegeschenken bedrukken is een goed idee om het nog persoonlijker te maken.

Wees betrouwbaar

Naast relatiegeschenken, zoals tassen bedrukken, is betrouwbaarheid belangrijk. Betrouwbaarheid is het hart van elke relatie, en dit geldt dubbel en dwars als het aankomt op die met je stakeholders. Je wilt toch dat mensen op je kunnen rekenen? Door consistent je afspraken na te komen en open te staan voor dialoog, bouw je een vertrouwensband op. Op den duur zal dit zich uitbetalen doordat je betere relaties hebt met je stakeholders. Wees dus die ene persoon waar ze op kunnen bouwen.

Communiceer regelmatig

In de wereld van vandaag is regelmatige communicatie met je stakeholders goud waard. Maar laten we het niet hebben over zomaar communiceren; het gaat om het creëren van echte connecties. Stel je voor dat je niet alleen updates deelt, maar ook verhalen, successen en zelfs de hobbels op de weg. Door stakeholders regelmatig op de hoogte te houden, voelen ze zich meer betrokken en deel van het team. Dit kan ook online via plekken als Whatsapp of Slack. Kijk dus goed naar waar het momenteel aan schort met je eigen communicatievaardigheden.

Doe aan leuke activiteiten

Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in het dagelijkse werk en de steeds terugkerende taken, maar laten we niet vergeten dat plezier hebben ook belangrijk is. Het organiseren van leuke activiteiten – of dat nou teamuitjes, virtuele quizavonden of creatieve brainstormsessies zijn – kan wonderen doen voor de teamgeest en de band met je stakeholders versterken. Dit hoeven geen grootschalige, ingewikkelde evenementen te zijn. Soms is een eenvoudige, spontane koffiepauze via Zoom al genoeg om te laten zien dat je om je mensen geeft en ze waardeert.

Leer al je stakeholders ook buiten het werk kennen

Mensen leren kennen buiten de kaders van het werk om kan een wereld van verschil maken. Het gaat hier niet per se om het plannen van grote sociale evenementen, maar meer om het creëren van kansen om te delen wie we zijn buiten onze professionele rollen. Een spontaan gesprek over hobby’s of passies, een korte wandeling tijdens de lunchpauze, of simpelweg het uitwisselen van ervaringen en dromen, kan de deur openen naar diepere relaties en wederzijds begrip.

Pak feedback positief op

Omgaan met feedback is als het navigeren door een doolhof waarbij elke afslag ons dichter bij onze beste versie brengt. Het is essentieel om feedback niet enkel te zien als kritiek, maar als een kans om te groeien, zowel persoonlijk als professioneel. Wanneer we feedback ontvangen, is het de kunst om te luisteren, echt te horen wat er gezegd wordt en te reflecteren op hoe we ons kunnen verbeteren. Het is begrijpelijk dat het soms moeilijk kan zijn, vooral als die feedback onverwacht komt of misschien niet wordt geleverd met de zachtste hand. Elk stukje feedback is een geschenk, ingepakt in de hoop op jouw succes!

Hanteer een persoonlijke benadering

Een persoonlijke benadering hanteren binnen een team of organisatie gaat veel verder dan het kennen van elkaars namen of het uitwisselen van beleefdheden. Het draait om het creëren van een omgeving waar iedereen zich gewaardeerd, gehoord en begrepen voelt. Door aandacht te besteden aan wat uniek is aan elk teamlid, bouwen we bruggen van begrip en respect. Dit versterkt niet alleen de banden tussen collega’s maar stimuleert ook een cultuur van openheid en inclusiviteit. Denk bijvoorbeeld aan het personaliseren van werkervaringen door flexibiliteit in werkstijlen toe te staan of door ruimte te bieden aan persoonlijke ontwikkelingsplannen. Een persoonlijke benadering erkent de individuele bijdragen en waarden van ieder en weerspiegelt onze toewijding om een omgeving te creëren waar iedereen zich thuis voelt en kan floreren.

Tips om betere relaties met stakeholders op te bouwen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

16-05-2024 - Klaar om indruk te maken met jouw bedrukte geschenken?
Het bedrijfsleven en zaken doen is meer dan alleen maar directe verkoop of dienstverlening. Het draait ook om het opbouwen en onderhouden van sterke relaties met klanten en partners. En dat is een zak
Lees meer

10-05-2024 - Hoe de keuze voor duurzame relatiegeschenken steeds eenvoudi
Vrijwel iedere onderneming krijgt te maken met de transitie naar duurzaamheid, tot kleine zelfstandigen aan toe. Bedrijven doen er verstandig aan tijdig te investeren in duurzame maatregelen en te inv
Lees meer

07-05-2024 - De kracht van storytelling
In een wereld waar continu informatie gegeven wordt, is het vermogen om een verhaal te vertellen een van de meest waardevolle vaardigheden geworden voor bedrijven en ondernemers. Storytelling gaat ver
Lees meer

04-02-2024 - Relatieopbouw in zakelijk Nederland: hoe gepersonaliseerde g
Als ondernemer weet je het maar al te goed. Het bouwen van goede en sterke relaties is een van de belangrijkste dingen die je het hele jaar moet doen. Daarom kan het geven van gepersonaliseerde gesche
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap