Home / Schoonheidsspecialiste Blog / Microdermabrasie

Microdermabrasie

Microdermabrasie ervaringen,

daar lees ik veel over op internet, krijg ook veel vragen erover en de ervaringen zijn nogal uiteenlopend. De een is heel tevreden terwijl de ander dat weer niet is. Omdat ik gespecialiseerd ben in microdermabrasie behandelingen wil ik je graag uitleggen hoe het kan dat er zoveel verschillende microdermabrasie ervaringen zijn.

 

Waarom verschillende microdermabrasie ervaringen?

Eigenlijk is het niet zo heel vreemd dat er zoveel verschillende microdermabrasie ervaringen zijn want er zijn veel verschillende apparaten op de markt van goedkoop tot duur. REVIDERM is gespecialiseerd in microdermabrasie behandelingen en werkt met één van de beste apparaten die al verschillende prijzen heeft gewonnen. Dit zegt toch genoeg al? Onze microdermabrasie ervaringen zijn goed! Een goed microdermabrasie apparaat met goede kristallen komen ten goede van je huid. Graag wil ik je dan ook vanuit mijn eigen ervaring tips geven waar je op moet letten als je een goede microdermabrasie behandeling wilt ondergaan. Je hebt maar één huid en ga daar voorzichtig mee om!

 

Soorten microdermabrasie apparaten en wat is het verschil?

Er zijn dus verschillende soorten microdermabrasie apparaten en je kan ze onderverdelen in apparaten met kristallen (met korrels) en diamant koppen (zonder korrels). Hierin is dus al het eerste verschil in de microdermabrasie ervaringen. Onze ervaring is dat microdermabrasie apparaten met kristallen beter werken dan de apparaten met de diamant koppen (deze hebben wij ook gehad en spreken uit ervaring). Daarnaast zit er heel veel kwaliteitsverschil in de microdermabrasie apparaten zelf, wat uiteindelijk wel invloed heeft op het eindresultaat. Wat ik je wil mee geven is dat vaak de duurdere apparaten wel veel betere resultaten geven. Maar hoe weet je dat dan zul je, je nu afvagen? Heel gemakkelijk, je kunt het vaak zien aan de behandelprijs. De “duurdere” microdermabrasie behandelingen gebruiken vaak een goed apparaat met goede (dure) kristallen, simpelweg omdat ze niet “goedkoop” kunnen werken door de hoge kostprijs want voor kwaliteit betaal je altijd meer.

 

Zit er dan ook verschil in de kristallen?

Ja, daar zit ook verschil in en zijn ook van invloed op het eindresultaat. Wij werken met afgeronde kristallen die als voordeel hebben dat ze de huid niet beschadigen. Er zijn namelijk kristallen op de markt die scherpe randjes bevatten en daardoor de huid beschadigen. De huid kan er dan ook “rood” gestreept uit zien na de behandeling. Vaak zijn de goedkopere kristallen gelig van kleur en de goede wit van kleur.

 

De vernieuwing van de huidcellen

Een bijkomend iets is de celdeling van onze huid in het resultaat van microdermabrasie. Normaal gesproken is deze rond de 28 dagen en duurt het 28 dagen dat een nieuwe cel vanuit de basaalcellenlaag (onderste laag van de opperhuid en levende cel) naar boven gaat (hoornlaag en daar is de cel inmiddels dood). Hierdoor ziet onze huid er vaak droog en dof uit als we ouder worden want deze dode huidcellen stapelen zich op naarmate de celdeling trager gaat worden. Een jonge huid ziet er vaak veel mooier uit omdat daar de celdeling vaak nog goed is. Wat wij met microdermabrasie doen is de bovenste laag met dode huidcellen verwijderen. Hierdoor komen de nieuwe, gezonde en mooie huidcellen tevoorschijn. De huid ziet er nu veel mooier en minder droog uit. Maar nu komt het, de celvernieuwing kunnen we niet stoppen want dit is een natuurlijk proces. Wat we echter wel kunnen doen is het bereikte resultaat onderhouden met speciale producten die het resultaat op peil houden. Bij REVIDERM hebben we speciale producten om het microdermabrasie resultaat op peil te houden en hierover krijg je een advies tijdens uw microdermabrasie behandeling. 

 

Als je dus een eenmalige microdermabrasie behandeling doet en het resultaat niet gaat onderhouden met de juiste producten dan ben je over een aantal weken weer terug bij af en zeg je, zonde van mijn geld maar het heeft niks gedaan voor mijn huid. Jawel, het heeft wel wat gedaan alleen je hebt het niet goed onderhouden. Een eenmalige behandeling is mooi om kennis te maken met microdermabrasie, om het aan te voelen en te kijken hoe jouw huid op de behandeling reageert. Maar verwacht daar niet hetzelfde resultaat van als dat je het in een kuur zou doen. Hierin moet je zelf ook realistisch blijven.

 

Microdermabrasie in een kuur

Wij adviseren je dan ook altijd om te starten met een microdermabrasie kuur waarbij je elke 2 weken naar de praktijk gaat voor een behandeling. Dit om steeds iets meer van de dode huidcellen te verwijderen waardoor het resultaat steeds mooier gaat worden. Bij REVIDERM gaan we de standen tijdens de kuur steeds wat hoger zetten (indien mogelijk) waardoor de behandeling steeds intensiever wordt en het resultaat nog beter. Daarnaast gebruik je speciale producten voor het onderhoud. Na de kuur kom je elke 4-6 weken voor een onderhoudsbehandeling om het resultaat optimaal te houden. Als je het op deze manier gaat doen zul je zien dat microdermabrasie goed werkt en dat je een hele mooie huid krijgt en dat je tevreden bent.

 

Microdermabrasie nadelen

Er zitten eigenlijk weinig nadelen aan deze behandeling

Microdermabrasie

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

17-12-2018 - Gezicht Reinigen, het begin van een Gezonde Huid.
Waarom ? Omdat er overdag heel veel afvalstoffen op je huid komen, je gezicht is namelijk onbeschermd. Je lichaam bescherm je met kleding. Als je ’s ochtens wakker wordt, heeft je huid ook de n
Lees meer

16-11-2018 - Tips voor als je je eigen nagelstudio wilt beginnen
Uiterlijke verzorging is voor velen erg belangrijk. Denk aan kleding, make-up en mooie nagels. Heb jij een passie om verzorgde nagels voor jezelf te creëren en voor anderen? Dan is het een idee o
Lees meer

09-03-2018 - GOLD TREATMENT
GOLD TREATMENT speciaal voor de Internationale vrouwendag Special Face Treatment bij Studio Rosa Internationale vrouwendag, dus dames laat jezelf eens lekker in de watten leggen met deze specia
Lees meer

14-09-2017 - Jojoba, de wakkere prinses
  Jojoba, de wakkere prinses – De Spaanse Jezuïet Junipero Serra, stichter van 21 missies in Californië, schreef in 1769 pleitend in zijn dagboek: ‘De olie van de 
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap