Home / Schoonheidsspecialiste Blog / Gezicht Reinigen, het begin van een Gezonde Huid.

Gezicht Reinigen, het begin van een Gezonde Huid.

Het reinigen van het gezicht is echt super belangrijk, zowel ?s ochtends als ?s avonds.

Waarom ?

Omdat er overdag heel veel afvalstoffen op je huid komen, je gezicht is namelijk onbeschermd. Je lichaam bescherm je met kleding. Als je ’s ochtens wakker wordt, heeft je huid ook de nodige afvalstoffen geproduceerd en die  hebben als het ware een “laagje” op je huid gelegd.

Als de huid niet goed gereinigd wordt, onstaan er pukkeltjes, verstopte porien (Talgklieren), een doffe huid of irritaties. Alleen water is onvoldoende, water is eigenlijk de “draagstof” voor een reinigings-product, lost geen vetdeeltjes op en is niet in staat om make-up goed te verwijderen. Nu hoor ik je zeggen: “Ik gebruik geen make-up”. Dan nog is de reiniging belangrijk om alle vuil te verwijderen. Je zult zien, met een goede reiniging gaat je huid er veel beter, frisser en minder “grauw” uitzien.

Reinig je gezicht 2x per dag.

  • Douche je ’s morgens, neem dan een Face-wash. Lekker makkelijk en snel klaar.
  • ’s Avonds kun je de huid reinigen met een Reinigings-milk en Tonic of heel modern met een 3 in 1 Micellair watertje.
  • Beperk het gebruik van kant en klare Reinigings-doekjes. Ze zijn handig voor als je geen tijd of zin hebt, op vakantie zijn ze ideaal, maar eigenlijk verspreidt je het vuil over het gezicht.  Dus tussendoor prima, maar op zijn tijd goed reinigen.
  • Gebruik het liefst producten die de beschermlaag van de huid intact laten en geen agresieve middelen. Er zijn diverse mooie merken, die huidvriendelijk zijn.
  • Let ook op producten met parfum, daar kun je heel makkelijk irritaties van krijgen. Kies dan liever voor ongeparfumeerde producten, die hebben een neutrale geur.

 

Mijn “schoonheids-tip”: Was je gezicht elke ochtend met koud water, zo koud mogelijk.

Ik ben 64 en ben daar met 12 jaar mee begonnen en heb bijna geen rimpels.

scrub je wel eens en hoe vaak doe je dat dan?

Het is fijn voor de huid, maar ook erg lekker. Het mooiste is als je een uurtje kunt “onder-duiken” in de badkamer, deur op slot, relax muziekje aan en lekker tutten. Vaak komt dat er niet van in ons drukke bestaan, maar een scrubje en maskertje hoeven helemaal niet zoveel tijd te kosten.

Een scrub reinigd je gezicht dieper dan een reinigings product, het zorgt er ook voor dat de creme die je gebruikt beter door de huid opgenomen wordt. Wees altijd wel voorzichtig met wat voor een scrub je gebruikt. Gebruik om te beginnen nooit een lichaamsscrub voor je gezicht. De korrel is veel te hard en agressief voor de tere huid van je snoet.

Wrijf nooit te hard en wees voorzichtig op de wangen. Het kan zijjn dat je couperose hebt, of een gevoelige, droge, rijpere huid. Lees even op de verpakking hoe je de scrub het beste kunt gebruiken, maar meestal moet je de huid vochtig maken en een weinig product met de vingers, zachtjes met ronddraaiende bewegingen over het gezicht bewegen. Gebruik de scrub niet vaker dan 1 a 2 keer per week, bij een normale tot vettere huid (hoe vaker je een vette huid scrubt, hoe meer de onzuiverheden gestimuleered worden). Een gevoelige huid doe je maar een keer in de 2 tot 4 weken.

Wat ook heerlijk is om na de reiniging en scrub te gebruiken is een gezichtsmasker. Dan maak je er echt een verwen-momentje van.

 


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

16-11-2018 - Tips voor als je je eigen nagelstudio wilt beginnen
Uiterlijke verzorging is voor velen erg belangrijk. Denk aan kleding, make-up en mooie nagels. Heb jij een passie om verzorgde nagels voor jezelf te creëren en voor anderen? Dan is het een idee o
Lees meer

09-03-2018 - GOLD TREATMENT
GOLD TREATMENT speciaal voor de Internationale vrouwendag Special Face Treatment bij Studio Rosa Internationale vrouwendag, dus dames laat jezelf eens lekker in de watten leggen met deze specia
Lees meer

15-09-2017 - Microdermabrasie
Microdermabrasie ervaringen, daar lees ik veel over op internet, krijg ook veel vragen erover en de ervaringen zijn nogal uiteenlopend. De een is heel tevreden terwijl de ander dat weer niet is. Omda
Lees meer

14-09-2017 - Jojoba, de wakkere prinses
  Jojoba, de wakkere prinses – De Spaanse Jezuïet Junipero Serra, stichter van 21 missies in Californië, schreef in 1769 pleitend in zijn dagboek: ‘De olie van de 
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap