Home / Schoonmaakbedrijf Blog / De grote schoonmaak in het huis

De grote schoonmaak in het huis

De grote schoonmaak in het huis

Het moet gebeuren, een grote schoonmaak. Het hele huis in een keer schoonmaken. Niet een heel leuk werkje, maar achteraf zal je toch trots op jezelf zijn en in een lekker schoon huis zitten. Dan geniet je veel meer van je huis dan wanneer het vies en stoffig is.

5 tips om je huis een grote schoonmaak te geven

  1. Werk in een volgorde die je zelf prettig vind. Bijvoorbeeld eerst de was doen en de was in de droger doen of ophangen, vervolgens de afwas te doen of de afwas in de vaatwasser te doen en vervolgens stofzuigen en dweilen. Zoek een routine die fijn werkt voor jezelf.
  2. Als je een huis hebt met meerdere verdiepingen, is het misschien een tip om helemaal boven in het huis te beginnen. Stel dat je beneden begint met schoonmaken, is het werk eigenlijk een beetje voor niks. Vervolgens moet je namelijk dan nog over de gedweilde vloer heen lopen om naar boven te komen. Dit is zonde.
  3. Als je wil gaan dweilen, doe dit dan in een logisch pad. Begin met dweilen ergens in de kamer, waar je vervolgens niet meer hoeft te lopen (tot dat het droog is natuurlijk). Anders is het zonde, net als bij tip 2, dan loop je over het stukje vloer heen wat net gedweild is om bij het andere stukje vloer te kunnen komen wat nog gedweild moet worden.
  4. Eigenlijk is niks van het schoonmaken echt leuk, maar er zijn altijd wel dingetjes tussen die je écht niet leuk vind en dus het stomst vind van alle klusjes die er dan moeten gebeuren. Begin hiermee. Dan heb je dat in ieder geval al gehad. Bedenk voor jezelf dat je achteraf heerlijk op de bank kan zitten met een chipje of nootjes en een lekker glas wijn en lekker voor de buis kan hangen. Als een soort van beloning.
  5. Als dit je allemaal helemaal niks lijkt en je er écht geen zin in hebt, kan je altijd nog een werkster nemen. Die zal dit allemaal voor je doen en kan ook nog dingen zien die jij over het hoofd hebt gezien. Bijvoorbeeld stof in een hoekje waar jij nooit kijkt.

Conclusie

Huishoudelijke klusjes en het schoonmaken van het huis zijn/is nooit leuk, maar met een aantal tips en een stappenplan die je opstelt voor jezelf, wordt het wel makkelijker en daardoor misschien wel iets leuker. Ook ben je sneller klaar en dat is al helemaal leuk, want dan kan je lekker weer je eigen dingetje doen.

De grote schoonmaak in het huis

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

16-04-2023 - Hoe een schoonmaakbedrijf bijdraagt aan de beeldvorming van
Veel bedrijven besteden de schoonmaak van de kantoorruimtes uit aan een professioneel schoonmaakbedrijf. Niet iedereen kiest hiervoor in zijn of haar onderneming, voornamelijk omdat het ook geld kan b
Lees meer

20-02-2023 - Hoe een schoonmaakbedrijf bijdraagt aan de beeldvorming van
Veel bedrijven besteden de schoonmaak van de kantoorruimtes uit aan een professioneel schoonmaakbedrijf. Niet iedereen kiest hiervoor in zijn of haar onderneming, voornamelijk omdat het ook geld kan b
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap