Home / Schoonmaakbedrijf Blog / Hoe een schoonmaakbedrijf bijdraagt aan de beeldvorming van een bedrijf

Hoe een schoonmaakbedrijf bijdraagt aan de beeldvorming van een bedrijf

Hoe een schoonmaakbedrijf bijdraagt aan de beeldvorming van een bedrijf

Veel bedrijven besteden de schoonmaak van de kantoorruimtes uit aan een professioneel schoonmaakbedrijf. Niet iedereen kiest hiervoor in zijn of haar onderneming, voornamelijk omdat het ook geld kan besparen om dit juist niet uit te besteden. Toch zijn professionele schoonmaakbedrijven erg geliefd onder ondernemers. De reden hiervoor is voornamelijk dat er beter wordt schoongemaakt. Blankers Schoon is een mooi voorbeeld van een schoonmaakbedrijf dat niet enkel aan reguliere schoonmaak doet, maar ook diensten als specialistische reiniging aanbiedt. Het effect van een schoonmaakbedrijf op een onderneming gaat echter veel verder dan alleen de hygiëne. Een schoonmaakbedrijf draagt bij aan de beeldvorming van een bedrijf.

Hoe een schoonmaakbedrijf bijdraagt aan de beeldvorming van een bedrijf

Meer aandacht en minder zorgen

Het inschakelen van een schoonmaakbedrijf brengt vele voordelen met zich mee. Daarnaast is het ook erg makkelijk om er een in de buurt te vinden. Van een schoonmaakbedrijf Eindhoven tot in het Noorden van het land, er is bijna overal wel een lokale optie beschikbaar. De schoonmakers komen uit de buurt en zijn hierdoor vaak heel flexibel inzetbaar. Je hoeft je als ondernemer geen zorgen meer te maken over de reguliere schoonmaak. Wanneer je onverwacht een grote meeting staat te wachten, kun je professionele schoonmakers laten komen om de ontvangstruimte en vergaderruimte 

netjes te maken. Een professioneel schoonmaakteam haalt dus veel last van je schouders, waardoor je energie en aandacht overhoud voor de kernactiviteiten van je bedrijf.

De reputatie van het bedrijf

Een schoon kantoor is misschien niet het eerste dat een klant opvalt of zal vertellen aan anderen. Desondanks geeft een rommelige of zelfs vieze ruimte een klant een negatief beeld van het bedrijf. Deze informatie zal als een lopend vuurtje verspreiden onder andere mensen. Schoonmaken is niet zomaar iets, het is een vak waar mensen voor opgeleid zijn. Het is alleen al een specialistisch vak vanwege alle verschillende middelen met specifieke doeleinden die er bestaan om schoon te maken. Let wel dat een schoonmaakbedrijf niet overal invloed op heeft. Zelf moet je ook een aantal hygiënische maatregelen nemen om een schone werkvloer ook daadwerkelijk schoon te houden. 

Het gevoel is van belang

Een schone ruimte is een grote factor in het gevoel dat mensen krijgen wanneer ze een ruimte binnenlopen. Dit gevoel is weer een doorslaggevende factor in de oordelen die mensen vellen, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. De beeldvorming die mensen van een bedrijf hebben bestaat uit de associaties, oordelen en ideeën die mensen hebben. Het imago wordt dus niet bepaald aan de hand van feitelijkheden en kwaliteiten die objectief van een onderneming zijn af te lezen. Het gevoel dat mensen krijgen is van groot belang. Hoe schoner en opgeruimer de ruimte, des te groter de kans op een positief gevoel bij bezoekers.

Het effect van positieve beeldvorming

Een positief imago heeft natuurlijk financiële effecten voor het bedrijf. Daarbij heeft positieve beeldvorming van een bedrijf ook effect op de werkvloer zelf. Werknemers zullen bijvoorbeeld minder gauw met tegenzin naar het werk gaan en doen hun werk beter als ze in een schone en nette werkruimte zitten. Werken aan positieve beeldvorming van je bedrijf is dus van groot belang voor klanten én werknemers!

Hoe een schoonmaakbedrijf bijdraagt aan de beeldvorming van een bedrijf

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

16-04-2023 - Hoe een schoonmaakbedrijf bijdraagt aan de beeldvorming van
Veel bedrijven besteden de schoonmaak van de kantoorruimtes uit aan een professioneel schoonmaakbedrijf. Niet iedereen kiest hiervoor in zijn of haar onderneming, voornamelijk omdat het ook geld kan b
Lees meer

30-06-2016 - De grote schoonmaak in het huis
Het moet gebeuren, een grote schoonmaak. Het hele huis in een keer schoonmaken. Niet een heel leuk werkje, maar achteraf zal je toch trots op jezelf zijn en in een lekker schoon huis zitten. Dan genie
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap