Home / Schoonmaken Blog / Hygiene op kantoor: waar kun je rekening mee houden?

Hygiene op kantoor: waar kun je rekening mee houden?

Hygiene op kantoor: waar kun je rekening mee houden?

Met de koude temperaturen en het gure weer beginnen ook griepvirussen weer de kop op te steken. Na een paar lange jaren waarin we vaak gedwongen thuis moesten werken door het COVID-19 virus willen veel mensen natuurlijk weer graag op kantoor werken. Mede daarom is het erg belangrijk om op kantoor een goede hygiëne te handhaven. Maar hoe kan je dit het beste doen? Wij geven je een aantal tips.

Regel een schoonmaker

Op kantoren zijn er een aantal plekken, zoals de kantine en het toilet, waar door veel mensen gebruik van wordt gemaakt. Hoewel de meeste mensen zullen proberen te voorkomen dat het een rotzooi wordt is het wel erg belangrijk dat juist deze plekken vaak schoongemaakt zullen worden.

Hygiene op kantoor: waar kun je rekening mee houden?

Afhankelijk van de grootte van een bedrijf kun je ervoor kiezen om een schoonmaker één keer per week te laten komen of meerdere keren per week. Bij kleinschalige bedrijven zouden er ook afspraken gemaakt kunnen worden onder het personeel. Zo kan er bijvoorbeeld een rooster opgesteld worden voor het schoonmaken van de kantine na pauzes. Zo voorkom je dat er na kantooruren etensresten blijven liggen waar ongedierte op af kan komen.

Stimuleer het handenwassen 

Veel bacteriën worden verspreid door de handen. Het is dan ook geen slecht idee om het handenwassen te stimuleren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er bij het sanitair altijd een flesje met zeep op het badkamermeubel te vinden is. Dit kan gecombineerd worden met handendesinfectiemiddel voor een optimale ontsmetting.

Vergeet apparatuur niet

Wanneer we het hebben over de handen die veel bacteriën verspreiden, moeten we natuurlijk ook nadenken over oppervlakken die veel worden aangeraakt. Tegenwoordig werken we veel met laptops en computers, waarbij onze handen constant het toetsenbord en/of de muis aanraken. Toch zijn dit juist plekken die wel eens vergeten worden om schoon te maken. Met name wanneer deze apparatuur gedeeld wordt met andere collega’s is het erg belangrijk om deze dagelijks even te reinigen. 

Zorg voor een goede luchtdoorstroming

Wanneer je dagelijks lang met veel mensen in een ruimte zit kunnen bacteriën zich ook snel door de lucht verspreiden. Vooral wanneer mensen verkouden zijn en vaak moeten hoesten en niezen is de kans groot dat ze collega’s hiermee besmetten. Een goed werkend ventilatiesysteem is dan ook een must. Heb je dit niet op jouw kantoor? Zorg er dan voor dat je regelmatig een raam openzet.

Door met zijn allen te werken aan een schone en hygiënische werkomgeving zorg je ervoor dat iedereen zo gezond mogelijk de winter doorkomt.

Hygiene op kantoor: waar kun je rekening mee houden?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

10-10-2022 - Schrobzuigmachine gebruiken
Met een schrobzuigmachine wordt het een stuk makkelijker om de werkvloer professioneel te reinigen. Met deze tips haal je het beste uit de machine, voor een optimaal blinkend en hygiënisch result
Lees meer

24-08-2020 - Deze 5 plekken worden vaak vergeten bij het schoonmaken van
Een opgeruimd en schoon kantoor zorgt voor een gezonde werksituatie, een prettige werksfeer en meer productiviteit. Ondanks dat krijgt het schoonmaken van een kantoor niet de benodigde aandacht. Deze
Lees meer

03-04-2017 - Geef een visitekaartje af met schone ramen door BK Service C
Het écht schoon houden van de ramen van je huis of bedrijfspand zijn een vervelend klusje. Grote bedrijven geven dit werk vaak uit handen en dat is niet ten onrechte. Schone ramen zijn prettig
Lees meer

31-05-2016 - De voordelen van een schoonmaakster in huis
Niemand heeft zin om na een lange dag werken te beginnen aan de huishoudelijke taken als het schoonmaken van een toilet, de douche of de woon- en slaapkamer in huis. Door een schoonmaakster in dienst
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap