Home / Schoonmaken Blog / Schrobzuigmachine gebruiken

Schrobzuigmachine gebruiken

Schrobzuigmachine gebruiken

Met een schrobzuigmachine wordt het een stuk makkelijker om de werkvloer professioneel te reinigen. Met deze tips haal je het beste uit de machine, voor een optimaal blinkend en hygiënisch resultaat. Er zijn verschillende types schrobzuigmachines, dus het is belangrijk om voor het juiste exemplaar te kiezen voordat je aan de slag gaat.

Schrobzuigmachine

Gebruik hoogwaardige schoonmaakproducten

Professionele schoonmaakproducten helpen jou om het beste resultaat te behalen. Het is belangrijk dat je voor een product kiest met de juiste toepassing. Ga je de vloer reinigen? Dan kies je voor industriële vloerreiniger. Dit reinigt niet alleen sneller, maar ook grondiger. Doseer het schoonmaakproduct op de correcte manier. Als je te weinig toevoegt aan het water, zal de schrobmachine niet zo efficiënt reinigen. Een te hoge dosis schoonmaakmiddel leidt tot residu in de tank van de schrobzuigmachine en op de gereinigde oppervlaktes.

Gebruik niet te veel water

Niet alleen qua schoonmaakmiddel gebruik je wat je nodig hebt, voeg ook niet meer water toe dan noodzakelijk is. Heb je een halve tank nodig om jouw zaak te kunnen reinigen? Vul de tank dan tot de helft om zo verspilling van water en schoonmaakmiddelen tegen te gaan. Als je te veel water toevoegt aan het apparaat, moet je ook meer schoonmaakmiddel toevoegen.

Lees de veiligheidsvoorschriften

Of je nu voor het eerst aan de slag gaat met een schrobzuigmachine of hier al meer ervaring mee hebt; lees altijd de veiligheidsinstructies voordat je aan de slag gaat. Zo kom je er achter hoe je de machine moet bedienen voor een optimale reiniging en voorkom je schade.

Ga niet te snel

Voor goede schoonmaakresultaten gebruik je de juiste hoeveelheid water, een correcte dosis schoonmaakmiddel en professionele reinigingsproducten die geschikt zijn voor het doel dat je voor ogen hebt, zoals interieurreiniger of industriële vloerreiniger. Daarnaast is het belangrijk om de machine genoeg tijd te geven om alles te reinigen. Geef tijdens het schoonmaken voldoende inwerktijd, zodat de schrobzuigmachine de tijd heeft om optimaal te reinigen. Let er ook op dat je de waterdosering en borsteldruk correct instelt.

Reinigen van waterreservoirs

Je voegt schoonmaakmiddel toe aan het water, waardoor het belangrijk is om de waterreservoirs na afloop schoon te maken. Dit schoonmaakmiddel heeft namelijk een grotere massa dan water. Hierdoor zinkt het naar de bodem van de tank en kan er een laag met residu vormen als je niet regelmatig het waterreservoir schoonmaakt. Naast het schoonwaterreservoir maak je uiteraard ook het vuilwaterreservoir schoon. Als je dit niet doet, krijgen bacteriën vrij spel met nare luchtjes als gevolg. Ook kan de schrobzuigmachine sneller slijten bij gebrekkig onderhoud. 

Schrobzuigmachine gebruiken

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

25-01-2023 - Hygiene op kantoor: waar kun je rekening mee houden?
Met de koude temperaturen en het gure weer beginnen ook griepvirussen weer de kop op te steken. Na een paar lange jaren waarin we vaak gedwongen thuis moesten werken door het COVID-19 virus willen vee
Lees meer

24-08-2020 - Deze 5 plekken worden vaak vergeten bij het schoonmaken van
Een opgeruimd en schoon kantoor zorgt voor een gezonde werksituatie, een prettige werksfeer en meer productiviteit. Ondanks dat krijgt het schoonmaken van een kantoor niet de benodigde aandacht. Deze
Lees meer

03-04-2017 - Geef een visitekaartje af met schone ramen door BK Service C
Het écht schoon houden van de ramen van je huis of bedrijfspand zijn een vervelend klusje. Grote bedrijven geven dit werk vaak uit handen en dat is niet ten onrechte. Schone ramen zijn prettig
Lees meer

31-05-2016 - De voordelen van een schoonmaakster in huis
Niemand heeft zin om na een lange dag werken te beginnen aan de huishoudelijke taken als het schoonmaken van een toilet, de douche of de woon- en slaapkamer in huis. Door een schoonmaakster in dienst
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap