Home / Slijterij Blog / Houd je relaties tevreden met deze 5 tips

Houd je relaties tevreden met deze 5 tips

Heb je zakelijke banden opgebouwd? Dan kan je ervan uitgaan dat er altijd iemand is die deze relaties maar al te graag doorbreekt. Er is immers altijd concurrentie in de buurt. Het is dus belangrijk dat je slim omgaat met het beheer van de zakelijke relaties die je hebt opgebouwd. Dat doe je onder andere door deze vijf tips.

1 Herinnering
Het kan heel slim zijn om af en toe eens iets cadeau te doen waar een relatie langere tijd iets aan heeft. Whisky bestellen kan daar een voorbeeld van zijn. Kies een mooie Famous Grouse Whisky en iedere keer als je zakenrelatie hem inschenkt zal er aan je gedacht worden. Dat is een erg krachtig middel om te kunnen gebruiken.

2 Kom beloftes na
Wanneer een zakenrelatie je hulp nodig heeft en je biedt die, dan is het wel zo handig als je ook echt kan bieden wat je belooft. Het is dus altijd belangrijk om al je beloftes na te komen, hoe groot of hoe klein ze ook zijn. Merk je dat je boven je macht aan het werken bent, geef dit dan ook eerlijk aan.

3 Leer elkaar kennen
Hoewel je niet de beste vrienden hoeft te worden, is het wel goed om meer van elkaar te weten dan alleen waar je bureau staat in het kantoor. Door enigszins een persoonlijke band op te bouwen en deze te benutten kan je de relatie net iets sterker maken en kan je hier zakelijk veel profijt van hebben.

4 Denk mee
Het is belangrijk dat je meerwaarde biedt. Dit kan je ook op de werkvloer doen door mee te denken met je zakenrelatie. Zelfs wanneer dit jou persoonlijk niet direct iets kan opleveren. Juist door op deze manier met de situatie om te gaan kan je heel veel goede wil kweken. Die kan je later dan van alles opleveren.

5 Houd elkaar op de hoogte
Zorg dat je het contact dat je hebt opgebouwd warm blijft. Dit betekent dus ook dat je zakenrelaties af en toe even iets laat weten, zelfs wanneer er op dat moment geen zaken te doen zijn. Wanneer er bijvoorbeeld een verandering binnen het bedrijf op stapel is, is dit een goed moment.

 

 

Houd je relaties tevreden met deze 5 tips

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

10-01-2018 - 5 tips om klantloyaliteit te verbeteren
Klanten vinden is belangrijk, maar klanten vasthouden is nog vele malen belangrijker. Het is bovendien ook flink lastiger. Daarom kan het heel handig zijn als je een leidraad hebt waaraan je je kunt h
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap