Home / Software Blog / Opensource narrowcasting oplossingen

Opensource narrowcasting oplossingen

Wat is narrowcasting?

U heeft vast wel eens van broadcasting gehoord: het uitzenden van informatie voor een zo breed mogelijk publiek. Broadcasting heeft simpelweg als doel om zo veel mogelijk mensen te bereiken met een bepaalde boodschap. Narrowcasting is hiervan het tegenovergestelde: het is het uitzenden van een specifieke boodschap, voor een specifieke doelgroep. Narrowcasting heeft een groot voordeel ten opzichte van broadcasting.

Gericht mikken
Stel, u bent aan het wachten in de Kruidvat om uw favoriete shampoo af te rekenen. Als deze drogist gebruik zou maken van een narrowcasting scherm waarop aanbiedingen van shampoo's verschijnen, dan richt de drogist zich op een specifieke doelgroep (klanten in de drogist) op een specifieke plek (in de drogist zelf) met specifieke informatie (shampoo aanbiedingen). De klanten op dat moment zijn gevoelig voor deze informatie en kunnen zo worden verleid tot een impulsaankoop. Dit is een manier om het in te zetten, maar het ook denkbaar dat het wordt gebruikt om bepaalde werknemers van een bedrijf te bereiken: door bijvoorbeeld in de lift van een bedrijfspand schermen te installeren, worden alle werknemers up to date gehouden over bepaalde belangrijke zaken die kunnen spelen binnen een bedrijf. Er zijn eigenlijk een zestal functies te vervullen hierdoor, namelijk: informeren, motiveren, adverteren, stimuleren, masseren en interacteren. Van de meeste kunt u waarschijnlijk raden wat er wordt bedoeld. Met masseren bedoelt men dat het een ideale wachtverzachter is: entertainment voor in de wachtkamer.

Narrowcasting scherm
Om succesvol te kunnen narrowcasten heeft u hardware nodig: schermen. Het is handig om een scherm te gebruiken welke speciaal op dit doel is toegespitst. Gewone televisieschermen zijn in principe ook mogelijk, maar speciaal ontwikkelde schermen hebben een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de traditionele schermen:

-Gemaakt om constant aan te staan
-Mooi beeld: grote helderheid
-Optie voor interne software
-Bespaard energie omdat het ontworpen is om constant aan te staan
-Goede garantievoorwaarden

Aangeraden is dus een speciaal scherm aan te schaffen voor dit doel. Ze zijn verkrijgbaar in vele maten, vormen en kleuren dus voor ieder wat wils.

Narrowcasting software
Naast het scherm is het belangrijk dat u passende software aanschaft. Er bestaande verschillende opties op de markt, waaronder narrowcasting open source. Deze software is open source beschikbaar en levert daarmee een voordeel. Het doel van een dergelijk programma is om uw advertentie of boodschap betrouwbaar af te spelen op het scherm. Afnemen van een bepaalde leverancier levert voordelen zoals betrouwbaarheid, volledige service, gratis updates en dergelijke op.

Interactief
Zoals eerder kort aangestipt is er een andere optie die interessant kan zijn: interactie. Er worden ook opties voor uitzenden aangeboden waarbij de klant of de ontvanger zelf op een touchscreen aan kan geven wat hij/zij wil zien. Dit kan bijvoorbeeld worden ingezet bij een conferentie waar de bezoeker zelf makkelijk kan opzoeken waar een bepaalde spreker zal zijn. Door de kijker controle te geven over wat hij of zij ziet op een scherm, zorg je voor interactie en zullen kijkers de informatie eerder goed in zich op kunnen nemen.

Kortom, opties te over!

Opensource narrowcasting oplossingen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

15-11-2023 - Hoe offerte software een positief effect kan hebben op je be
Offerte software is een tool die steeds vaker wordt gebruikt door bedrijven om hun offerte proces te stroomlijnen en te verbeteren. Het biedt tal van voordelen en kan een positief effect hebben op het
Lees meer

07-10-2023 - Zakelijke toepassingen van AI
De term Artificial Intelligence (AI) is intussen al bijna zeventig jaar oud. De ontwikkeling van toepassingen is echter vooral de eerste decennia niet zo hard gegaan als eerder werd verwacht. Particul
Lees meer

18-08-2023 - Goede relatie tussen leverancier en klant essentieel bij sof
Het aantal aanbieders van onder meer software as a service (SaaS) nam de afgelopen jaren fors toe. Steeds meer bedrijven kiezen bewust voor een SaaS-oplossing boven software die men op een e
Lees meer

26-06-2023 - Veldhovens softwarebedrijf Infoland lanceert in juli nieuwe
VELDHOVEN – Softwareontwikkelaar Infoland lanceert in juli een nieuwe module binnen het kwaliteits- en risicomanagement platform Zenya: Zenya BOOST. Dit is een logische aanvulling op de modules
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap