Home / Software Blog / 3 onmisbare functies van webshop software

3 onmisbare functies van webshop software

Tegenwoordig shoppen consumenten steeds vaker online. Het is voor jou als ondernemer dan ook erg aantrekkelijk om een webshop te beginnen. Het beginnen van een online winkel is laagdrempelig en je hebt een groot bereik. Om het beginnen met een webwinkel wat eenvoudiger te maken, is er webshop software. Met deze software kun je snel je eigen online winkel opzetten. Waarom je gebruik moet maken van webshop software vertellen wij je in deze blog.

Zorg voor herkenning

Zodra je het idee krijgt om een webshop te beginnen, moet je direct denken aan marketingkeuzes. Als de klant niet herkent wat jouw webshop verkoopt of aan welk merk de winkel verbonden is, wordt het lastig om succes te behalen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw klanten je webshop herkennen?

Naam en URL

Het begint allemaal bij het vastleggen van een geschikte naam. Denk hierbij aan een ‘future proof’ naam. Een naamsverandering is namelijk niet echt voordelig voor je marketing. Zorg ervoor dat je de naam vastlegt bij de Kamer van Koophandel. Het is belangrijk dat de naam van jouw webwinkel overeenkomt met de producten of diensten die jij aanbiedt. Naast een geschikte naam, moet je zorgen voor een logische URL. Dat zorgt voor herkenning en jouw online winkel is beter vindbaar in zoekmachines. Check wel van tevoren of de domeinnaam nog beschikbaar is.

Huisstijl van jouw webwinkel

Om voor nog meer herkenning te zorgen bij de bezoekers van jouw webshop, is het belangrijk dat je een huisstijl ontwikkelt. Het moet zo zijn dat als een klant een snapshot van jouw webwinkel ziet, direct denkt aan de bijbehorende naam en producten of diensten.

Om je te helpen bij het ontwikkelen van een huisstijl in jouw webshop, biedt de meeste webshop software een design tool aan. Hierin kun je een vooraf opgestelde template kiezen of je webshop helemaal zelf ontwerpen.

Efficiënt voorraadbeheer

Heb je een fysieke winkel, maar ook een webshop? Of denk je eraan om een online winkel te openen naast jouw bestaande winkel? Dan moet je ervoor zorgen dat jouw voorraad altijd goed op orde is. Je wilt immers niet dat een klant een bestelling plaatst in de webshop en dat die niet kan worden geleverd, omdat je dit product net hebt verkocht in je fysieke winkel.

Koppel je webshop software aan een kassasysteem

Om ervoor te zorgen dat jouw voorraad altijd goed op orde is, kun je ervoor kiezen om webshop- en kassa software aan elkaar te koppelen. Hierdoor wordt het voorraadbeheer geautomatiseerd. Als je een product verkoopt in de webshop gaat deze automatisch van de voorraad in jouw fysieke winkel af. Zo is jouw voorraad dus altijd op orde en krijg je geen teleurgestelde klanten doordat je ze ‘nee’ moet verkopen. Om er zeker van te zijn dat jij voor software kiest die je aan elkaar kunt koppelen, hebben wij het Appwiki App Center ontwikkelt. Via deze tool kun je eenvoudig zien welke software kunt koppelen.

Maak je webshop geschikt voor smartphone en tablet

Online winkelen via de smartphone neemt steeds verder toe. Uit onderzoek is gebleken dat   van de Nederlanders weleens een aankoop doet via zijn of haar telefoon. Als jouw webshop geen geschikte mobiele variant biedt, loop je de kans dat je een groot aantal sales misloopt. Gelukkig kun je met de meeste webshop software een mobiele versie van jouw webwinkel maken. Op die manier bereik je een groter publiek en is de kans dat jouw webshop uitdraait op een succes een stuk groter.

3 onmisbare functies van webshop software

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

09-10-2020 - Je bedrijf digitaliseren, dit zijn de voordelen en nadelen
Steeds meer bedrijven zijn bezig met digitaliseren. Analoge informatie wordt omgezet naar digitale informatie. Met andere woorden: waar je vroeger overal papier voor nodig had, zet je tegenwoordig de
Lees meer

11-06-2020 - Waarom is VPN nederland de beste VPN
Tegenwoordig wordt onze privacy meer dan ooit bedreigd. Onze online activiteiten worden elke seconde van de dag gecontroleerd en verzameld. Verschillende partijen voeren voortdurend monitoringprogramm
Lees meer

19-03-2020 - CADdiscounter lanceert zero-touch webshop. Autodesk licentie
CADdiscounter.com is de eerste Autodesk reseller in de Benelux met een zero-touch webshop. Via de gebruiksvriendelijke en moderne website bestel je met gemak de juiste software. Binnen een paar klikke
Lees meer

13-03-2020 - D? gekoppelde WebShop aan elke gewenste Market Place via Cha
Koppel de BaS WebShop aan Channable en verkoop op meer dan 2500 marktplaatsen, zoals op: Bol.com, Amazon NL, Google Shopping of Marktplaats. Wij koppelen via de API en automatiseren uw extra verkoop
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap