Home / Software Blog / Merendeel bedrijven kiest voor Oost-Europese ontwikkelaars

Merendeel bedrijven kiest voor Oost-Europese ontwikkelaars

Door het tekort aan IT talent kiezen steeds meer bedrijven ervoor om te werken met buitenlandse programmeurs. 4 op de 10 tech-ondernemers zien de krapte op de arbeidsmarkt als de grootste barrière om hun business op te schalen.

De meest populaire bestemming is Oost-Europa gevolgd door Aziatische landen, zo blijkt uit onderzoek van Daxx, een Nederlands IT-bedrijf met meerdere vestigingen in Oekraïne.

“Verreweg de meerderheid van IT-bedrijven kiezen voor programmeurs binnen Europa”, stelt Imre Wessels, salesmanager bij Daxx. De meest populaire bestemmingen binnen Europa zijn Oekraïne, Polen, Roemenië en Wit-Rusland. 66% van IT-bedrijven met een nearshore team zitten binnen Europa. 28% gaat naar Aziatische landen zoals India en minder dan 4% kiest voor Afrika. Wessels: “Afrika is opkomend met als belangrijkste spelers Tunesië, Egypte en Nigeria maar de markt is relatief klein ten opzichte van Oost-Europa en Azië.”

Voor Noord-Amerikaanse bedrijven is het aantrekkelijk om offshore teams op te zetten in Zuid-Amerika door het geringe tijdsverschil. Voor Nederlandse bedrijven is dat tijdsverschil ten opzichte van Zuid-Amerika juist erg groot. 1% van de Nederlandse IT-bedrijven met een offshore team zit in Zuid-Amerika.

Uit het onderzoek blijkt dat vooral grotere bedrijven de stap zetten naar India. De meest voorkomende reden is dat deze bedrijven behoefte hebben aan grote IT-teams. “India heeft een kostenvoordeel ten opzichte van Oost-Europa maar de cultuurverschillen zijn groter, waardoor je goede aansturing nodig hebt”, zegt Wessels.

Middelgrote en kleine bedrijven (11-200 werknemers) geven de voorkeur aan Oost-Europa. Wessels: “Deze bedrijven hebben behoefte aan een klein team van enkele programmeurs die zelfstandig kunnen werken.” De verwachting is dat er door de krapte op de arbeidsmarkt meer gewerkt zal worden met programmeurs in het buitenland. 42% van de bedrijven geeft aan dit jaar meer te gaan outsourcen.

Merendeel bedrijven kiest voor Oost-Europese ontwikkelaars

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

5 van 5 sterren
Ik zag het op deze site [url]https://www.youtube.com/[/url]
Geplaatst op: 28-03-2020 20:31

5 van 5 sterren gebaseerd op 1 reviews

15-11-2023 - Hoe offerte software een positief effect kan hebben op je be
Offerte software is een tool die steeds vaker wordt gebruikt door bedrijven om hun offerte proces te stroomlijnen en te verbeteren. Het biedt tal van voordelen en kan een positief effect hebben op het
Lees meer

07-10-2023 - Zakelijke toepassingen van AI
De term Artificial Intelligence (AI) is intussen al bijna zeventig jaar oud. De ontwikkeling van toepassingen is echter vooral de eerste decennia niet zo hard gegaan als eerder werd verwacht. Particul
Lees meer

18-08-2023 - Goede relatie tussen leverancier en klant essentieel bij sof
Het aantal aanbieders van onder meer software as a service (SaaS) nam de afgelopen jaren fors toe. Steeds meer bedrijven kiezen bewust voor een SaaS-oplossing boven software die men op een e
Lees meer

26-06-2023 - Veldhovens softwarebedrijf Infoland lanceert in juli nieuwe
VELDHOVEN – Softwareontwikkelaar Infoland lanceert in juli een nieuwe module binnen het kwaliteits- en risicomanagement platform Zenya: Zenya BOOST. Dit is een logische aanvulling op de modules
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap