Home / Sport Blog / Welke meditatie of yogakleding?

Welke meditatie of yogakleding?

Welke kleding moet je dragen bij meditatie of yoga?

Het verschilt nogal wat voor kleding je moet kopen voor yoga of meditatie. Hieronder ons advies voor yoga- en meditatiekleding:

Meditatie

Voor meditatie kan je het beste kiezen voor loszittende kleding. Bij meditatie is het belangrijk dat je broek niet afknelt als je in een meditatiehouding als de lotushouding of de kleermakerszit gaat zitten. Verder is het belangrijk dat zowel je broek als shirt niet te strak zit rondom het gebied van de buik. Het waarnemen van de buikademhaling is namelijk erg belangrijk tijdens de meeste vormen van meditatie. Dit is vaak je anker. Eigenlijk geldt dit ook voor kleding in het dagelijks leven. Ga maar eens zitten met een spijkerbroek aan en merk op hoe je buikademhaling is. Maak vervolgens de knoop van je broek los en merk op hoeveel vrijer het gebied rondom je middel is en wat voor invloed dit heeft op je buikademhaling!

Kortom. Meditatiekleding dient losjes om je lichaam te zitten in alle opzichten.

Accessoires:
Bij meditatie zit je vaak langere tijd stil. Je kan daardoor wat koud worden. Een sjaal of omslagdoek is daarom aan te raden om in de buurt te hebben.

Yoga

Bij veel vormen van yoga komt het voor dat je benen zich hoger dan je middel bevinden. Een afzakkende broek is dan vervelend. Een afzakkend shirt nog meer :-) Daarom is het aan te bevelen om bij yoga te kiezen voor een wat strakkere broek of legging en een strak shirt dat niet zomaar afzakt. Bij de wat intensievere vormen van yoga kan je rekening houden met ademende kleding. Ook is het verstandig om laagjes aan te trekken. Vaak is het zo dat je aan het begin van de yogales nog wat kouder bent, vervolgens het warm krijgt van de oefening en dat je afsluit met een bodyscan. Dan is een extra yogavest of omslagdoek dus ook aan te raden.

Kortom. Yogakleding dient strak om je lichaam te zitten indien je oefeningen doet waar anders de yogakleding naar beneden afzakt.

Accessoires: Yogavest, yogasokken (met grip) en een omslagdoek is aan te raden om in de buurt te hebben of aan het begin aan te trekken.





Welke meditatie of yogakleding?Welke meditatie of yogakleding?Welke meditatie of yogakleding?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

19-12-2023 - Zo wordt het kijken naar voetbalwedstrijden nog leuker
Wat is er nu beter dan heerlijk ontspannen voor de televisie te kunnen zitten, terwijl je geniet van een spannend potje voetbal? Nu weten we dat het dit seizoen met Ajax allemaal wat minder gaat en da
Lees meer

20-02-2023 - Hoe kies je de juiste pre-workout supplementen voor jouw doe
Ben je nieuw in de sportschool of ben je juist al langer professioneel bezig met krachttraining? Dan zullen sport supplementen je vast niet ontgaan zijn. Er zijn verschillende pre-workout supplementen
Lees meer

18-10-2021 - Fitness Voor Beginners: Hoe Kan Je Starten?
We worden steeds meer bewust dat bewegen een belangrijk onderdeel is in het creëren en behouden van een goede gezondheid. We begeleiden je als nieuwbakken sporter bij je eerste stappen i
Lees meer

10-03-2020 - UPDATE DE AFVALRACE 2019-2020
Afvalracer Jeanine: Mijn gezin aan het woord Hallo allemaal , al weer de laatste 4 weken van de afvalrace wat gaat dat snel. En wat ben ik positief veranderd. Vandaag is het de beurt aan mijn gezin o
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap