Home / Sportartikelen Blog / Handige tips voor sportende senioren

Handige tips voor sportende senioren

Beweging is voor iedereen belangrijk ook voor senioren. Vaak is er een drempel om te beginnen met sporten maar als je eenmaal bezig bent ga je je er steeds beter en energieker door voelen. Ook als je niet zo makkelijk meer kunt bewegen, kun je gewoon sporten. Wij geven je een paar tips die je daarbij kunnen helpen.

Drink voldoende

Voor elke sporter is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Senioren vergeten echter vaker om voldoende te drinken, bij het sporten moet je er dus extra op letten dat je voldoende water binnen krijgt. Want er gaat ook een hoop vocht verloren via zweet.

Bouw het rustig op

Een warming up voor een training is erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat er minder kans is dat je spieren scheuren omdat je spieren goed warm zijn. Het is ook verstandig om als je voor het eerst na lange tijd weer begint met sporten je sport routine rustig op te bouwen. Begin rustig en doe vervolgens elke week iets meer zodat je eraan kunt wennen en dat je niet hoeft te forceren.

Hou je hartslag in de gaten

Tijdens het sporten is het handig om af en toe naar je hartslag te kijken. Hierdoor weet je hoe intensief je bezig bent en of het je niet teveel wordt. Je hartslag moet ongeveer 220- je leeftijd zijn voor een effectieve work-out. Ligt het veel hoger dan dit getal? Dan kun je het beste de intensiteit van de work-out verlagen.

Gebruik sportuitrusting

Voor elke sport heb je sportkleding die daar het beste bij past. Dit zorgt er dan voor dat je prettiger en beter kunt sporten dan in andere kleding. Daarnaast kun je ook gebruik maken van zweetbandjes, een activity tracker of een biddon als je dat prettig vind. Voor mensen die urine verliezen tijdens het sporten zijn er ook incontinentiebroekjes, zodat ze comfortabel hun work-out kunnen afmaken.






Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

07-08-2018 - Tips voor het verhelpen van voetklachten
Veel mensen hebben veel pijn aan hun voeten als ze lopen of überhaupt als ze gewoon stil zitten op een bank. Vaak weten ze niet een oplossing voor het verhelpen van deze voetklachten en hebben ze
Lees meer

07-02-2018 - Hometrainer thuisgebruik
Gezond en fit blijvenVindt u het ook lastig om gezond en fit te blijven het hele jaar door? Over het algemeen is dit één van de lastigste aspecten van het sporten. Wanneer de meeste mens
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap