Home / Technisch ontwerp Blog / TMP voor je bedrijf

TMP voor je bedrijf

TMP voor je bedrijf

Elke VvE (kort voor: vereniging van eigenaren) is verplicht volgens de wet om een bepaald geldbedrag te sparen voor de eventuele toekomstige onderhoudskosten die zij binnen hun bedrijf kunnen verwachten. Dit bedrag noemen ze ook wel het reservefonds. Als je een goed beeld wilt krijgen om de toekomstige onderhoudskosten goed weer te kunnen geven, dan kun je een specialist inhuren. Deze zal dan een plan opstellen – een meerjarenplanning of meerjarenonderhoudsbegroting (MOB of MJOB), een technisch meerjaren plan of een meerjarenbegroting (TMP) of een meerjarenonderhoudsplan (MOP of MJOP), het komt allemaal op hetzelfde neer.

Dit MJOP zal je helpen om een inzicht te krijgen in al het planmatige onderhoud van jouw bedrijf. Het wordt zo gemakkelijk om te zien welk bedrag je zal moeten reserveren voor het reservefonds, of dat nu het onderhoud is dat gelijk moet gebeuren of het onderhoud die je in de toekomst zou kunnen verwachten.

Zorg er wel altijd voor dat je het MJOP op laat stellen door iemand die erin gespecialiseerd is. Deze specialist is namelijk opgeleid om goed in te kunnen schatten wat de totale kosten voor jouw (toekomstige) onderhoud zullen bedragen. De specialist gaat als volgt te werk:

Hij zal allereerst een inventarisatie maken van alle delen van jouw bedrijf, om op deze manier de opstelling van het gebouw goed te kunnen beginnen. Ook zullen ze een inspectie doen en daarbij een conditiemeting maken en zal er een opstelling van een meerjarig onderhoudsprognose plaatsvinden en daarbij ook een analyse van de samenhang van de onderhoudsactiviteiten.

Wanneer je dus een MJOP wilt laten maken is het handig dat je een gespecialiseerd bedrijf inhuurt. Wanneer je dit bedrijf hebt gecontacteerd zullen ze een afspraak maken om een inspecteur langs te laten komen. Deze zal een bouwkundige opname en een conditiemeting maken van jouw bedrijf. Zo wordt jou MJOP een echte verheldering.

TMP voor je bedrijf

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

19-07-2018 - Joulium staat voor...
Joulium is opgericht door Dhr. ing. J. van der Kraan in 2017. Joulium richt zich op de werktuigbouwkunde en op de bouwkunde. Voor al uw, Energie, Engineering, Onderhoud en Technische vraagstukken kan
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap