Home / Transport Blog / Duurzaam bezorgen? Zo doe je dat!

Duurzaam bezorgen? Zo doe je dat!

Duurzaam bezorgen? Zo doe je dat!

Bij online winkelen draait het meestal om gemak en prijs, maar steeds meer mensen beseffen dat dit gemak een impact heeft op het milieu. Consumenten beginnen zich meer bewust te worden van milieuvriendelijke opties, van bestellen tot afleveren. Voor webshops is het een uitdaging om een balans te vinden tussen. Hoe kun je de impact op het milieu verminderen en toch kosteneffectief zijn? Hoe zit het met de wensen van de klant? Er zijn een aantal manieren om duurzamer te bezorgen. Lees hier hoe!

Bewustwording groeit onder consumenten

In het Digital Marketing Trendrapport van 2022 zien we dat consumenten steeds meer nadenken over de impact die hun aankopen hebben op het milieu en de maatschappij. Ze letten erop hoe bezorgers behandeld worden en kiezen vaker voor milieuvriendelijke bezorgmogelijkheden, zoals elektrische busjes en de bezorgfiets. Wist je dat één op de vijf mensen zich schuldig voelt vanwege de continue stroom van bezorgers in hun straat? Dit wordt ook wel 'bezorgschaamte' genoemd.

Groen hoeft niet duurder te zijn

Het lijkt misschien onmogelijk, maar duurzame bezorging en kosten besparen gaan hand in hand. Snelle bezorging en gratis retourneren zijn vaak duurder voor de verkoper. Je wilt daarom bewustwording creëren bij consumenten over de milieu-impact van iets langere levertijden. Als je deze informatie tijdens het afrekenen toont, zijn consumenten meestal bereid om iets langer te wachten op hun bestelling als die op een milieuvriendelijke manier wordt bezorgd.

Elektrische busjes en fietskoeriers

Op het laatste stukje van de bezorging tot aan de deur, ook wel 'the last mile' genoemd, kun je verduurzamen. In steden willen mensen minder bezorgingen met vervuilende voertuigen zien, dus verschijnen er steeds meer elektrische busjes en fietskoeriers. De grote winkelketens zijn hier al volop mee bezig. Denk aan bezorging met de fiets. Dit is een milieuvriendelijk alternatief voor de gebruikelijke manier van bezorgen.

Meer lokale bezorging

Als we groenere bezorgopties willen, moeten we slim nadenken over hoe we dingen logistiek aanpakken. Het idee is om lokale opslagplaatsen te hebben, vooral voor spoedbestellingen waarbij je snel en betrouwbaar moet leveren. Op deze manier kunnen lokale bezorgers producten rechtstreeks vanuit deze plaatselijke opslag naar klanten brengen, zonder de omweg via grote sorteercentra. Dit maakt het gebruik van elektrische voertuigen en fietskoeriers steeds handiger en efficiënter.

Intelligente oplossingen voor duurzaamheid

Je wilt dat de bezorging goed, milieuvriendelijk, niet te duur en snel blijft. Je kunt hierbij slimme systemen gebruiken. Deze systemen kunnen zowel aan klanten als aan leveranciers de beste bezorgopties voorstellen. Hierdoor kunnen online winkels hun klanten groenere bezorgmogelijkheden bieden zonder dat het per se meer geld kost. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om duurzaam te bezorgen. Wil jij ook groener bezorgen? Houd dan rekening met deze tips!

Duurzaam bezorgen? Zo doe je dat!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

20-03-2024 - Het Belang van Intern Transport voor Efficiente Bedrijfsvoer
Intern transport is onmisbaar in de wereld van logistiek en productie. Het omvat alle middelen en methoden die worden gebruikt om materialen en goederen binnen een bedrijf te verplaatsen. Een eff
Lees meer

15-12-2023 - Carel Lurvink: Uw Partner in Producten voor een schone & vei
Al ruim 130 jaar staat Carel Lurvink synoniem voor hoogwaardige producten die bijdragen aan een schone en veilige werkomgeving. Als vertrouwde partner bieden wij niet alleen een eigen lijn hoogwaardig
Lees meer

07-11-2023 - 7 Interessante trends die momenteel in de transportbranche p
De transportsector is altijd in beweging en blijft zich ontwikkelen met nieuwe technologieën en trends. Dit jaar is daarop geen uitzondering en we zien een aantal interessante ontwikkelingen die
Lees meer

02-11-2023 - Duurzaamheid en circulaire economie in de logistieke sector
Ontdek hoe duurzaamheid en de circulaire economie de logistieke sector transformeren en waarom gebruikte trucks een cruciale rol spelen in deze evolutie. De logistieke sector ondergaat een opme
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap