Home / Tuinartikelen Blog / Stappenplan: Pizzaoven bouwen

Stappenplan: Pizzaoven bouwen

Zelf gemaakte pizza’s vind ik het aller lekkerst. Zeker als de bodem lekker krokant is. Jij ook? Dan droom jij vast ook van een pizzaoven in eigen tuin. En dat snap ik maar al te goed. Ik heb die van mij zelf gebouwd. Op deze manier past die helemaal bij de stijl van ons huis en kon ik lekker in het weekend hobbyen. Je hoeft er trouwens echt geen superklusser voor te zijn. Maar het helpt wel als je een beetje handig bent.

Hoe bouw je je eigen pizzaoven?

Stap 1: Maak een stevige ondergrondVoor de pizzaoven is een stevige ondergrond erg belangrijk. De onderbouw van de pizzaoven kun je eenvoudig zelf maken met beton blokken.

Stap 2: Zorg voor een isolerende laag Bovenop de ondergrond leg je een laag van vuurvast cement en perliet korrels. Deze laag zorgt voor een isolerende werking en de pizzaoven langer warmt blijft.

Stap 3: Plaats de pizzaoven vloerplaatLeg de pizzaoven vloerplaat bovenop de isolerende laag. Leg de plaat van voor naar achter in de juiste positie. Wanneer dit is gelukt, controleer je of de vloer waterpas ligt.

Stap 4: Bouw een pizzakoepelBouw een pizzakoepel met de vuurvaste chamotte steen. En laat ruimte voor de oveningang, je moet natuurlijk wel een pizza er in kunnen schuiven!

Stap 5: Isoleren en afwerken Isoleer de pizzaoven met 10 centimeter steenwol of keramisch wol, leg over de isolatie een stuk gaas en dek het geheel af met vuurvast cement.

Complete pizzaoven online kopenWeet jij niet precies wat je allemaal nodig hebt? Leg jouw bouwtekening dan voor bij een specialist. Twijfel je nog of je de pizzaoven wel helemaal zelf wilt gaan bouwen? Ik kan je verzekeren: het is een geweldig project. Maar het neemt ook veel tijd in beslag. Je kan daarom ook beslissen om een deel zelf te doen. Bouw bijvoorbeeld zelf het onderstel en bestel een complete pizzaoven online. Er zijn tegenwoordig tal van pizzaovens online te koop. Dus er zit altijd een pizzaoven bij die aan jouw wensen voldoet.

(Gedeeltelijk) Zelf bouwen, wat ga jij doen?Het bouwen van je eigen pizzaoven is een geweldig project, maar kost ook de nodige tijd. Ga jij hem helemaal zelf bouwen of koop je een pizzaoven online? Wat je ook doet: ik weet dat je er geen spijt van gaat krijgen. Want zelfgebakken pizza’s, zijn de lekkerste!

Stappenplan: Pizzaoven bouwen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

06-03-2023 - Zo bescherm je jouw moestuin tegen ziektes en ongedierte
Het voorjaar staat voor de deur! Dat betekent dat jouw moestuin weer wat tijd en liefde van jou verdient. Er kan best wel wat werk gaan zitten in het aanleggen van een moestuin. Daarom is het belangri
Lees meer

24-08-2022 - Waarom kiezen voor een borderrand?
Als je een mooie splitsing in de tuin wilt maken, bijvoorbeeld om het gazon van het grind te scheiden, kun je gebruik maken van een borderrand. Met een borderrand zorg je er op een eenvoudig mani
Lees meer

26-07-2021 - Waarom moet jij een regenton aanschaffen?
Ben jij ook benieuwd naar wat een regenton voor jou en jouw tuin kan betekenen? In deze blog zal ik jouw inlichten over de laatste ins en outs op het gebied van regentonnen. Benieuwd geworden? Lees hi
Lees meer

21-12-2020 - Tips om te ontspannen in eigen tuin
De tuin is een ideale plek om even tot rust te komen. Met je favoriete boek, een lekker muziekje of door gezellig wat te drinken met een geliefde. Hoe jouw perfect rustmoment er ook uitziet, de tips u
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap