Home / Tuinartikelen Blog / Waarom moet jij een regenton aanschaffen?

Waarom moet jij een regenton aanschaffen?

Waarom moet jij een regenton aanschaffen?

Ben jij ook benieuwd naar wat een regenton voor jou en jouw tuin kan betekenen? In deze blog zal ik jouw inlichten over de laatste ins en outs op het gebied van regentonnen. Benieuwd geworden? Lees hieronder dan snel verder!

Voordelen regentonnen

Tegenwoordig is er steeds vaker sprake van extreem weer, van extreme hitte en droogte tot extreem veel regenval in korte tijd. Door hier als mensheid slim op in te spelen help jij de natuur en je eigen portemonnee. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen en regentonnen. Zoals de afgelopen jaren al steeds vaker gebeurd valt er vaker heel veel regenwater in korte tijd, met een goed geplaatste regentonnen kan heel wat hemelwater opgevangen worden.

Dit opgevangen water kan goed gebruikt worden om planten water te geven, spullen schoon te maken of de auto te wassen. Op deze manier bespaar jij drinkwater en ook geld. Drinkwater wordt steeds duurder en ook lastiger te zuiveren wat meer druk uitoefent op het milieu.

Daarnaast geven veel gemeentes ook een subsidie aan de bewoners die een regenton aanschaffen. Omdat de regenpijp dan gekoppeld wordt aan het riool ontlast jij dus automatisch de riolering. Deze duurzame instelling staat veel gemeentes in Nederland goed aan, informeer lokaal of deze subsidie nog mogelijk is.

Regenwater is doorgaans ook een stuk schoner dan regulier drinkwater wat betreft kalk en pH waarde, dit zorgt ervoor dat het dus echt goed te gebruiken is als drinkwater voor bijvoorbeeld huisdieren en jouw planten. Het aantal schadelijke bacterien dat leeft in dit water is namelijk laag en totaal niet gevaarlijk voor planten en dieren.

Een regenton aanschaffen, waar begin ik mee?

Allereerst is het belangrijk om te weten welke grootte jij nodig hebt in jouw tuin. Dit is een lastige vraag omdat je wel enigszins dient te weten hoeveel regenwater er valt jaarlijks en of het uberhaupt bij of in jouw tuin past. Een standaard tuin in Nederland kan uitgaan van een regenton tussen de 150 en 250 liter die goed past en ook voldoende regenwater op kan vangen.

Materiaal en uiterlijk zijn uiteraard ook belangrijk. Veelal kan je bij de regenton specialist kiezen tussen traditionele houten en kunststoffen regentonnen. Beide goede opties en het licht meer aan jouw persoonlijke keuze hierin.

Als laatste is montage een belangrijk punt. Als je zelf handig bent kan je de regenton zelf aansluiten of de dakgoot, anders weet een dakgoot specialist hier wel raad mee. Let er ook op dat de regenton altijd rechtop staat en de deksel er goed op zit. Dit om te voorkomen dat hij omvalt of er een huisdier of ander diertje in valt.

Nu zou jij je ook vast afvragen waar je de beste regentonnen aan kunt schaffen? Voertonnen.nl is een specialist in regentonnen en andere soorten tonnen zoals de bedrijfsnaam al los laat. Dit bedrijf heeft een groot assortiment aan regentonnen en beschikt ook over de nodige expertise. Daarnaast levert men in Nederland, Belgie en Duitsland tegen scherpere prijzen. Ben jij benieuwd geworden en op zoek naar een passende regenton? Neem dan snel een kijkje op de site van Voertonnen!

Waarom moet jij een regenton aanschaffen?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

06-03-2023 - Zo bescherm je jouw moestuin tegen ziektes en ongedierte
Het voorjaar staat voor de deur! Dat betekent dat jouw moestuin weer wat tijd en liefde van jou verdient. Er kan best wel wat werk gaan zitten in het aanleggen van een moestuin. Daarom is het belangri
Lees meer

24-08-2022 - Waarom kiezen voor een borderrand?
Als je een mooie splitsing in de tuin wilt maken, bijvoorbeeld om het gazon van het grind te scheiden, kun je gebruik maken van een borderrand. Met een borderrand zorg je er op een eenvoudig mani
Lees meer

21-12-2020 - Tips om te ontspannen in eigen tuin
De tuin is een ideale plek om even tot rust te komen. Met je favoriete boek, een lekker muziekje of door gezellig wat te drinken met een geliefde. Hoe jouw perfect rustmoment er ook uitziet, de tips u
Lees meer

20-05-2020 - Stappenplan: Pizzaoven bouwen
Zelf gemaakte pizza’s vind ik het aller lekkerst. Zeker als de bodem lekker krokant is. Jij ook? Dan droom jij vast ook van een pizzaoven in eigen tuin. En dat snap ik maar al te goed. Ik heb di
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap