Home / Verzekeringen Blog / Vijf eigenschappen die een ondernemer moet bezitten

Vijf eigenschappen die een ondernemer moet bezitten

Vijf eigenschappen die een ondernemer moet bezitten

Een ondernemer word je niet zomaar. Een ondernemer is gedreven en doet alles voor zijn of haar bedrijf. Het ondernemerschap is geen baan van negen tot vijf. Het kan natuurlijk dat je graag vaste werktijden wil, maar zoek dan een baan in loondienst en word geen ondernemer. Voor het ondernemerschap zijn namelijk specifieke eigenschappen nodig.

1. Passie en motivatie

Bij echte ondernemers ontbreekt het niet aan passie motivatie. Als ondernemer heb je een doel voor ogen wat je wilt bereiken met je bedrijf. Dit gaat met vallen en opstaan. Als je bang bent voor het vallen, dan verlies je al snel het doel uit het oog. Een goede ondernemer zal ook in minder leuke tijden zijn passie en motivatie weten te behouden, om zo zijn onderneming tot een succes te maken. Juist de passie en motivatie zijn een innerlijke kracht die de ondernemer in alle tijden voorthelpt.

2. Risico's durven nemen

Als ondernemer sta je dagelijks voor allerlei moeilijke keuzes. Belangrijke zakelijke risico's kunnen daarbij niet uitgesloten worden. Een ondernemer neemt het risico, ondanks dat zijn keuze verkeerd kan uitpakken. Risico's durven nemen is een unieke eigenschap die weinig mensen hebben. Veel mensen proberen hun risico's bijvoorbeeld in te dekken met een verzekering. Als jij al veel moeite hebt met het kiezen van een zorgverzekering of dat een aanvullende zorgverzekering nu wel of niet verstandig is, hou het dan bij een baan in loondienst. Een ondernemer gaat volop voor de keuze die hij of zij maakt, ondanks het risico en de gevolgen hiervan.

3. Zelfdiscipline

Heel leuk dat je als ondernemer je eigen tijden indeelt of dat je bepaalde werkzaamheden kunt ontwijken. Maar het is niet zo dat dit dé reden moet zijn om een onderneming te starten. Je hebt namelijk zelfdiscipline nodig. Bij een gepassioneerde ondernemer zal zelfdiscipline geen probleem zijn, maar dit moet ook getoond worden in slechte tijden. Je moet de zelfdiscipline hebben om je bed uit komen als de zaken er slecht voor staan en bepaalde werkzaamheden uit te voeren die je liever niet doet.

4. Flexibel zijn

De werkdag van een ondernemer kan heel wisselend lopen. Er kunnen onverwachte zaken voorvallen, zodat de dag weer heel anders verloopt dan je denkt. Je zult misschien niet op tijd thuis zijn en lang moeten doorwerken of bepaalde beslissingen lopen anders, waardoor je jezelf moet aanpassen. In al deze gevallen is flexibiliteit een belangrijke eigenschap voor de ondernemer.

5. Goed met geld omgaan

Genoeg succesverhalen te vinden van succesvolle ondernemers die zich een mooi huis of mooie auto kunnen veroorloven. In de praktijk zal een ondernemer soms elk dubbeltje moeten omdraaien om zijn onderneming draaiende te houden. Je krijgt te doen met allerlei extra verzekeringen en belastingen te maken waar je als werknemer nooit mee te maken krijgt. En daarbij moet je ook de hele financiële situatie van je onderneming scherp in de gaten houden. De financiële huishouding moet voor zowel de korte als de lange termijn kloppen en daarom moet de ondernemer goed met geld om kunnen gaan.





Vijf eigenschappen die een ondernemer moet bezitten

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

06-03-2024 - Een uitvaartverzekering afsluiten? Let op deze zaken
Het afsluiten van een uitvaartverzekering is een belangrijke stap voor iedereen die zijn nabije toekomst plant en zijn dierbaren wil beschermen tegen onverwachte kosten. Bij het afsluiten van deze ver
Lees meer

19-12-2023 - Wat moet je weten over de basis reisverzekering?
Wil je de juiste reisverzekering afsluiten en twijfel je of een basisverzekering wel voldoende is? Iedere verzekering begint in feite bij de basis en kan van hieruit steeds verder uitgebreid
Lees meer

13-10-2023 - Het belang van de juiste verzekeringen als ondernemer
Als ondernemer bent u er wellicht niet zo mee bezig, verzekeren. Het is druk en u besteed uw tijd liever aan het runnen van uw onderneming. Maar of u nu zelfstandige zonder personeel bent of directeur
Lees meer

24-08-2023 - Alles over het verzekeren van een bedrijfsauto
Veel bedrijven in ons land moeten voor het leveren van goederen of diensten beschikken over een bedrijfsauto. Omdat ze producten moeten afleveren bij klanten, omdat ze gereedschap of materialen mee mo
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap