Home / Verzekeringen Blog / Vijf eigenschappen die een ondernemer moet bezitten

Vijf eigenschappen die een ondernemer moet bezitten

Vijf eigenschappen die een ondernemer moet bezitten

Een ondernemer word je niet zomaar. Een ondernemer is gedreven en doet alles voor zijn of haar bedrijf. Het ondernemerschap is geen baan van negen tot vijf. Het kan natuurlijk dat je graag vaste werktijden wil, maar zoek dan een baan in loondienst en word geen ondernemer. Voor het ondernemerschap zijn namelijk specifieke eigenschappen nodig.

1. Passie en motivatie

Bij echte ondernemers ontbreekt het niet aan passie motivatie. Als ondernemer heb je een doel voor ogen wat je wilt bereiken met je bedrijf. Dit gaat met vallen en opstaan. Als je bang bent voor het vallen, dan verlies je al snel het doel uit het oog. Een goede ondernemer zal ook in minder leuke tijden zijn passie en motivatie weten te behouden, om zo zijn onderneming tot een succes te maken. Juist de passie en motivatie zijn een innerlijke kracht die de ondernemer in alle tijden voorthelpt.

2. Risico's durven nemen

Als ondernemer sta je dagelijks voor allerlei moeilijke keuzes. Belangrijke zakelijke risico's kunnen daarbij niet uitgesloten worden. Een ondernemer neemt het risico, ondanks dat zijn keuze verkeerd kan uitpakken. Risico's durven nemen is een unieke eigenschap die weinig mensen hebben. Veel mensen proberen hun risico's bijvoorbeeld in te dekken met een verzekering. Als jij al veel moeite hebt met het kiezen van een zorgverzekering of dat een aanvullende zorgverzekering nu wel of niet verstandig is, hou het dan bij een baan in loondienst. Een ondernemer gaat volop voor de keuze die hij of zij maakt, ondanks het risico en de gevolgen hiervan.

3. Zelfdiscipline

Heel leuk dat je als ondernemer je eigen tijden indeelt of dat je bepaalde werkzaamheden kunt ontwijken. Maar het is niet zo dat dit dé reden moet zijn om een onderneming te starten. Je hebt namelijk zelfdiscipline nodig. Bij een gepassioneerde ondernemer zal zelfdiscipline geen probleem zijn, maar dit moet ook getoond worden in slechte tijden. Je moet de zelfdiscipline hebben om je bed uit komen als de zaken er slecht voor staan en bepaalde werkzaamheden uit te voeren die je liever niet doet.

4. Flexibel zijn

De werkdag van een ondernemer kan heel wisselend lopen. Er kunnen onverwachte zaken voorvallen, zodat de dag weer heel anders verloopt dan je denkt. Je zult misschien niet op tijd thuis zijn en lang moeten doorwerken of bepaalde beslissingen lopen anders, waardoor je jezelf moet aanpassen. In al deze gevallen is flexibiliteit een belangrijke eigenschap voor de ondernemer.

5. Goed met geld omgaan

Genoeg succesverhalen te vinden van succesvolle ondernemers die zich een mooi huis of mooie auto kunnen veroorloven. In de praktijk zal een ondernemer soms elk dubbeltje moeten omdraaien om zijn onderneming draaiende te houden. Je krijgt te doen met allerlei extra verzekeringen en belastingen te maken waar je als werknemer nooit mee te maken krijgt. En daarbij moet je ook de hele financiële situatie van je onderneming scherp in de gaten houden. De financiële huishouding moet voor zowel de korte als de lange termijn kloppen en daarom moet de ondernemer goed met geld om kunnen gaan.

Vijf eigenschappen die een ondernemer moet bezitten

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

27-07-2020 - Kantoor aan huis: hoe verzeker je de inboedel?
Voor je persoonlijke eigendommen is het altijd verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Maar hoe zit het als je een kantoor of praktijk aan huis hebt? Particuliere inboedelverzekeringen bi
Lees meer

19-02-2020 - Verzekeringen voor ZZP'ers: Even Apeldoorn bellen!
Als ZZP’er werken, brengt de nodige risico’s met zich mee. Je denkt misschien: “Ach, ik ben voldoende verzekerd met mijn reguliere verzekeringen. Een extra zakelijke aansprakelijksve
Lees meer

28-11-2018 - Is een inboedelverzekering echt nodig?
Word jij ook zo bang door al die berichten over woningbranden, inbraken en schade door storm? De ene week is er weer een boom omgevallen op een huis, de week erna zijn alle waardevolle spullen uit een
Lees meer

26-11-2018 - Waar let je op bij het afsluiten van een autoverzekering?
Nu moet je alleen nog een autoverzekering afsluiten die het beste bij jou past! Er zijn veel verzekeraars die met eigen aanbiedingen uitpakken. Dat maakt het kiezen van een autoverzekering er natuurli
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap