Home / Persoonlijke ontwikkeling Blog / Zie Je Het Allemaal Niet Meer Zitten?

Zie Je Het Allemaal Niet Meer Zitten?

6 Tips Voor Als Je Even Vast Zit In Je Leven

Iedereen kent wel dat gevoel van in een sleur zitten. Je staat op, je doet je ding en 's avonds kruip je weer in je bed. Elke dag lijkt op de dag ervoor.

Soms trappen onze hersenen er nog in als we het "routine" noemen, maar soms werkt dat gewoon even niet meer. En dan is het tijd voor verandering!

Hoe kom je uit die sleur? Hoe kom je erachter wat je wilt en ga je ervoor? Deze zes tips helpen je vooruit:

  1. Schrijf alles op wat je wilt bereiken in je leven, wat jou gelukkig maakt. Succes is een abstract begrip; voor de één houdt het iets anders in dan voor de ander. Ga er eens goed voor zitten, pak pen en papier en schrijf in 10-15 minuten alles op wat in je opkomt dat je nog wilt bereiken in je leven. Niets is te gek, te groot of juist te klein. Het gaat om wat jij wilt.
  2. Ga mediteren. Hoezo is dat zweverig? Echt niet! Je kunt er volledig je eigen draai aan geven. Het belangrijkste van mediteren is echter je hoofd leeg maken. Leer je gedachten te ordenen en te voelen wat je wilt. Vind je dit moeilijk? Begin dan kort. Probeer eens 10 minuten ergens rustig te zitten, ontspan je lichaam en focus je bijvoorbeeld op je ademhaling. Telkens als je gedachten wegstromen, breng je je focus terug naar je ademhaling. Door je dagelijkse zorgen weg te mediteren, creëer je meer ruimte in je hoofd voor andere zaken, zoals positieve gedachten over wat jij wilt doen met je leven.
  3. De 5G's. Dit zijn de 5G's: Gebeurtenis, Gedachten, Gevoelens, Gedrag en Gevolg, afgeleid van de Responsive Emotive Therapy. Deze theorie stelt (heel kort) dat onze gedachten onze gevoelens beïnvloeden. Voel jij angst om je dromen na te jagen? Ga eens op zoek naar de negatieve gedachte die achter die angst schuilt en probeer deze te vervangen door een positieve gedachte! Gedachten kunnen ons maken of breken. Kies het eerste.
  4. Praat erover. Slinger je dromen de wereld in! Laat iedereen weten wat er in jou omgaat en wat je wilt bereiken. Ook als je het nog niet precies weet, kaart het eens aan bij vrienden. Laat weten wat er door je heen spookt en verbaas je over wat je daarmee in gang zet. Misschien ken je wel iemand die iemand kent die iemand kent die jou wel een paar tips kan geven. Of blijken je vrienden ook in een sleur te zitten en besluit je er samen wat aan te doen. Hoe dan ook: hou het niet voor je, maar wees er open over.
  5. Maak van je doelen concrete stappen. Leuk, zo'n groot doel. Maar je wilt hem wel halen. Breek hem dus op in kleine, hapklare brokken die je telkens verder helpen om uiteindelijk dat doel echt te bereiken. Maak de stapjes SMART: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Hoe concreter je stappen, des te duidelijker je doel wordt.
  6. En ten slotte: Geef niet op! Ook jij hebt het recht om gelukkig te worden en en daarvoor moet je soms wat moeite doen. Maar je bent het waard! Geef dus nooit op en blijf proberen, doorwerken om van jouw leven een succesverhaal te maken!

Kun je toch stiekem wel wat meer hulp gebruiken bij het verwezenlijken van je persoonlijke doelen? Kijk dan eens op www.spijkerscoaching.nl hoe ik je daar mogelijk bij kan helpen!Samantha SpijkersSpijkers Coaching - Life & Loopbaancoach in Sint-Michielsgestel

Zie Je Het Allemaal Niet Meer Zitten?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

0 van 5 sterren gebaseerd op 0 reviews

18-07-2019 - Holland's Got Talent - Waar Ben Jij Goed In?
Iedereen kan iets. Ja echt, iedereen kan iets, heeft ergens aanleg voor of is sneller met een bepaalde kwaliteit ontwikkelen. Jij dus ook! Het hoeft niet altijd iets "groots" te zijn, of iets opvalle
Lees meer

05-07-2019 - Shame On You!
Paul Morand zei: 'Schaamte is niet altijd besef van het kwaad dat wij doen, vaak is ze besef van het kwaad dat men ons aandoet.' Mooier kun je het eigenlijk niet verwoorden. Want echte sch
Lees meer

09-05-2019 - Welke Fasen Van Uit Je Comfort Zone Komen Zijn Er?
Naast life en loopbaan coach ben ik ook trotse bloeddonor. Ik doe het altijd met veel liefde, maar eigenlijk ook met net zoveel tegenzin. Begrijp me niet verkeerd: ik ben niet bang van naalden. Ik vi
Lees meer

19-06-2018 - Wat betekent voor jou succesvol zijn?
Doe jij wat je zielsgraag wilt doen? Volg jij je intuïtie en doe je wat je hart je ingeeft?  Geluk of succes draait vaak om geld en presteren De laatste tijd word ik veel getriggerd en zo
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap