Home / Persoonlijke ontwikkeling Blog / Zie Je Het Allemaal Niet Meer Zitten?

Zie Je Het Allemaal Niet Meer Zitten?

6 Tips Voor Als Je Even Vast Zit In Je Leven

Iedereen kent wel dat gevoel van in een sleur zitten. Je staat op, je doet je ding en 's avonds kruip je weer in je bed. Elke dag lijkt op de dag ervoor.

Soms trappen onze hersenen er nog in als we het "routine" noemen, maar soms werkt dat gewoon even niet meer. En dan is het tijd voor verandering!

Hoe kom je uit die sleur? Hoe kom je erachter wat je wilt en ga je ervoor? Deze zes tips helpen je vooruit:

  1. Schrijf alles op wat je wilt bereiken in je leven, wat jou gelukkig maakt. Succes is een abstract begrip; voor de één houdt het iets anders in dan voor de ander. Ga er eens goed voor zitten, pak pen en papier en schrijf in 10-15 minuten alles op wat in je opkomt dat je nog wilt bereiken in je leven. Niets is te gek, te groot of juist te klein. Het gaat om wat jij wilt.
  2. Ga mediteren. Hoezo is dat zweverig? Echt niet! Je kunt er volledig je eigen draai aan geven. Het belangrijkste van mediteren is echter je hoofd leeg maken. Leer je gedachten te ordenen en te voelen wat je wilt. Vind je dit moeilijk? Begin dan kort. Probeer eens 10 minuten ergens rustig te zitten, ontspan je lichaam en focus je bijvoorbeeld op je ademhaling. Telkens als je gedachten wegstromen, breng je je focus terug naar je ademhaling. Door je dagelijkse zorgen weg te mediteren, creëer je meer ruimte in je hoofd voor andere zaken, zoals positieve gedachten over wat jij wilt doen met je leven.
  3. De 5G's. Dit zijn de 5G's: Gebeurtenis, Gedachten, Gevoelens, Gedrag en Gevolg, afgeleid van de Responsive Emotive Therapy. Deze theorie stelt (heel kort) dat onze gedachten onze gevoelens beïnvloeden. Voel jij angst om je dromen na te jagen? Ga eens op zoek naar de negatieve gedachte die achter die angst schuilt en probeer deze te vervangen door een positieve gedachte! Gedachten kunnen ons maken of breken. Kies het eerste.
  4. Praat erover. Slinger je dromen de wereld in! Laat iedereen weten wat er in jou omgaat en wat je wilt bereiken. Ook als je het nog niet precies weet, kaart het eens aan bij vrienden. Laat weten wat er door je heen spookt en verbaas je over wat je daarmee in gang zet. Misschien ken je wel iemand die iemand kent die iemand kent die jou wel een paar tips kan geven. Of blijken je vrienden ook in een sleur te zitten en besluit je er samen wat aan te doen. Hoe dan ook: hou het niet voor je, maar wees er open over.
  5. Maak van je doelen concrete stappen. Leuk, zo'n groot doel. Maar je wilt hem wel halen. Breek hem dus op in kleine, hapklare brokken die je telkens verder helpen om uiteindelijk dat doel echt te bereiken. Maak de stapjes SMART: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Hoe concreter je stappen, des te duidelijker je doel wordt.
  6. En ten slotte: Geef niet op! Ook jij hebt het recht om gelukkig te worden en en daarvoor moet je soms wat moeite doen. Maar je bent het waard! Geef dus nooit op en blijf proberen, doorwerken om van jouw leven een succesverhaal te maken!

Kun je toch stiekem wel wat meer hulp gebruiken bij het verwezenlijken van je persoonlijke doelen? Kijk dan eens op www.spijkerscoaching.nl hoe ik je daar mogelijk bij kan helpen!Samantha SpijkersSpijkers Coaching - Life & Loopbaancoach in Sint-Michielsgestel





Zie Je Het Allemaal Niet Meer Zitten?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

25-03-2024 - Kies voor een goede start met een coach voor ondernemers
Een eigen bedrijf starten kan best een beetje spannend zijn! Hoe zorg je dat je ondernemingsplan klopt? Waar vind je straks je eerste afnemers? Hoe ga je om met financiële tegenslagen in de eerst
Lees meer

19-01-2024 - Agile Trainingen van Capgemini volgen: Lees hier wat de plus
Binnen de digitale wereld, kunnen vernieuwing en ontwikkeling onwijs snel gaan. Daarbij zijn software en ICT onmisbare middelen geworden om werkzaamheden efficiënt uit te kunnen voeren. Denk aan
Lees meer

17-10-2023 - De impact van coachend leiderschap op werknemerstevredenheid
Als leidinggevende weet je beslist wel hoe lastig het is om goed personeel te vinden. Als je dan eenmaal een goede werknemer hebt weten te vinden, wil je deze natuurlijk tevreden houden en zorgen dat
Lees meer

31-08-2023 - Deze training kan jouw sales een boost geven
Je product kan nog zo goed zijn, als het niet verkocht wordt heb je er weinig aan. Natuurlijk heb je met allerlei factoren te maken, zoals de koopkracht en de concurrentie, maar het begint allemaal bi
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap