Home / Trainingen Blog / Deze training kan jouw sales een boost geven

Deze training kan jouw sales een boost geven

Deze training kan jouw sales een boost geven

Je product kan nog zo goed zijn, als het niet verkocht wordt heb je er weinig aan. Natuurlijk heb je met allerlei factoren te maken, zoals de koopkracht en de concurrentie, maar het begint allemaal bij een goede verkoop. Nu is verkopen een vak apart. Iedere dienst of product is anders, maar met de juiste training en coaching kom je een heel eind. In dit artikel lees je wat een goede sales training voor jouw werknemers en bedrijf kan betekenen.

Personeel wordt zelfverzekerder

Het is niet altijd makkelijk om een product of dienst te verkopen. De klanten die naar je toekomen zijn eenvoudig, maar de uitdaging ligt in de doelgroep die zich niet zo makkelijk laat overtuigen. Juist in dit soort gevallen is het belangrijk dat je als verkoper vol vertrouwen de toegevoegde waarde aanprijst.

Er zijn genoeg trainingen om zelfverzekerd (of nog zelfverzekerder) te worden. Daarbij worden allerlei situaties nagespeeld. Een voorbeeld is een vervelende klant die de strijd met je aangaat. Uiteraard leer je daarvan, waardoor je in de praktijk goed met deze potentiële (en kritische) klanten om kunt gaan.

Training voor sales strategie

Als de sales niet naar wens verloopt, is het niet eerlijk om de verkopers daarvan volledig de schuld te geven. Het begint allemaal bij een strategie. Tijdens een workshop in sales strategie krijg je handige handvaten om je verkoopplan bij te schaven. Hetzelfde geldt voor de pricing van je dienstverlening of product.

Ook zijn er workshops om de structuur van de sales binnen je onderneming optimaal in te richten. In deze sessies is alles gericht op het maximale resultaat. Zo zijn er meer trainingen, sessies en workshops die niet direct naar de verkoop kijken, maar zich meer op de cultuur van de onderneming en de strategie richten.

Voor wie is sales training geschikt?

Er zijn sales trainingen voor beginners en voor gevorderden. Deze zijn uiteraard anders ingericht. De trainingen voor beginners kijken vooral naar de fijne kneepjes van het vak. Dat betekent niet dat een sales training voor gevorderden onzinnig is. De markt is altijd in beweging.

Je hebt daarnaast te maken met ontwikkelingen in de maatschappij. Neem de coronacrisis als voorbeeld. Veel bedrijven moesten hun complete strategie aanpassen. Soms met succes, maar het is helaas niet altijd goed afgelopen. Tijdens een sales training leer je hoe je moet omgaan met onverwachte omstandigheden.

Training zorgt voor nieuwe motivatie

Niet dat je verkopers niet meer gemotiveerd zijn, maar er zijn altijd periodes waarin de beleving wat minder is. Daar doe je aan de ene kant niks aan. Aan de andere kant zijn er manieren om het vuurtje weer aan te wakkeren. Een voorbeeld daarvan is een teambuilding uitje.

Een uitdagende training of workshop werkt echter net zo goed. Na deze dag kun je haast niet wachten om weer aan de slag te gaan en de nieuwe tactieken in de praktijk te brengen. Je slaat met een training dus eigenlijk twee vliegen in één klap. De verkopers ontwikkelen zich en komen op en top gemotiveerd terug.

Deze training kan jouw sales een boost geven

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

20-02-2023 - Gratis online leermiddelen voor het oefenen van je theorie-e
Een theorie-examen is een spannende momentopname waarin je moet laten zien dat je over de theoretische kennis beschikt om de weg op te mogen in een auto of op een motor. Het is altijd maar de vraag we
Lees meer

25-01-2023 - Deze drie soorten cursussen helpen je om je bedrijf kwalitat
Het succes van een bedrijf hangt af van veel factoren, maar één daarvan is het vermogen om zich te blijven ontwikkelen. Door de juiste kennis en vaardigheden te leren, kunnen bedrijven h
Lees meer

18-07-2022 - Het belang van een VCA diploma
Volgens het onderzoek van de Arbo Inspectie vallen er zo'n gemiddeld 440 slachtoffers met ernstig letsel per jaar op de bouwplaats. Per 100.000 banen gaat het om 133 gevallen. Daarnaast neemt het
Lees meer

17-01-2022 - De voordelen van een goede Business Coach
Werk je in loondienst, dan kun je met je vragen terecht bij je leidinggevende. Ben je ondernemer, dan vraag je je af aan wie jij jouw vragen kunt stellen. De meeste ondernemers denken dat zij het alle
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap