Home / Verzekeringen Blog / Verzekeringen voor ZZP'ers: Even Apeldoorn bellen!

Verzekeringen voor ZZP'ers: Even Apeldoorn bellen!

Verzekeringen voor ZZP'ers: Even Apeldoorn bellen!

Als ZZP’er werken, brengt de nodige risico’s met zich mee. Je denkt misschien: “Ach, ik ben voldoende verzekerd met mijn reguliere verzekeringen. Een extra zakelijke aansprakelijksverzekering heb ik niet nodig.” Denk dan nog maar een keer extra na. Wanneer je als ondernemer iets kapot maakt, keert je persoonlijke verzekering dit niet uit. Ook algemene voorwaarden helpen je niet uit de brand als je schade veroorzaakt. Kijk daarom een naar een aansprakelijkheidsverzekering zzp.  

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP

Rechtsbijstand dekt de schade wel toch? 

Je rechtsbijstandverzekering zal de kosten voor je juridische kosten dekken, maar bij schade door schuld zal het niet de schadevergoeding dekken. Deze komt nog steeds uit eigen zak. Denk je: het is me nog nooit overkomen. Ongeluk zit in een klein hoekje en het kan je dus altijd een keer gebeuren. Dit zijn goede redenen om toch te informeren naar een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en deze zijn niet zo duur als je misschien denkt.

Geef nooit direct aansprakelijkheid toe! 

Wat moet je nou doen als je aansprakelijk gesteld wordt? In veel gevallen weet je zelf niet wanneer je wel of niet aansprakelijk bent. Laat de erkenning van aansprakelijkheid over aan mensen die er voor geleerd hebben. Bijvoorbeeld de specialisten van je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Als je aansprakelijkheid erkent is het erg lastig om dit terug te draaien. Dat betekent natuurlijk niet dat je niet kunt meeleven met degene die schade heeft geleden. Het is altijd erg vervelend als je zoiets overkomt.

Je staat er niet alleen voor 

Mocht de claim kloppen, begin dan het afhandelingsproces en laat je verzekeraar daarbij helpen wanneer je een verzekering hebt. Een aansprakelijkheidsverzekering kan hierbij dan sowieso een voordeel zijn, omdat je er niet alleen voor staat in een situatie waarbij je waarschijnlijk in onbekende wateren vaart. Je hebt al genoeg aan je hoofd, laat een professional zich bezighouden met de afhandeling van de schade! Nu is het voordeel dat veel verzekeraars naast een particuliere ook een verzekering voor bedrijven aanbieden. Dit scheelt vaak in de premie.  

Werk met collega’s die ook verzekerd zijn! 

Wanneer je met anderen werkt die ook ZZP’ers zijn, is het verstandig met je collega’s in overleg te gaan en op een rijtje zet hoe de aansprakelijkheid geregeld is. Het is ook een goed idee te checken of de verzekering die je hebt ook voldoende dekking biedt voor jouw bedrijf. Wanneer je verzekering bepaalde schades niet vergoed, zul je alsnog zelf met geld over de brug moeten komen. 

Naast letsel- en materiële schade ook financiële schade verzekeren

Een extra aanvullende beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan ook een goede keuze zijn naast een gewone aansprakelijkheidsverzekering. Bij deze aanvullende verzekering ben je ook verzekerd bij schade die wordt vooroorzaakt bij het uitoefenen van je beroep. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je een foute berekening maakt waaruit financiële schade volgt. Daarnaast zijn jij en jouw werknemers ook op locatie en onderweg verzekerd. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is aanvullend, omdat deze ook financiële schade dekt waar een gewone AVB alleen letsel- en materiële schade dekt.

Arbeidsongeschiktheid ook belangrijk om rekening mee te houden 

Ook als ondernemer zelf kan het van belang zijn een verzekering af te sluiten voor arbeidsongeschiktheid. Veel ZZP’ers hebben hier geen verzekering voor met als struikelblok de hoge premies. Door een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, bouw je voor jezelf zekerheid in dat je bij arbeidsongeschiktheid wel een inkomen hebt. Een andere optie is een broodfonds. In zo’n fonds betaalt een groep ZZP’ers premie en als je arbeidsongeschikt wordt, wordt er uit het fonds uitbetaald.

Verzekeringen voor ZZP

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

27-07-2020 - Kantoor aan huis: hoe verzeker je de inboedel?
Voor je persoonlijke eigendommen is het altijd verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Maar hoe zit het als je een kantoor of praktijk aan huis hebt? Particuliere inboedelverzekeringen bi
Lees meer

11-11-2019 - Vijf eigenschappen die een ondernemer moet bezitten
Een ondernemer word je niet zomaar. Een ondernemer is gedreven en doet alles voor zijn of haar bedrijf. Het ondernemerschap is geen baan van negen tot vijf. Het kan natuurlijk dat je graag vaste werkt
Lees meer

28-11-2018 - Is een inboedelverzekering echt nodig?
Word jij ook zo bang door al die berichten over woningbranden, inbraken en schade door storm? De ene week is er weer een boom omgevallen op een huis, de week erna zijn alle waardevolle spullen uit een
Lees meer

26-11-2018 - Waar let je op bij het afsluiten van een autoverzekering?
Nu moet je alleen nog een autoverzekering afsluiten die het beste bij jou past! Er zijn veel verzekeraars die met eigen aanbiedingen uitpakken. Dat maakt het kiezen van een autoverzekering er natuurli
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap