Home / Vloeren Blog / De voordelen van een gietvloer

De voordelen van een gietvloer

De voordelen van een gietvloer

Bij het kiezen van een nieuwe vloer voor een woning zijn er vele mogelijkheden, waaronder tegels, hout, linoleum of pvc. Er zijn grote verschillen in het uiterlijk, de hardheid en de mate van onderhoud van de verschillende soorten vloeren. Elk soort vloer heeft zo zijn eigen voordelen op het gebied van onderhoud, uiterlijk en sfeer. Maar waarom zou u kiezen? Een gietvloer combineert de voordelen van al deze materialen.

Uiterlijke kenmerken

Een gietvloer creëert net als een houten vloer een warme ambiance, niet onbelangrijk als u thuiskomt na een lange dag werken. Het voordeel van een gietvloer is dat deze vloer de ruimte ook een moderne uitstraling geeft, ook bij een klassieke aankleding van de ruimte. Daarnaast zorgt de naadloze vloer ervoor de ruimte er groter uitziet en zorgt het voor eenheid in een kamer.

Hardheid en slijtvastheid  

Met een tegelvloer kiest u voor een slijtvaste en harde vloer die weinig onderhoud nodig heeft. Dat is praktisch, maar geeft weinig sfeer en warmte. Een gietvloer voelt zacht aan en is tegelijkertijd sterk,  geluiddempend en slijtvast. Daarnaast is de vloer volledig naadloos, waardoor de vloer een prachtige, ruimtelijke indruk geeft en vloeistofdicht is.

Onderhoud

Kosten zijn een belangrijke factor bij het kiezen van een vloer. PVC vloeren zijn daarom een interessante keuze, aangezien de aanschafprijs relatief laag ligt. Het merendeel van kosten voor een vloer gaat echter in het onderhoud zitten. Houten en PVC vloeren vragen meer onderhoud dan een gietvloer, welke gemiddeld slechts 1x in de 2 à 3 jaar onderhoud vraagt. Dat maakt een gietvloer ook prijstechnisch een interessante optie.   

Natuurlijke materialen

Met een tegel of houten vloer haalt u een stukje natuur in huis. Ook op dit vlak kan de gietvloer de concurrentie aangaan. Gietvloeren worden gemaakt uit natuurlijke polymeren, geproduceerd uit plantaardig olie. Zo is een gietvloer milieuvriendelijk en eco-gecertificeerd. Wel zo prettig leven op een natuurvriendelijke vloer.

Kiest u voor comfort, uitstraling, slijtvast en duurzaam? Met een gietvloer geniet u nog jarenlang van een prachtige, natuurlijke vloer. Bekijk alle mogelijkheden op www.gietvloer.nl.   

    

De voordelen van een gietvloer

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

11-12-2023 - De beste vloeropties voor een kantoorruimte
Bij het inrichten van een nieuwe kantoorruimte zijn er een aantal onderdelen belangrijk. Naast de indeling van de werkplekken, kan de vloer van een kantoor ook de hele uitstraling van de ruimte be&ium
Lees meer

29-06-2023 - Visgraat Vloer: Een Tijdloze Keuze voor Je Interieur
Bent u op zoek naar een vloeroptie die elegantie, stijl en tijdloosheid uitstraalt? Zoek niet verder! De visgraat vloer is een populaire keuze geworden in interieurontwerp vanwege zijn unieke patroon
Lees meer

07-03-2023 - Dit is een van de beste vloeren voor bedrijfsruimtes
Voor je bedrijf wil je natuurlijk het beste. Dan heb je het over het beste personeel, de beste apparatuur en de beste werkomstandigheden. Daarbij is het zaak om niet te vergeten naar beneden te kijken
Lees meer

24-08-2022 - De voordelen van een PVC vloer volgens Floer
Een pvc vloer is voor veel verschillende situaties een perfecte vloer. De vloer heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van andere vloeren. Zo hoef je bijvoorbeeld veel minder onderhoud te plegen a
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap