Home / Voedingsstoffen Blog / Tips voor een ideale barbecue avond

Tips voor een ideale barbecue avond

In de zomer wordt er enthousiast gebarbecued in Nederland. Barbecueën is niet alleen lekker, maar het is ook hartstikke gezellig. Vind jij het ook zo leuk om een avondje te barbecueën met familieleden, vrienden en/of vriendinnen? Dan geven wij je graag enkele tips om de ideale barbecue avond te organiseren. Met de tips in dit artikel organiseer je een barbecue die jouw gasten nooit zullen vergeten.

Koop het beste vlees

Op een barbecue wordt er voornamelijk vlees gegeten. Wil je een geslaagde barbecue organiseren, dan heb je goed vlees nodig om op de grill te kunnen leggen. Daarnaast is het verstandig om verschillende soorten vlees te kopen. De een vindt worstjes lekker, de ander eet het liefst een speklap. Door meerdere soorten goed vlees te kopen, weet je zeker dat iedereen lekker zal smikkelen op jouw barbecue.

Vergeet de vis niet

Vlees is heerlijk, maar ook vis kun je heerlijk bereiden op de barbecue. Koop daarom niet alleen vlees, maar haal ook voldoende vis in huis. En komen er vegetariërs op je barbecue? Haal dan ook enkele vleesvervangers in huis, zodat je vegetarische gasten ook heerlijk kunnen eten op jouw gezellige barbecue.

Maak lekkere bijgerechten

Een barbecue is pas echt compleet als er lekkere bijgerechten geserveerd worden. Denk hierbij aan salades, maar ook aan brood met dipjes. Ook lekker: een gepofte aardappel op de barbecue. Dit gerecht is erg gemakkelijk te bereiden en smaakt bovendien heerlijk met het vlees en de vis van de grill.

Je hoeft niet urenlang in de keuken te staan om lekkere bijgerechten te bereiden. Zet een lekkere salade op tafel, doe een stokbroodje in de oven en zet wat dipjes op tafel. Zo kom je al een heel eind. Eventueel kun je nog wat extra bijgerechten serveren, zoals gepofte aardappelen, maar dit is helemaal geen must.

Zorg voor lekkere drankjes

Jouw barbecue is pas echt geslaagd als er ook lekkere drankjes geserveerd worden. Haal voldoende bier en wijn in huis en je weet zeker dat jouw barbecue hartstikke gezellig wordt. Zet ook een kan met water op tafel, want sommige gasten vinden het lekker om water te drinken bij de barbecue. Ga eens na wat jouw gasten het liefst drinken en haal deze drankjes in huis. Zo weet je zeker dat ze lekker kunnen eten op je barbecue, maar ook dat ze tevreden zijn over de drank.

Neem een volledig verzorgde barbecue

Het organiseren van een geweldige barbecue kost veel tijd en energie. Vind je het eigenlijk te veel gedoe om de perfecte barbecue te organiseren? Dan kun je ook een volledig verzorgde barbecue bestellen, zoals de a tot z bbq. Neem je een volledig verzorgde barbecue, dan hoef je zelf helemaal niets te regelen voor jouw gezellige avondje met familie en/of vrienden. Je krijgt alle benodigdheden voor de barbecue thuis afgeleverd.

Denk hierbij aan het vlees, de vis en/of de vegetarische hapjes voor op de grill, maar ook aan de bijgerechten en zelfs de barbecue zelf. Ook borden, servetten en dergelijke hoef je niet zelf te regelen: deze worden gewoon thuis bezorgd. En als de barbecue eenmaal voorbij is, wordt alle afwas netjes opgehaald. Zelf urenlang in de keuken staan om de boel op te ruimen, is dus ook niet nodig. Ideaal!


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

19-06-2023 - Waarom is suiker slecht?
Waarom is suiker slecht? Suiker of ook wel koolhydraten. De meest voorkomende stof in onze moderne voeding, heeft de reputatie van zoet en smaak. Van heerlijke gebakjes en verfrissende dranken, vrucht
Lees meer

14-07-2021 - Bij Time4Nutrition zijn supplementen niet alleen efficiën
Time4Nutrition is van origine een Engels supplementen merk. Bestaande uit een team van bodybuilders en andere bekende van de branche heeft het team van Time 4 Nutrition in samenwerking met een Italiaa
Lees meer

07-11-2016 - Gelukkig zijn door goed eten
Hippocrates zei 2400 jaar geleden al: "Let food be thy medicine, and let medicine be thy food".Gezonde voeding is ontzettend belangrijk om je sterk, gezond en gelukkig te voelen. Goede voeding kan je
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap