Home / Voertuigvolgsysteem Blog / Wat houdt rittenregistratie in?

Wat houdt rittenregistratie in?

Wat houdt rittenregistratie in?

Een rittenregistratie heeft als doel dat je aan kan tonen op welke datum je van de ene plaats naar de andere plaats bent gereden, hoeveel kilometer je hiervoor hebt gereden en of dit een privé of een zakelijke rit betreft. Een rittenregistratie is over het algemeen van belang om aan te kunnen tonen dat je minder dan 500 kilometer per jaar privé gereden hebt met een auto die door je werkgever ter beschikking is gesteld. Op deze manier kun je voorkomen dat er bijtelling voor de auto dient plaats te vinden, waardoor je ook geen belasting over de auto van de zaak hoeft te betalen. En afhankelijk van de cataloguswaarde kan dit toch al enkele duizenden Euro’s per jaar schelen.

Wat houdt rittenregistratie in?

Op welke manier kun je een rittenregistratie bijhouden?

In het begin was het bijhouden van een rittenregistratie een tijdrovend karwei. In een, eventueel speciaal daarvoor gemaakt, rittenregister moest je per rit in een kolom de datum invullen, de kilometerstand bij vertrekt, de postcode en het huisnummer van de bestemming, de kilometerstand bij aankomst en of het een zakelijke- of een privé rit betrof. Gelukkig zijn er tegenwoordig allemaal systemen ontwikkeld, die het bijhouden van een rittenregistratie een stuk gemakkelijker maken. Bovendien kunnen de rittenregistratiesystemen ook aan andere systemen zoals het voertuigvolgsysteem gekoppeld worden, zodat u met één pakket inzicht krijgt in uw totale wagenpark en hun bestuurders.

Wat is het voordeel van een digitale rittenregistratie?

Een digitale rittenregistratie heeft een aantal voordelen, voor zowel de werkgever als de chauffeur. De werkgever kan diverse rapporten uitdraaien, waaruit het aantal gereden kilometers per auto of per chauffeur blijkt, de reistijd en de route die is afgelegd. Tevens kan het brandstofverbruik per auto worden weergegeven, waardoor u bij vaste chauffeurs kunt zien wie er minder zuinig rijdt dan zijn of haar collega’s. Deze rapporten zijn tevens geschikt ter onderbouwing naar de Belastingdienst. Voor de chauffeurs kunnen op basis van deze rapporten worden aangetoond op welke dag, ze welke rit gereden hebben en of ze onder de 500 privé kilometers per jaar blijven. Daarnaast is er voor de chauffeurs een app beschikbaar, die ze gewoon op hun telefoon kunnen installeren.

Rittenregistratie en wagenparkbeheer

Op de site van Webfleet Solutions kun je zien dat er niet alleen software voor rittenregistratie beschikbaar is, maar bijvoorbeeld ook voor bestuurdersidentificatie of voor een voertuigvolgsysteem. Het voordeel hiervan is dat alle functies gemakkelijk te koppelen zijn. Indien bedrijfsauto’s door meerdere mensen worden gebruikt is het bijvoorbeeld bij het ontvangen van een bekeuring makkelijk te achterhalen wie er op dat moment in de auto reed. Ook is te controleren of auto’s zich wellicht op een plaats bevinden waar ze niet zouden moeten zijn. Bovendien kun je ten alle tijden kijken waar een bedrijfsauto zich bevindt. Dit kan handig zijn voor onderhoudsbedrijven om te kijken welke persoon op een bepaald moment het dichtst bij een storing in de buurt is.

De kosten van rittenregistratie en wagenparkbeheer

De kosten voor het gebruik van de software voor rittenadministratie en de verschillende software voor het wagenparkbeheer zijn volledig afhankelijk van de omvang van het wagenpark en de modules waar u gebruik van wenst te gaan maken. Wat in ieder geval met zekerheid gesteld kan worden is dat het gebruik van deze software u een enorme tijdswinst gaat opleveren, doordat informatie snel en gemakkelijk terug te vinden is. Over het algemeen kan men stellen dat de kosten voor het gebruik van deze software gemiddeld binnen zes tot negen maanden zijn terugverdiend in de besparing op de uren.





Wat houdt rittenregistratie in?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

05-07-2018 - Hoe moet ik een rittenregistratie bijhouden?
Een rittenregistratie kan op verschillende manieren worden bijgehouden. Bijvoorbeeld handmatig of automatisch. Het is van belang dat voor het bijhouden van de rittenregistratie de regels van de Belast
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap