Home / Website Blog / Wat zijn de voordelen van Shopify

Wat zijn de voordelen van Shopify

Wat zijn de voordelen van Shopify

Voordat we de voordelen van Shopify vertellen, leggen we eerst uit wat Shopify precies is. Shopify is een wereldwijd gebruikte software waar je webshops mee kunt bouwen. Shopify heeft veel verschillende mogelijkheden waar het voor zowel een kleine starter als voor een groot bedrijf geschikte software is. Shopify is namelijk een abonnement welke je af kunt stemmen op jouw wensen, op die manier is er voor ieder bedrijf een geschikt abonnement. Je kunt je een Shopify webshop laten maken, maar je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Dit kan gemakkelijk met de Shopify app.

Voordelen van een Shopify webshop

 • Je betaalt voor Shopify een vast bedrag per maand. Dit is voor de hosting en onderhoud van de software. Zo weet je altijd wat het je kost.
 • Het is gebruiksvriendelijk.
 • Makkelijk in gebruik. Je kunt makkelijk een webshop bouwen zonder enige (technische) kennis.
 • De webshop blijft super snel, ongeacht het aantal toegevoegde producten.
 • Je hoeft niet een apart kassasysteem aan te schaffen, dit zit er namelijk bij de prijs inbegrepen.
 • Je kunt Shopify koppelen aan andere systemen zoals API.

Hoe bouw je zelf een Shopify webshop?

Het is niet zo moeilijk om zelf een Shopify webshop te bouwen, je kunt dit ook doen zonder enige (technische) kennis. Als je deze 7 stappen doorloopt, moet het goedkomen:

 1. De eerste stap is natuurlijk je aanmelden bij Shopify.
 2. Vervolgens ga je een thema (lay-out) kiezen. Je hebt veel keus, er zijn zowel betaalde als gratis thema’s. Je kunt dit met een paar klikken instellen.
 3. Vervolgens ga je pagina’s toevoegen aan jouw webshop. Denk bijvoorbeeld aan de algemene voorwaarden, retour voorwaarden, contact pagina en privacy verklaring.
 4. Nu ga je aan de slag met de etalage, namelijk de homepage. Dit is een belangrijke pagina, want dit is het eerste wat jouw klanten zien. Je kunt verschillende content toepassen; onder andere video, tekst met foto’s of een uitgelicht product.
 5. Voeg nu de product categorieën toe. Heb jij een beauty webshop, dan voeg je bijvoorbeeld de categorieën ‘make-up’, ‘haarproducten’ en ‘lichaamsverzorging’ toe.
 6. Nu ga je al jouw producten toevoegen en plaatsen onder de goede categorieën. Schrijf bij elk product een goede omschrijving en een pakkende titel.
 7. De laatste stap is het betaalproces inrichten. Welke betaalmogelijkheden wil je aanbieden? Hoeveel worden de verzendkosten en welk bestelproces doorloopt de klant.

Shopify plus

Shopify Plus is een mooie upgrade voor grote organisaties. Draait jouw bedrijf een ton per maand? Dan kun je het beste Shopify Plus nemen. Je kunt dan makkelijk 10.000 transacties per minuut verwerken. Op deze manier kun je makkelijk opschalen.

Wat zijn de voordelen van Shopify

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

18-09-2023 - Zo weet je of een website betrouwbaar is
Oplichters verzinnen steeds nieuwe manieren om consumenten online op te lichten. Daardoor kunnen websites van webshops soms zo op elkaar lijken, dat het lijkt alsof de website betrouwbaar is. Dat terw
Lees meer

11-08-2023 - Een webshop beginnen? Hier 5 tips!
Met de groeiende populariteit van online winkelen, is het starten van een webshop een aantrekkelijke onderneming geworden voor veel mensen. Een webshop biedt de mogelijkheid om producten te verkopen a
Lees meer

20-03-2023 - 3 tips voor het realiseren van je webshop
Overweeg je om een webshop te starten? Dan zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Het maakt niet uit of je een kleine of grote onderneming hebt, een webshop starten kan een h
Lees meer

14-03-2023 - WordPress Website Laten Maken
Heb je een bestaand bedrijf of een idee voor een webshop en wil je een website opstarten? WordPress is vaak een van de eerste dingen waar je over leest bij het maken van een website. Het is een CMS ge
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap