Home / Website Blog / Hoe behoud je je rankings bij een website redesign?

Hoe behoud je je rankings bij een website redesign?

Website-bouwen

Het redesign van je website heeft invloed op de gebruikerservaring en je SEO. Het maakt niet uit of je de site alleen in stukjes of in zijn geheel opnieuw inricht. Het maakt ook niet uit of je het proces om de 3 maanden of om de 3 jaar herhaalt. De effecten blijven even cruciaal, vooral voor WordPress websites!

Hoe behoud je je rankings bij een website redesign?

Begin niet zonder een Staging Site!

De nummer één regel voor een nieuw webdesign voor je site is dat je een staging site hebt. Het is een ontwikkelingsfase waarin je je aanpassingen kunt testen voor je ze live zet. Hoewel veel professionals beweren dat ze het (de staging site) niet moeten gebruiken, adviseren we je het toch te doen.

Ongeacht je jarenlange ervaring, is het onprofessioneel om direct op een live site te werken. Zelfs als pro kun je fouten maken. Wat als je een fout begaat op een drukbezochte website? 

Waar het op neerkomt: je wilt de dingen niet aan het toeval overlaten. Dus, voor je zelfs maar begint met het herontwerpen van je website, verzeker je ervan dat je live site up en functioneel is. En als je toch bezig bent, houd de oude website operationeel tot de veranderingen perfect zijn.

Wat zijn je huidige SEO metrics?

Als je je SEO rankings wilt behouden, moet je ze om te beginnen kennen. Dus, wat zijn je rankings in de zoekresultaten? Sta je op pagina één voor je hoofd keywords in Google? Belangrijker nog, wat was de score van je website op de Google Core Web Vitals test? Als je de antwoorden hebt, weet je wat je benchmark is. 

  • Rankings in Google
  • Backlinks
  • Domein autoriteit DA
  • Organisch verkeer (Google Analytics)
  • Spam Score

Wees consequent

We raden je aan je veranderingen zo eenvoudig mogelijk te houden. Overdrijf niet met content in verschillende mediatypen zoals afbeeldingen en video. Anders wordt je website te traag. En de gebruikerservaring zal eronder lijden terwijl de bounce rate omhoog schiet.

Maak een back-up van je website veranderingen

Eerder gaven we aan waarom een staging site cruciaal is voor je redesign projecten. Ook back-ups zijn essentieel. Hoe dat zo?

Als je een back-up maakt van je veranderingen, kun je altijd terugkeren naar de "laatste perfecte halte". 

Repareer kapotte links en ontbrekende pagina's

De kans is groot dat je een aantal van je pagina's opruimt, of redirect, bij het doorvoeren van een redesign van je site. Hoewel dat je SEO rankings zal beïnvloeden, hoe je je geen zorgen te maken. Je hoeft alleen maar uit te zoeken wat er ontbreekt met je sitemap.

Voor het herontwerpen van je website adviseren we 301 omleidingen te gebruiken. Ze zijn de beste optie om je SEO rankings te behouden.

Zorg dat je 404 pagina's instelt

404 pagina's helpen je bij het oplossen van ontbrekende webpagina's. Bovendien geven ze je voldoende tijd om de oorzaak van het probleem te vinden zonder je bezoekers en rankings te verliezen.

Pro tip: maak je 404 pagina's niet flauw. Voeg zoek- en suggesties toe.

Conclusie website redesign en SEO

Wacht niet met het redesign van je website omdat je bang bent je rankings te verliezen. Grijp de kans om ze te verbeteren!

 





Hoe behoud je je rankings bij een website redesign?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

19-04-2024 - Zo haal je het maximale uit de website van je bedrijf
Als je vandaag de dag een bedrijf hebt dan is het logisch dat het bedrijf ook een website heeft. Online vindbaar zijn wordt steeds belangrijker want steeds meer mensen zoeken online naar diensten en p
Lees meer

27-01-2024 - Een website maken of laten maken?
Heb je de wens om een eigen website te maken én te beheren? Dat is gelukkig makkelijker dan ooit te voren. Want de verschillende soorten software kun je op een laagdrempelige manier een profess
Lees meer

18-09-2023 - Zo weet je of een website betrouwbaar is
Oplichters verzinnen steeds nieuwe manieren om consumenten online op te lichten. Daardoor kunnen websites van webshops soms zo op elkaar lijken, dat het lijkt alsof de website betrouwbaar is. Dat terw
Lees meer

11-08-2023 - Een webshop beginnen? Hier 5 tips!
Met de groeiende populariteit van online winkelen, is het starten van een webshop een aantrekkelijke onderneming geworden voor veel mensen. Een webshop biedt de mogelijkheid om producten te verkopen a
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap