Home / Wellness Blog / 'Sound of Silence'

'Sound of Silence'

In 1964 kwam het nummer ´Sound of Silence´ van Simon & Garfunkel uit. Ik was toen zeven jaar. Met de Engelse tekst kon ik op die leeftijd natuurlijk helemaal niets. Dat kwam later. Wel was ik op die leeftijd gevoelig voor klanken. Kippenvel en tranen konden pardoes ontstaan bij het horen van een lied of een muziekstuk. Gelukkig niet altijd, maar wel bijna altijd als mijn moeder zong en als de ´Sound of Silence´ uit de radio kwam.

Op één of andere manier heeft Paul Simon mij gegrepen met zijn liedjes. Heel lang ben ik benieuwd geweest naar wat hij precies met de ´Sound of Silence´ heeft bedoeld. Ik wilde het namelijk heel graag begrijpen. Nu laat ik mijn eigen interpretatie er op los en misschien is dat ook wel de bedoeling van Paul, zoals zo veel kunstenaars beogen.

Voor mij blijft de fascinatie die ik voor het nummer koester magisch. Want hoe bijzonder is het dat ik op zevenjarige leeftijd het nummer in mijn hart sluit, op twintigjarige leeftijd geraakt ben door de tekst en op dertig jarige leeftijd in stilte een werkbaar begrip heb gevonden? De ´Sound of Silence´ laat mij binnen een hele brede context niet meer los en ik stop met ´het´ willen begrijpen.

Er bestaan veel prachtige klanken. In iedere smaak en voorkeur is voorzien. Helaas zijn er ook minder heilzame klanken. Letterlijk en figuurlijk is er veel herrie op de wereld. Ik hoop dat ieder die in welke vorm dan ook last heeft van het wereldse lawaai de stilte in zichzelf kan vinden.

Met hartelijke groet,Rikkie Postema - ADISAT persoonlijke ontwikkeling

Citaat uit Sound of Silence´En in het naakte licht zag ikTienduizend mensen misschien meerMensen sprekend zonder te pratenMensen horend zonder te luisterenMensen schrijven liedjes die niemand zal zingenEn niemand durfde het geluid van stilte lastig te vallen´.


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

29-05-2022 - Ontspanning in eigen huis zoeken
Nu de wereld weer helemaal open is en we weer gezellig op pad kunnen gaan zonder enige beperking, is het ook goed om momenten te pakken waarin je kan gaan ontspannen. In deze blog bespreken we tips wa
Lees meer

08-06-2017 - Fit de Avondvierdaagse in
Vanaf 12 t/m 15 juni 2017, volgende week dus, is het Avondvierdaagse in Bergen op Zoom. De stad waar ik woon. Duizenden mensen lopen dan weer mee. Voor de één gaat dit gemakkelijk, voor
Lees meer

02-06-2016 - Sauna
De sauna is niet meer weg te denken uit het leven van de moderne Nederlander. Sommige mensen gaan af en toe naar een sauna- of wellness-centrum, sommigen hebben een sauna thuis laten installeren. Saun
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap