Home / Werk Blog / Quick fix: Met deze accessoires ben je voorbereid op alle calamiteiten op de werkvloer

Quick fix: Met deze accessoires ben je voorbereid op alle calamiteiten op de werkvloer

Quick fix: Met deze accessoires ben je voorbereid op alle calamiteiten op de werkvloer

Een calamiteit op de werkvloer is een natuurramp die schade toebrengt aan je bedrijf, medewerkers en eigendommen. Het kan een overstroming, aardbeving of brand zijn. Wat moet je doen en meenemen in deze tijden?

Banden

Bij een calamiteit moet je snel kunnen handelen. Daarom moet je altijd wat reservetapes van Tapir bij de hand hebben. Tapes zijn zeer veelzijdig en kunnen voor veel doeleinden worden gebruikt. Je kunt ze gebruiken om kapotte items te repareren, dingen bij elkaar te houden of zelfs kapotte ramen te repareren als dat nodig is.

Verbanddoos

Als je werkplek een natuurramp meemaakt, zoals een aardbeving of overstroming, kan een EHBO-doos levensreddend zijn. Het moet verbandmiddelen, antiseptica en andere benodigdheden bevatten die je zullen helpen verwondingen te behandelen totdat je naar het ziekenhuis kunt. Het idee is om de kit op een veilige plaats te bewaren, zodat deze niet beschadigd raakt tijdens een noodgeval. Je moet het ook regelmatig controleren om er zeker van te zijn dat alles er nog is.

Voorbereidingsplan voor noodsituaties

Na een calamiteit is er geen tijd om je voor te bereiden. Laat dit niet gebeuren met je bedrijf. Als je dit nog niet hebt gedaan, maak je een noodplan. Een noodplan is een reeks procedures die gemakkelijk te volgen zijn en ervoor zorgen dat iedereen rekening houdt. Voor de ramp begint een goed team met de voorbereiding lang voordat ze het nodig hebben. Als er bijvoorbeeld een hoog risico op overstromingen in je gebied is of als er een aardbeving in de buurt wordt verwacht, begin dan met het trainen van personeel over wat ze moeten doen als hun werkgebied overstroomt of instort tijdens een aardbeving.

Eten en water

Je denkt misschien dat voedsel en water de meest elementaire menselijke behoeften zijn, maar deze twee dingen behoren in feite tot de belangrijkste dingen die je kunt hebben in een noodgeval. Voedsel is belangrijk om te overleven omdat het nodig is om je gezondheid te behouden. Als je niet genoeg te eten hebt, raakt je lichaam ondervoed en kan het niet meer goed functioneren. Water speelt ook een cruciale rol bij het in leven houden van mensen. Het helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur, transporteert voedingsstoffen door de bloedbaan en voorkomt uitdroging. Naast zijn rol als basisbehoefte voor levende wezens, levert water ook energie door spieren te voeden tijdens inspannende fysieke bewegingen.

Noodstroombron

Je moet altijd een reserveradio en zaklamp op batterijen in je auto, huis, kantoor en rugzak bewaren. Het hebben van een back-up stroombron betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van een wanneer het net uitvalt tijdens een noodsituatie.

Quick fix: Met deze accessoires ben je voorbereid op alle calamiteiten op de werkvloer

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

23-09-2022 - 5 tips voor het gesprek over een salarisonderhandeling
Veruit het grootste gedeelte van de Nederlandse bevolking heeft een baan. In de eerste plaats zou dit iets moeten zijn dat je daadwerkelijk leuk vindt. Het zou echter naïef zijn om niet te benoem
Lees meer

14-09-2022 - Niet tevreden met je huidige baan? Dit zijn je opties
Haast iedereen heeft wel eens op een punt gestaan waarbij je niet goed weet wat je moet doen als het gaat om je baan. Misschien vind je het werk zelf niet meer leuk, zijn er dingen veranderd in je lev
Lees meer

30-05-2022 - Doe niet aan greenwashing maar zorg voor duurzaamheidsmarket
Duurzaam ondernemen is een begrip dat steeds meer belangstelling krijgt. Tegenwoordig is het duurzaam ondernemen een trend dat steeds vaker wordt opgevolgd door bedrijven. Doordat bedrijven dit doen,
Lees meer

24-05-2022 - Wat is het stap budget en wat betekent dit voor mij?
De corona crisis heeft een flinke impact gehad op de wereldwijde bevolking. Als we dit op ons eigen kikkerlandje betrekken, dan blijkt dat veel mensen hun baan zijn kwijtgeraakt en inmiddels wat ander
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap