Home / Woninginrichting Blog / Warmtebestendig de zomer in

Warmtebestendig de zomer in

Warmtebestendig de zomer in

De zomers worden steeds warmer de afgelopen jaren. Recordtemperaturen boven de 35 graden Celsius worden steeds normaler. We zullen ons als koud kikkerlandje dus moeten aanpassen op een veranderend klimaat. Hoewel sommigen deze temperaturen zullen verwelkomen met open armen, zijn er ook veel mensen die maar moeilijk met de warmte om kunnen gaan. Vooral ouderen hebben last van de hitte, het wordt voor verzorgingshuizen een steeds grotere opgave om de ruimtes koel te houden. Wat doen we eraan?

Temperatuurregulatie

Om ruimtes koel te houden of op temperatuur te houden, zijn verschillende technieken beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld airconditioning kopen die dit allemaal automatisch voor je regelt en waar je zelf eigenlijk geen omkijken meer naar hebt. Niet alleen koelt deze de lucht, maar ook de luchtvochtigheid wordt geregeld en in sommige gevallen zit er ook een luchtfiltersysteem in waardoor de lucht in je ruimte aangenaam en fris zal zijn. Dit zorgt voor een fijne, koele ruimte. Ook als het buiten drukkend warm is!

Overlaten aan de professionals

Als je een klusser bent dan kan je nog wel eens in de verleiding om de touwtjes in eigen handen te nemen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je airco zelf te plaatsen, maar het aansluiten en het in bedrijfstellen van de airco moet je door een airco installateur laten doen. Ook is het zeer aan te raden om het hele proces uit te besteden, omdat de installateur precies weet wat hij doet en wat eventueel dingen zijn om op te letten bij het plaatsen van de airco. Ga dus liever niet zelf aan de slag maar laat het plaatsen en installeren aan de professionals over.

Voordelen van de airconditioning

Heb jij de afgelopen zomers ook rondgesjouwd met een ventilator waarvan het snoer net niet lang genoeg was? Als je airconditioning hebt dan is dit allemaal verleden tijd. Een ventilator lijkt misschien een tijdelijke uitkomst voor die paar hete dagen in het jaar, maar die worden wel steeds frequenter en warmer. Tevens is het zo dat een ventilator alleen de lucht verplaatst, waardoor het briesje dat af en toe langs komt wel wat verkoelend aanvoelt maar de lucht niet echt afkoelt. Een airco doet dit wel en reguleert de temperatuur in de kamer.

Goed slapen in de zomer

Tijdens de warme en plakkerige zomernachten kan het nog wel eens lastig zijn om de slaap te vatten, we zijn niet gewend om met deze temperaturen te slapen. Ook zijn onze huizen er niet op ingericht om de koelte te bewaren maar juist om zoveel mogelijk licht binnen te laten. Als je een airco hebt dan kun je verzekerd zijn van goede nachtrust, ook in de warmste zomernachten.

Multi split-airco

Niet alleen voor het verkoelen, ook het opwarmen van uw huis of kantoor kunt u airconditioning aanschaffen. Door middel van een multi split-aircosysteem wordt uw huis op temperatuur gehouden, wat betekent dat deze als vervanging kan gelden voor de CV. Een warm huis in de winter, koele ruimtes in de zomer!





Warmtebestendig de zomer in

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

25-01-2024 - Ontdek de Voordelen van Elektrische Verwarming met Adax
Zoekt u naar een efficiënte en moderne oplossing voor verwarming in uw huis of kantoor? Ontdek de voordelen van elektrische verwarming met Adax! Adax staat bekend om zijn hoogwaardige elektr
Lees meer

14-12-2023 - Hoe maximaliseren slaapbanken ruimte in kleine woningen zond
Tegenwoordig zijn de prijzen van huizen, appartementen en woningen enorm hoog. Veel mensen wonen daarom (tijdelijk) kleiner dan ze misschien gewild hadden. Maar dit hoeft geen enkel probleem te zijn!
Lees meer

30-05-2023 - Werken vanuit huis? Opbergkasten maken het verschil
Corona heeft er in 2020 voor gezorgd dat we met z’n allen vanuit huis werkten. En voor veel van ons is (deels) thuiswerken de norm geworden. Thuiswerken kan hartstikke fijn zijn, maar wanneer je
Lees meer

15-09-2022 - Zo creeer je een milieuvriendelijke woning
Met z’n allen voelen we ons verantwoordelijk voor de huidige staat van onze aarde. We proberen daarom steeds duurzamer te leven om voor te zorgen dat wij, maar ook de generaties na ons, op een f
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap