Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Stijgende energieprijzen? Dit kun je doen

Stijgende energieprijzen? Dit kun je doen

Stijgende energieprijzen? Dit kun je doen

De energieprijzen stijgen hard, menigeen voelt dit in de portemonnee. Welke leverancier je ook neemt, uiteindelijk ontkom je er niet aan dat er toch wat bij die maandelijkse lasten bovenop komt. Er is gelukkig een heel aantal dingen die je zelf kunt regelen als huiseigenaar waardoor je in ieder geval geen energie verspilt en daarmee nog meer kosten maakt. Kleine dingen zoals het licht uitdoen in ruimtes waar je niet bent, de deuren dicht houden en korter douchen helpen natuurlijk al, maar als je écht verschil wil maken en je hebt budget om te investeren, hebben we nog meer tips voor je.

Stijgende energieprijzen? Dit kun je doen

Verduurzamen om te besparen

Als je de gelukkige eigenaar bent van een eigen huis, weet je dat dit zowel voor- en nadelen met zich meebrengt. Eén van de voordelen is dat je zelf kunt beslissen wat je met je huis doet, of je wil verbouwen en of die sponningen aan de voorkant écht aan vervanging toe zijn. Zo ook kun jij de beslissing maken om je huis te verduurzamen. Een duurzaam huis is goedkoper dan een huis waar alle warmte uit weglekt. Je koopt toch ook liever een auto die zuinig rijdt?

Isoleren, isoleren, isoleren!

Een eerste stap in het verduurzamen van je huis zou kunnen zijn om je huis goed te isoleren. Veel mensen denken bijvoorbeeld niet aan dakisolatie, terwijl het dak juist een plek is waar veel warmte door ontsnapt. Warme lucht stijgt op, dus als je dak niet goed is geïsoleerd dan kun je wel blijven stoken! Er zijn allerlei verschillende opties voor dakisolatie, afhankelijk van je budget en het soort dak dat je hebt kan het je op lange termijn flink wat geld besparen!

Muren isoleren

Behalve het dak, zijn natuurlijk ook de muren van je huis een plek waar snel warmte verloren kan gaan. Je kunt bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren, een van de snelste manieren om geld terug te verdienen op het verduurzamen van je huis. Bij spouwmuurisolatie wordt er een isolatielaag aangebracht tussen binnen- en buitenmuur. Zo kan er nauwelijks nog warmte ontsnappen. Ook wordt het in de heter wordende zomers dan moeilijker voor de hitte om binnen te komen! Handig bij alle seizoenen dus.

Andere energiebronnen aanbrengen

Behalve je huis goed te isoleren is er nog een andere manier om je huis te verduurzamen. Je kunt namelijk ervoor kiezen om je energie (gedeeltelijk) zelf op te wekken. Dit kan op verschillende manieren en bespaart je behoorlijk wat energiekosten op de lange termijn. Ook ben je dan niet meer afhankelijk van wat de energiemarkt doet maar heb je je eigen stabiele energiebron. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen of een warmtepomp.

Letten op de kleintjes

Natuurlijk is het goed om al die grote aanpassingen te doen, maar als je daar geen budget voor hebt of in een huurhuis woont, dan heb je helaas niet die mogelijkheid. Wel kun je dan zorgen dat je minder energie verbruikt door de verwarming standaard lager te zetten en ’s nachts uit te zetten (dit is ook beter voor je slaap!). Ook kun je letten op je waterverbruik door bijvoorbeeld minder lang te douchen of de tuin water te geven uit de regenton in plaats van met de tuinslang.

Stijgende energieprijzen? Dit kun je doen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

23-05-2022 - Bedrijven en een gezonde werkomgeving creeren
De werkomgeving heeft op verschillende manieren invloed op de menselijke gezondheid. Werk is natuurlijk goed voor de geestelijke gezondheid, maar een negatieve werkomgeving kan leiden tot lichamelijke
Lees meer

13-05-2022 - Ondernemer? lees deze tips
Als je ooit begonnen bent met je eigen onderneming, met of zonder personeel, een overname van een bestaand bedrijf of je eigen idee uitvoert, weet je waarschijnlijk hoe lastig het kan zijn. Ondernemer
Lees meer

12-05-2022 - 5 uitstekende ideeen om online geld te verdienen
Veel mensen werken al vanuit huis tegenwoordig, maar er zijn natuurlijk altijd meer manieren om eenvoudig online geld te verdienen vanachter je pc of laptop. In dit artikel gaan we 5 uitstekende idee&
Lees meer

11-04-2022 - Zo verklein je de kans op een bedrijfsongeval
Twee jaar lang lag de nadruk voor wat betreft zorg en gezondheid volledig op het coronavirus. Zo moesten medewerkers van bedrijven zoveel mogelijk thuiswerken en waren hele sectoren een of meerdere ke
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap