Home / Woninginrichting Blog / Zo creeer je een milieuvriendelijke woning

Zo creeer je een milieuvriendelijke woning

Zo creeer je een milieuvriendelijke woning

Met z’n allen voelen we ons verantwoordelijk voor de huidige staat van onze aarde. We proberen daarom steeds duurzamer te leven om voor te zorgen dat wij, maar ook de generaties na ons, op een fijne manier kunnen blijven leven op onze kostbare aardbol. Je ecologische voetprint verkleinen kun je al bereiken door kleine aanpassingen te doen in je manier van leven. Hiervoor kun je beginnen door je manier van wonen eens goed onder de loep te nemen. In dit artikel lees je meer over de stappen die je kunt zetten om een milieuvriendelijke woning te creëren. 

Zo creƫer je een milieuvriendelijke woning

Zorg voor goede isolatie

Milieuvriendelijk wonen begint bij een goede isolatie van je huis. Het op de juiste manier isoleren van je woning is één van de belangrijkste stappen naar duurzamer leven. Zonder goede isolatie hebben de andere milieuvriendelijke maatregelen die je kunt treffen namelijk weinig zin. Je woning isoleren kun je op verschillende wijzen doen. Zo kun je kiezen voor dakisolatie, vloerisolatie en muurisolatie en kun je gaan letten op de ramen en kozijnen van je woning. Een goed geïsoleerd huis kan veel CO2-uitstoot voorkomen. Hoewel het goed isoleren van je woning vaak wel vraagt om een flinke investering, heb je deze kosten vaak binnen een paar jaar alweer terugverdiend in energiekosten. Een goed geïsoleerde woning krijgt daarnaast een hoger energielabel waardoor het ook direct meer waard wordt en voor het isoleren van je woning kun je subsidie van de overheid krijgen.

Groene energie

De reclames op tv laten ons vaak denken dat we al gebruik maken van groene energie. De werkelijkheid is echter dat minder dan 10% van de Nederlandse huishoudens ook daadwerkelijk draait op groene energie. Wanneer je wilt overstappen naar een andere energieleverancier, is het belangrijk om je eerst goed in te lezen en te kijken of de energie van deze leverancier ook echt zo groen is als er wordt geclaimd. Wil je geen risico nemen en je eigen groene energie gebruiken? Kies er dan voor om zelf energie op te wekken door zonnepanelen. Zonnepanelen zorgen voor een lagere energierekening en minder CO2 uitstoot. Ook deze milieuvriendelijke maatregel vraagt om een investering maar ook deze heb je na een aantal jaar alweer eenvoudig terugverdiend.

Kies voor zacht water

Zacht water? Wat houdt dat in? In de meeste delen van Nederland stroomt hard water door onze leidingen. Hard water betekent dat het water hogere concentraties kalk en magnesium bevat. Dit zie je terug in de kalkaanslag op apparaten en in de douche en het harde water zorgt ook voor een ander smaakje wanneer je het drinkt. Zacht water is water dat geen kalk en magnesium bevat. Om zacht water uit je kraan te laten stromen heb je waterontharders nodig, die geïnstalleerd kunnen worden op de leidingen en ervoor zorgen dat kalk en magnesium uit het water wordt verwijderd. 

Een Omega waterontharder en zacht water zorgen ervoor dat huishoudelijke apparaten langer meegaan en ook kleding bij het wassen minder snel wordt aangetast. Hierdoor heb je onder andere minder elektronisch afval. Daarnaast zorgt zacht water ervoor dat apparaten minder energie verbruiken en je dus bespaart op je energierekening. Tot slot heeft het zachte water ook invloed op het schoonmaken en het gebruik van zeep en andere reinigingsproducten voor de huid. Je hebt veel minder zeep en schoonmaakproducten nodig wat ook weer beter is voor het milieu.

Zo creeer je een milieuvriendelijke woning

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

25-01-2024 - Ontdek de Voordelen van Elektrische Verwarming met Adax
Zoekt u naar een efficiënte en moderne oplossing voor verwarming in uw huis of kantoor? Ontdek de voordelen van elektrische verwarming met Adax! Adax staat bekend om zijn hoogwaardige elektr
Lees meer

14-12-2023 - Hoe maximaliseren slaapbanken ruimte in kleine woningen zond
Tegenwoordig zijn de prijzen van huizen, appartementen en woningen enorm hoog. Veel mensen wonen daarom (tijdelijk) kleiner dan ze misschien gewild hadden. Maar dit hoeft geen enkel probleem te zijn!
Lees meer

30-05-2023 - Werken vanuit huis? Opbergkasten maken het verschil
Corona heeft er in 2020 voor gezorgd dat we met z’n allen vanuit huis werkten. En voor veel van ons is (deels) thuiswerken de norm geworden. Thuiswerken kan hartstikke fijn zijn, maar wanneer je
Lees meer

13-05-2022 - Warmtebestendig de zomer in
De zomers worden steeds warmer de afgelopen jaren. Recordtemperaturen boven de 35 graden Celsius worden steeds normaler. We zullen ons als koud kikkerlandje dus moeten aanpassen op een veranderend kli
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap