Home / Woninginrichting Blog / Meer lichtinval in jouw kelder? 3 praktische tips

Meer lichtinval in jouw kelder? 3 praktische tips

Meer lichtinval in jouw kelder? 3 praktische tips

Luxaflex en houten jaloezieën geven je de mogelijkheid om het licht dat in je kleder valt te regelen. Vooral in het donkere seizoen is het moeilijk om de kamers te vullen met voldoende licht. Adequate luxaflex of houten jaloezieën zijn een goede optie. Het kan de kamer zo gelijkmatig mogelijk verlichten.

Tip 1: Breng natuurlijk daglicht in je huis met houten jaloezieën en luxaflex!

Natuurlijk daglicht is belangrijk voor ons welzijn en kan niet voldoende worden vervangen door kunstlicht. Voor de productie van houten jaloezieën is lindehout erg populair. Duurzaamheid in de teelt is verzekerd. Het hout wordt meestal behandeld, maar in sommige gevallen wordt het ook in zijn natuurlijke staat verwerkt. Na de behandeling kan de luxaflex geschilderd of gelakt worden met verschillende kleuren. Voor de productie van houten jaloezieën wordt in de regel altijd hardhout of zelfs FSC-zachthout gebruikt. Meestal zijn de twee rails, de onderste en bovenste rail, gemaakt van hetzelfde fijne hout als de lamellen van de blinden.

Bamboe luxaflex of houten jaloezieen?

Als je grotere glazen raampartijen in het woongedeelte met houten jaloezieën wilt afdekken, is het materiaal bamboe het ideale alternatief. Bamboe is een bijzonder licht materiaal en daarom perfect geschikt voor iets grotere raamfronten. Bamboejaloezieën bieden echter minder stabiliteit omdat de lamellen veel dunner zijn dan houten lamellen. In ruil daarvoor bieden bamboe jaloezieën het voordeel dat ze geschikt zijn voor natte ruimtes. De verwerking van massief houten jaloezieën is over het algemeen duurzamer en van hogere kwaliteit. De prijs van houten jaloezieën is echter aanzienlijk hoger dan de bekende aluminium jaloezieën. Er zijn verschillende soorten houten jaloezieën, zoals modellen van echt hout, maar ook goedkope imitaties.

Tip 2: Waar moet ik nog meer op letten als ik een gezellige sfeer wil creëren?

Bamboe is het belangrijkste materiaal van de vloerlamp 'Panuco'. Het roept sfeervolle lichteffecten op in de ruimte. Het is cruciaal om niet te veel en niet te weinig kunstverlichting te kiezen. Indirecte verlichting die nauwelijks schaduw werpt, bijvoorbeeld met armaturen in vitrines of individueel verlichte planten, zorgt voor een bijzonder gezellige sfeer. Een lamp achter de televisie zorgt ook voor een gezellige sfeer en een niet al te direct licht. Zodra bijzondere stukken zoals je favoriete salontafel of beeldhouwwerken worden verlicht, zorgt dit ook al snel voor een gezellige sfeer.

Tip 3: Witte meubels en houten jaloezieën doen de kamers lichter lijken.

Lichte muurkleuren en luxaflex maken de ruimte lichter. Maar moet het altijd wit zijn? Lichtkleuren reflecteren het licht beter dan donkere kleuren. Het licht is letterlijk door de hele kamer verspreid. Maar het hoeft niet per se wit te zijn. Subtiele kleuren zoals beige, crème of aangename grijstinten sturen het licht net zo goed als wit bij houten jaloezieën of luxaflex. Aan de andere kant slikken sterke, verzadigde kleuren veel licht in.

Meer lichtinval in jouw kelder? 3 praktische tips

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

11-10-2018 - Tips voor een ideaal wooncomfort
Hoe hoger je wooncomfort, des te fijner je kunt leven in je huis. Ben jij hartstikke blij met je woning, maar kan het wooncomfort nog wel wat omhoog? Dan geven wij je graag enkele tips voor een ideaal
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap