Home / Zakelijke dienstverlening Blog / 6 tips voor een productievere werkomgeving

6 tips voor een productievere werkomgeving

6 tips voor een productievere werkomgeving

De inrichting van een kantoor bepaald grotendeels hoe productief iedereen kan werken. Door een aantal kleine toevoegingen of veranderingen kan de productiviteit juist gestimuleerd worden. Een fijne inrichting kan dus zeker in het voordeel werken. Benieuwd naar de tips? Lees snel verder. 

#1 Creëer flexplekken op kantoor

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat er geen vaste plekken meer op kantoor zijn. Het is namelijk fijn dat werknemers kunnen kiezen waar zij op dat moment het liefste aan de slag willen gaan. Maak daarom (als dat kan) flexwerkplekken. Creëer een rustige omgeving met fijne lounge stoelen in plaats van een traditioneel bureau. Dit gaat ervoor zorgen dat de werknemer productiever aan het werk gaat.

Creƫer flexplekken op kantoor

#2 Diverse afdelingen

Zorg ervoor dat je met verschillende afdelingen en teams in een ruimte zit in plaats van gescheiden. Wanneer je met meerdere afdelingen werkt creëer je openheid, stimuleer je de creativiteit en verbeter je de samenwerking. 

#3 Comfort op kantoor

Een kantoor met comfort zorgt er ook voor dat werknemers zich goed voelen en productief kunnen werken. Natuurlijk is goede koffie prioriteit nummer één ;-), maar zijn er ook andere aspecten wat zeker van belang kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan een vloerverwarming! Hierdoor wordt de ruimte heerlijk geleidelijk verwarmd en is het ook nog eens duurzaam. Een vloerverwarming infrezen is binnen no-time gedaan. Doe goed onderzoek naar een professionele vakspecialist, zodat je weet dat het goed wordt gedaan. 

#4 Onderhoud

Niet alleen de uitstraling, maar ook het onderhoud van het kantoor/pand is belangrijk. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar de kozijnen. Zijn deze verouderd? Tijd om dit te vervangen. Een kozijnen offerte kun je gemakkelijk online aanvragen. Op die manier weet je wat de kosten ongeveer zullen zijn en kun je een specialist inschakelen. Een offerte is vrijblijvend en geeft je alleen inzichten in de prijzen. Ook ontvang je waardevolle tips voor het vergelijken van een kozijn offerte, ideaal!

#5 Ventilatie

Productief werken gaat ook samen met een gezonde kantooromgeving. Is de temperatuur in orde? Wordt er voldoende geventileerd? Als de temperatuur namelijk te hoog is belemmerd dat de efficiëntie van het werken. Daarnaast is een te koud kantoor ook niet prettig. Zorg er daarom voor dat er een goede CV in het gebouw is. 

#6 Natuurlijk lichtinval

Werk je in een donkere ruimte met alleen een aantal tl-lampen? Grote kans dat je hier niet productief gaat zijn. Bekijk daarom of je kunt veranderen van lichten in je kantoor, maar vooral: kijk naar de juiste lichtinval. Zorg voor lichte raamdecoratie en houdt overdag regelmatig de gordijnen/raamdecoratie open. Dit zorgt ervoor dat er meer natuurlijk licht naar binnen komt. 

Natuurlijk lichtinval

Genoeg tips om mee aan de slag te gaan! Succes met het inrichten van jouw kantoor. 

6 tips voor een productievere werkomgeving

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

03-08-2022 - Waarom knowledge management in ieder bedrijf belangrijk is
Je hebt op de werkvloer vast weleens het begrip ‘knowledge management’ horen vallen, oftewel in het Nederlands letterlijk vertaald ‘kennismanagement’. Al jarenlang is het een b
Lees meer

30-06-2022 - 4 tips voor starten met internationaal ondernemen
Het gaat goed met de bedrijven in Nederland. Het aantal ondernemingen is sinds het begin van de coronacrisis enorm gestegen. Ook waren er het afgelopen jaar veel minder faillissementen in vergelijking
Lees meer

23-06-2022 - 3 manieren om bedrijfsprocessen te verbeteren
Bij het runnen van een eigen bedrijf komt soms meer kijken dan je in eerste instantie zult denken. Het onderhouden, begeleiden en verbeteren van nodige processen binnen een bedrijf is dan ook voor vee
Lees meer

23-06-2022 - Wat kost factoring?
Ben jij een ondernemer die op zoek is naar een alternatieve financiering? Dan is factoring misschien wel iets voor jou. Misschien ben je nog niet bekend met factoring en vraag je je af: wat is fa
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap