Home / Zakelijke dienstverlening Blog / 3 tips om het gezelligste bedrijf van Nederland te worden

3 tips om het gezelligste bedrijf van Nederland te worden

3 tips om het gezelligste bedrijf van Nederland te worden

Een positieve werksfeer is in elk bedrijf belangrijk. Niet alleen gaan werknemers hierdoor met plezier naar hun werk, maar ook gaat de productiviteit omhoog. Hoe fijn als je blij én hardwerkend personeel hebt! Op dit moment is er onwijs personeelstekort en worden er veel medewerkers gezocht, een gezellig bedrijf is daarom belangrijker dan ooit. Volg daarom deze tips en wie weet staan jouw (nieuwe) werknemers binnenkort te stralen op de werkvloer!

Weet met wie je werkt

Wanneer je veel werknemers in dienst hebt, kan het zo zijn dat je niet goed weet wat voor personen precies bij je werken. Maar het kan ook zo zijn dat werknemers van elkaar niet goed weten wie ze zijn. De basis van een goede werksfeer is dat je elkaar kent en weet met wie je te maken hebt. Als dat mist, heeft dat invloed op de werksfeer. Het is dus belangrijk dat jouw werknemers goed weten met wie ze werken. Maar hoe doe je dit? Begin bijvoorbeeld met iets kleins, zoals een gezamenlijke lunch of een vrijdagmiddagborrel. 

Wanneer jouw werknemers hierdoor iets closer zijn geworden, zou je ook naar iets extremers kunnen kijken. Kies dan bijvoorbeeld voor een interne training of meeting waarin jouw werknemers elkaar door middel van vragen en oefeningen beter leren kennen. Natuurlijk is dit afhankelijk van wat jij als werkgever het best vindt passen. Zo leer jij je werknemers kennen en je werknemers elkaar: dit schept een band waardoor de werksfeer zeker verbeterd wordt.

Communication is key

Goede communicatie: een van de grondleggers van een fijne werksfeer. Wanneer je merkt dat er in jouw bedrijf niet zo’n fijne sfeer hangt, vraag dan om raad bij je werknemers. Vraag wat zij van de sfeer vinden en hoe deze eventueel verbeterd kan worden. Verzamel vervolgens alle feedback en bespreek dit een keer in een meeting. Communiceer ook dat een gezellige werksfeer onwijs belangrijk is in het bedrijf. Niet alleen aan de medewerkers maar ook bij het vacature plaatsen

Uit de werksleur 

Jouw werknemers moeten natuurlijk het werk dat ze krijgen, zo goed mogelijk doen. Maar in een goede onderneming draait niet alles om werk. Werken is voor de meeste mensen namelijk een groot onderdeel van hun leven, en moet dus ook leuk blijven om te doen. Een goede teamsfeer draagt daaraan bij. 

Een goede manier om de dagelijkse werksleur te doorbreken is door af en toe teamuitjes te organiseren. Van uitgebreid borrelen in een café, tot bootje varen op de grachten en elkaar bekogelen met verf tijdens paintball. Je kan kiezen wat je wilt, zolang het maar wel past bij jouw bedrijf en jouw werknemers. Ga bijvoorbeeld niet naar een wijnproeverij als de helft van je werknemers geen alcohol drinkt, maar vindt een goede middenweg. 

Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een teambuilding activiteit te doen, zoals bijvoorbeeld een escape room. Dan heb je én een leuk uitje én je zorgt tegelijkertijd voor een betere samenwerking tussen jouw werknemers. Twee vliegen in één klap!

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Als de gezelligste werkgever van Nederland moet je natuurlijk ook de beste arbeidsvoorwaarden aanbieden. Achterhaal wat een passend salaris is van jouw medewerker en doe daar een klein schepje bovenop. Denk ook aan arbeidsvoorwaarde zoals een goede verlofsregeling, genoeg vakantiedagen is heel belangrijk. Bij hard werken hoort ook hard ontspannen. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ook onwijs belangrijk. Denk hierbij aan reiskostenvergoeding, bonusregeling en flexibel. Je wilt geen gezeur, geroddel of geklaag over het bedrijf dus aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zijn heel belangrijk voor een gezellige werksfeer.  

Heb je de tips gevolgd? Vergeet dan niet om je werknemers te allen tijde bij alles te betrekken. Zij spelen namelijk de belangrijkste rol in de weg naar het creëren van een betere, fijne werksfeer.

3 tips om het gezelligste bedrijf van Nederland te worden

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

07-10-2022 - Freelance opdrachten vinden met deze 5 tips
Ondanks corona zijn er in 2021 maar liefst 68 duizend bedrijven bijgekomen in Nederland, blijkt uit cijfers van het CBS. Grote kans dat je daar als zelfstandig ondernemer iets van merkt binnen de nich
Lees meer

04-10-2022 - Online trends voor ondernemers
Zoals het gezegde luidt: de enige constante is verandering. Dit geldt vooral in het bedrijfsleven, waar altijd nieuwe technologieën en trends continu opkomen. Voor ondernemers is het bijhouden va
Lees meer

28-09-2022 - Concurrentie - de sleutel tot innovatie?
De auteur van het begrip innovatie is de vooraanstaande Oostenrijkse en Amerikaanse econoom Joseph A. Schumpeter (1889 - 1950). Hij analyseerde de zakelijke omstandigheden waarin het bedrijf geïn
Lees meer

23-09-2022 - Wat zijn de voordelen van een eenmanszaak?
Als je spreekt over een eenmanszaak wil dat zeggen dat je de enige verantwoordelijk bent voor het bedrijf dat je hebt of start. Je bent zelf aansprakelijk voor alles wat er met je eenmanszaak gebeurt.
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap