Home / Relatiegeschenken Blog / Geschenktips voor je werknemers

Geschenktips voor je werknemers

Geschenktips voor je werknemers

Op zoek naar een cadeau voor je werknemers? Gewoon zomaar om het moreel hoog te houden of voor een speciale gelegenheid? Dan ben je natuurlijk op zoek naar de nodige inspiratie. Want hoe leuk het ook is om een attentie te geven, dit wordt wel elk jaar weer een stukje lastiger. Je wil immers origineel blijven en tegelijkertijd een cadeau geven waar ze écht iets aan hebben. Maar hoe laat je jouw waardering blijken in de vorm van een cadeau? Waar kies je voor? Met de volgende geschenktips voor je werknemers moet dat zeker lukken.

Kies voor iets wat bij iedereen past

Run je een groter bedrijf? Dan is het vrijwel onmogelijk om met de persoonlijke interesses van iedereen rekening te houden. Daarom is het belangrijker om voor iets te kiezen wat eigenlijk iedereen wel kan waarderen. Denk bijvoorbeeld aan een fantastisch voedselpakket met heerlijke borrelhapjes, kaasjes, worstjes, toast, chips en bijvoorbeeld ook een deel vegan spullen. Op die manier geef je iets waar iedereen wel wat aan heeft.

Heb je liever dat ze iets krijgen wat ze écht goed kunnen gebruiken op dat moment? Geef dan een cadeaubon cadeau. Dit klinkt misschien ietwat saai, maar het is dé perfecte manier om iets te geven wat iedereen kan waarderen. Je medewerkers kopen immers zelf hun uiteindelijke cadeau. Je kunt het cadeau nog wat opleuken door er een reep chocolade, bos bloemen of gewoon een leuke verpakking aan toe te voegen.

Wacht op het juiste moment

Een geschenk is nóg leuker als dit op het juiste moment wordt gegeven. Geef niet te pas en te onpas cadeautjes weg, want dan voelt het veel minder speciaal. Wacht speciale momenten af. Een goed voorbeeld (en vaak gebruikte optie) zijn bijvoorbeeld de feestdagen. Ook persoonlijke gebeurtenissen kunnen hier reden toe geven. Denk bijvoorbeeld aan een bruiloft, de geboorte van een kind, maar ook verdrietige gebeurtenissen. Een mooie kaart of bos bloemen bij overlijden of ziekte wordt bijvoorbeeld ook erg gewaardeerd. Dit zijn allemaal dingen die laten merken dat je het personeel waardeert en met ze meeleeft.

Persoonlijk cadeau

Met name bij kleinschalige bedrijven is het een stuk leuker (en praktischer) om een persoonlijk cadeau te geven. Met slechts enkele mensen op kantoor ken je je medewerkers waarschijnlijk als geen ander. Je weet hoe hun privéleven eruit ziet, wat hun hobby’s zijn of karakteristieke eigenschappen. Deze dingen kunnen gebruikt worden in de zoektocht naar het perfecte cadeau.

Weet je bijvoorbeeld dat een medewerker dol is op tuinieren en jonge kinderen heeft? Geef dan een cadeaubon voor een tuincentrum en eventueel een mini kruiwagen en regenlaarsjes cadeau. Is de eeuwige vrijgezel van het stel dol op gamen en uitgaan? Verwerk dit dan in een ludiek cadeau. Op die manier geef je elke medewerker precies wat bij hem of haar past. Hoe persoonlijker, hoe beter. Dit toont aan hoe betrokken jij als werkgever bent met het personeel. Dergelijke geschenken leiden niet alleen tot een betere zakenrelatie, maar kunnen ook nog tot een hogere productiviteit en betere werksfeer leiden.





Geschenktips voor je werknemers

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

17-04-2024 - Tips om betere relaties met stakeholders op te bouwen
Het opbouwen van sterke, gezonde relaties met de mensen die een directe of indirecte invloed hebben op jouw projecten of bedrijfsvoering is geen kleinigheid. Het vergt empathie, strategie en, niet te
Lees meer

04-02-2024 - Relatieopbouw in zakelijk Nederland: hoe gepersonaliseerde g
Als ondernemer weet je het maar al te goed. Het bouwen van goede en sterke relaties is een van de belangrijkste dingen die je het hele jaar moet doen. Daarom kan het geven van gepersonaliseerde gesche
Lees meer

24-01-2024 - Waarom kiezen voor duurzame relatiegeschenken?
Relatiegeschenken zijn een goed middel voor bedrijven om hun waardering te tonen aan klanten en leveranciers voor de fijne samenwerking in een poging om te banden warm te houden. Telkens weer is het e
Lees meer

18-10-2023 - Hoe relatiegeschenken jouw bedrijfsimago versterken in Neder
Binnen grote en kleine organisaties is het geven van een relatiegeschenk de normaalste zaak van de wereld. Een van de bekendste is het geven van een feestelijk en luxe kerstpakket. Dit wordt als een v
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap