Home / Relatiegeschenken Blog / Geschenktips voor je werknemers

Geschenktips voor je werknemers

Geschenktips voor je werknemers

Op zoek naar een cadeau voor je werknemers? Gewoon zomaar om het moreel hoog te houden of voor een speciale gelegenheid? Dan ben je natuurlijk op zoek naar de nodige inspiratie. Want hoe leuk het ook is om een attentie te geven, dit wordt wel elk jaar weer een stukje lastiger. Je wil immers origineel blijven en tegelijkertijd een cadeau geven waar ze écht iets aan hebben. Maar hoe laat je jouw waardering blijken in de vorm van een cadeau? Waar kies je voor? Met de volgende geschenktips voor je werknemers moet dat zeker lukken.

Kies voor iets wat bij iedereen past

Run je een groter bedrijf? Dan is het vrijwel onmogelijk om met de persoonlijke interesses van iedereen rekening te houden. Daarom is het belangrijker om voor iets te kiezen wat eigenlijk iedereen wel kan waarderen. Denk bijvoorbeeld aan een fantastisch voedselpakket met heerlijke borrelhapjes, kaasjes, worstjes, toast, chips en bijvoorbeeld ook een deel vegan spullen. Op die manier geef je iets waar iedereen wel wat aan heeft.

Heb je liever dat ze iets krijgen wat ze écht goed kunnen gebruiken op dat moment? Geef dan een cadeaubon cadeau. Dit klinkt misschien ietwat saai, maar het is dé perfecte manier om iets te geven wat iedereen kan waarderen. Je medewerkers kopen immers zelf hun uiteindelijke cadeau. Je kunt het cadeau nog wat opleuken door er een reep chocolade, bos bloemen of gewoon een leuke verpakking aan toe te voegen.

Wacht op het juiste moment

Een geschenk is nóg leuker als dit op het juiste moment wordt gegeven. Geef niet te pas en te onpas cadeautjes weg, want dan voelt het veel minder speciaal. Wacht speciale momenten af. Een goed voorbeeld (en vaak gebruikte optie) zijn bijvoorbeeld de feestdagen. Ook persoonlijke gebeurtenissen kunnen hier reden toe geven. Denk bijvoorbeeld aan een bruiloft, de geboorte van een kind, maar ook verdrietige gebeurtenissen. Een mooie kaart of bos bloemen bij overlijden of ziekte wordt bijvoorbeeld ook erg gewaardeerd. Dit zijn allemaal dingen die laten merken dat je het personeel waardeert en met ze meeleeft.

Persoonlijk cadeau

Met name bij kleinschalige bedrijven is het een stuk leuker (en praktischer) om een persoonlijk cadeau te geven. Met slechts enkele mensen op kantoor ken je je medewerkers waarschijnlijk als geen ander. Je weet hoe hun privéleven eruit ziet, wat hun hobby’s zijn of karakteristieke eigenschappen. Deze dingen kunnen gebruikt worden in de zoektocht naar het perfecte cadeau.

Weet je bijvoorbeeld dat een medewerker dol is op tuinieren en jonge kinderen heeft? Geef dan een cadeaubon voor een tuincentrum en eventueel een mini kruiwagen en regenlaarsjes cadeau. Is de eeuwige vrijgezel van het stel dol op gamen en uitgaan? Verwerk dit dan in een ludiek cadeau. Op die manier geef je elke medewerker precies wat bij hem of haar past. Hoe persoonlijker, hoe beter. Dit toont aan hoe betrokken jij als werkgever bent met het personeel. Dergelijke geschenken leiden niet alleen tot een betere zakenrelatie, maar kunnen ook nog tot een hogere productiviteit en betere werksfeer leiden.

Geschenktips voor je werknemers

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

31-05-2022 - Haal de kerstsfeer in huis
Kun jij ook niet wachten om de kerstsfeer in huis te hebben en de kerstdecoratie weer van zolder te halen? Natuurlijk wil je er tijdens de kerst wat moois van maken en het niet één grote
Lees meer

31-10-2021 - 6 handige promotieartikelen om te laten bedrukken als relati
Als bedrijf zie je jezelf het liefst op zo veel mogelijk plekken op een positieve manier terugkomen. Een goed instrument dat daaraan bijdraagt, is het laten bedrukken en uitdelen van promotieartikelen
Lees meer

29-04-2021 - Deze Kerst na lockdown mag er wel weer eens uitgepakt worden
Veel ondernemers hebben het zwaar gehad in de afgelopen tijd. Nu er licht aan de horizon gloort kan de balans worden opgemaakt en kunnen bedrijven werken aan een terugkeer naar betere tijden. Het lijk
Lees meer

10-12-2020 - Mokken bedrukken als marketingtool
Relatiegeschenken worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo is een relatiegeschenk geschikt voor het creëren van naamsbekendheid, als bevestiging van een goede werkrelatie maar ook als bl
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap