Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Op zoek naar flexibele ruimtes?

Op zoek naar flexibele ruimtes?

Op zoek naar flexibele ruimtes?

Werk jij in de bouw? Dan weet je waarschijnlijk wel hoe belangrijk het is om een plek te hebben waar je pauze kunt houden, kunt overleggen, lunchen of schuilen voor de harde regenbuien die Nederland kent. In zulke gevallen biedt een schaftwagen, ook wel bouwkeet, uitkomst. Welke schaftwagens zijn er? Wat zijn de mogelijkheden? Welk rijbewijs heb je nodig? Wij vertellen je graag meer over de voordelen en mogelijkheden van een schaftwagen.

Wat is een schaftwagen?

Een schaftwagen is een mobiele ruimte die kan worden getrokken door een tractor of auto. Een schaftwagen biedt ruimte aan bijvoorbeeld bouwvakkers en schilders om pauze te houden, te lunchen, te vergaderen en te schuilen voor regen. Een schaftwagen biedt nog veel meer mogelijkheden. Zo kan deze handige mobiele ruimte gebruikt worden als kantoor, magazijn en nog veel meer.

De mogelijkheden van een schaftwagen

Wanneer jij nadenkt over welke schaftwagen kopen dan is het belangrijk om te weten welke mogelijkheden er zijn. Allereerst kan een schaftwagen worden gebruikt voor de schaft, dus voor pauzes en lunch.

Een schaftwagen biedt ook uitkomst als je ongestoord een werkoverleg wilt houden op de bouwplaats. Doordat een schaftwagen goed geïsoleerd is zit je er altijd warm en droog.

Wil jij op de bouwplaats rustig kunnen werken achter jouw laptop? Dan is een schaftwagen zeker een goede optie. Er zijn zelfs schaftwagens met kantoor beschikbaar.

Is er op de bouwplaats geen toilet aanwezig? Kies dan voor een schaftwagen met een chemisch toilet. Je hoeft nu niet meer te zoeken naar een plaats om naar het toilet te kunnen. Dit scheelt weer tijd en is comfortabeler voor jou en je collega’s.

Tenslotte is het natuurlijk ontzettend handig om voorraden op de bouwplaats te hebben en deze veilig en droog op te kunnen slaan. Hiervoor zijn schaftwagens met magazijn beschikbaar.  Zoals je leest kunnen schaftwagens helemaal compleet naar wens worden samengesteld!

Welke soort schaftwagen kopen?

Er zijn twee types schaftwagens beschikbaar, namelijk voor langzaam verkeer en snelverkeer.

Een schaftwagen voor langzaam verkeer kan alleen maar worden getrokken door een tractor en mag niet harder dan 25 kilometer per uur. Op eigen terrein mag deze schaftwagen wel door een auto worden getrokken. Gebruik hiervoor een auto-koppeling.

Een schaftwagen voor snelverkeer heeft een ander onderstel dan die voor langzaam verkeer en wordt RDW-gekeurd. Deze mobiele ruimte mag worden getrokken door een auto met een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.

Welk rijbewijs heb je nodig?

Voor een schaftwagen is minimaal een B-rijbewijs nodig. Of je een ander rijbewijs zoals een BE-rijbewijs nodig hebt is afhankelijk van onder andere het maximale gewicht van de schaftwagen en het trekkend voertuig. Wil jij een schaftwagen kopen, maar twijfel je over het juiste rijbewijs? Vraag dan advies aan je leverancier voordat je een schaftwagen aanschaft.

Hoe ziet een schaftwagen eruit?

Er zijn over het algemeen twee soorten schaftwagens te vinden als het gaat om de buitenkant. Je ziet deze wagens met een halfrond en met een plat dak. Het enige verschil tussen een halfrond en een plat dak is dat het ene iets moderner oogt dan het andere. Het is maar net wat jouw voorkeur geniet. Qua kleur zijn er vele mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld een kleur die bij jouw bedrijfslogo past.

Aan de binnenkant vind je over het algemeen een tafel met banken met daarbij dan de gekozen mogelijkheden zoals kantoor, toilet of magazijn.

Vergader- en kantoorunits

Voor een flexibele vergader- of kantoorruimte kun je kiezen voor vergader- en kantoorunits. Deze ruimtes bieden een tafel met zitplaatsen, kastruimte en bureaus. Vraag bij het schaftwagen kopen om meer informatie over de mogelijkheden.





Op zoek naar flexibele ruimtes?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

22-04-2024 - Deze vijf apps zijn onmisbaar op de werkvloer
In de moderne wereld van het werk is efficiëntie essentieel. Gelukkig biedt de iPhone een scala aan krachtige apps die je kunnen helpen om je werk te coördineren, taken te beheren en product
Lees meer

19-04-2024 - Bedrijfsprocessen optimaliseren met OrangeSpot
Bedrijfsprocessen vormen de ruggengraat van elke organisatie, maar zonder regelmatige evaluatie en aanpassing kunnen ze inefficiënt worden en groei gaan belemmeren. In dit blog gaan we dieper in
Lees meer

28-03-2024 - Duurzaam online kopen en verkopen: zo doe je dat
We kopen vandaag de dag steeds meer online. Niet meer naar de supermarkt maar de boodschappen worden thuisbezorgd. Niet meer sjouwen met zware spullen maar de bezorger die ze netjes voor je op een kar
Lees meer

26-03-2024 - 3 tips om de juiste strategische partner te vinden
Tegenwoordig werken bedrijven veel vaker samen dan vroeger. Vroeger probeerden we alles zelf te doen, maar nu zien we dat meer bedrijven de handen ineenslaan. Ze vormen samenwerkingsverbanden die de s
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap