Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Belang van schone en frisse bedrijfskleding

Belang van schone en frisse bedrijfskleding

Belang van schone en frisse bedrijfskleding

Het is bewezen dat het hebben van een uniform je bedrijf helpt bloeien. Niet alleen helpt het de betrokkenheid van werknemers, wat een positief effect heeft op de betrokkenheid van klanten, maar het stelt klanten ook in staat werknemers te herkennen en actief om hulp te vragen. Het is ook een essentieel aspect van sommige functies, met het oog op veiligheid en gezondheid. De voordelen van werkkleding komen echter pas volledig tot hun recht als de werkkleding zelf schoon is. Elis kan je hierin verder helpen. Elis is gespecialiseerd in het verfrissen en schoonmaken van bedrijfskleding in de maakindustrie en voedingsmiddelenindustrie . 

Veiligheid en hygiëne

Als het gaat om PBM's of hygiëne-eisen in de voedingssector of de medische sector, is het risico nog groter dat de werkkleding niet schoon en perfect onderhouden is.

Het ministerie van Volksgezondheid geeft uitstekende richtlijnen voor het wassen van uniformen en werkkleding. Daarnaast vonden we een geweldig artikel van Health & Safety International Magazine over het belang van werkkleding. In het artikel wordt ingegaan op kruisbesmetting als gevolg van de aanwezigheid van privé- en werkkleding in een 'vuile' werkomgeving, bijvoorbeeld bij asbestverwijdering, of mogelijke besmetting van de werkkleding met de privé kleding in een 'schone' werkomgeving, bijvoorbeeld in een operatiekamer of bij de productie van elektronische componenten. Waar dergelijke besmetting problemen bestaan, moet zorgvuldig te werk worden gegaan bij het ontwerpen van kleedruimtes en het aanwijzen van lockers voor opslag.

Het is natuurlijk belangrijk om voor het wassen het etiket van de fabrikant te lezen, maar denk ook aan de beperking en het doel van het artikel. Dit geldt in het bijzonder voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Hi-vis kleding moet apart worden gewassen om te voorkomen dat kleurstoffen van andere kledingstukken de zichtbaarheid van de stof aantasten. Een andere overweging is de reflecterende tape op Hi-vis kleding, dus die mag maar zo vaak worden gewassen voordat hij wordt vervangen.

Stof van bedrijfskleding

Het kiezen van de juiste stof voor de omgeving waarin je werknemers werken is een logische oplossing voor het handhaven van een mooi en schoon uniform. In sommige gevallen is dat wettelijk bepaald, maar vaak gaat het erom het juiste advies te krijgen van een betrouwbare bedrijfskleding leverancier, die je zakelijke behoeften heeft gecontroleerd.

Het combineren van de sterke punten van polyester- en katoenvezels levert bijvoorbeeld een scheurbestendige, lichtgewicht stof op en kan een perfecte oplossing zijn voor de behoeften van werknemers. Het katoen voegt ademend vermogen en isolatie toe, zodat u zelfs in de meest drukke situaties koel en comfortabel blijft. Dit mengsel is daarom een ideale keuze voor medische beroepen, terwijl kleding met een hittebestendig en zelfreinigend materiaal, bijvoorbeeld een teflon coating, voordelig kan zijn in functies waarin gemorst en gevlekt kan worden.

Belang van schone en frisse bedrijfskleding

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

30-01-2023 - Hoe lang moeten we rekening houden met deze hoge inflatie?
De inflatie in België op het moment van schrijven komt neer op 10.35% En in Nederland ligt deze iets lager, op z’n 9,6%. De normale target inflatie percentage ligt op 2% per jaar.
Lees meer

27-01-2023 - De technologische vaardigheidskloof dichten
Als ondernemer, maar ook als werknemer zul je steeds meer gebruik moeten maken van technologie. Helaas lopen veel bedrijven, in verschillende branches, achter in het trainen van hun werknemers. Het ga
Lees meer

25-01-2023 - Zoek op deze drie vlakken een betrouwbare partner als ondern
Als ondernemer is het van cruciaal belang om betrouwbare partners te vinden die je kunnen helpen bij je bedrijf. Op drie vlakken is het specifiek noodzakelijk om een goede partner te vinden, namelijk
Lees meer

25-01-2023 - Tips voor duurzaamheid op de werkvloer
Het woordje duurzaamheid vliegt je tegenwoordig om de oren. Duurzaam ondernemen is dan ook helemaal hot! Vrijwel elk bedrijf voelt op het moment de noodzaak om mee te gaan in het verduurzamen van het
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap