Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Belang van schone en frisse bedrijfskleding

Belang van schone en frisse bedrijfskleding

Belang van schone en frisse bedrijfskleding

Het is bewezen dat het hebben van een uniform je bedrijf helpt bloeien. Niet alleen helpt het de betrokkenheid van werknemers, wat een positief effect heeft op de betrokkenheid van klanten, maar het stelt klanten ook in staat werknemers te herkennen en actief om hulp te vragen. Het is ook een essentieel aspect van sommige functies, met het oog op veiligheid en gezondheid. De voordelen van werkkleding komen echter pas volledig tot hun recht als de werkkleding zelf schoon is. Elis kan je hierin verder helpen. Elis is gespecialiseerd in het verfrissen en schoonmaken van bedrijfskleding in de maakindustrie en voedingsmiddelenindustrie . 

Veiligheid en hygiëne

Als het gaat om PBM's of hygiëne-eisen in de voedingssector of de medische sector, is het risico nog groter dat de werkkleding niet schoon en perfect onderhouden is.

Het ministerie van Volksgezondheid geeft uitstekende richtlijnen voor het wassen van uniformen en werkkleding. Daarnaast vonden we een geweldig artikel van Health & Safety International Magazine over het belang van werkkleding. In het artikel wordt ingegaan op kruisbesmetting als gevolg van de aanwezigheid van privé- en werkkleding in een 'vuile' werkomgeving, bijvoorbeeld bij asbestverwijdering, of mogelijke besmetting van de werkkleding met de privé kleding in een 'schone' werkomgeving, bijvoorbeeld in een operatiekamer of bij de productie van elektronische componenten. Waar dergelijke besmetting problemen bestaan, moet zorgvuldig te werk worden gegaan bij het ontwerpen van kleedruimtes en het aanwijzen van lockers voor opslag.

Het is natuurlijk belangrijk om voor het wassen het etiket van de fabrikant te lezen, maar denk ook aan de beperking en het doel van het artikel. Dit geldt in het bijzonder voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Hi-vis kleding moet apart worden gewassen om te voorkomen dat kleurstoffen van andere kledingstukken de zichtbaarheid van de stof aantasten. Een andere overweging is de reflecterende tape op Hi-vis kleding, dus die mag maar zo vaak worden gewassen voordat hij wordt vervangen.

Stof van bedrijfskleding

Het kiezen van de juiste stof voor de omgeving waarin je werknemers werken is een logische oplossing voor het handhaven van een mooi en schoon uniform. In sommige gevallen is dat wettelijk bepaald, maar vaak gaat het erom het juiste advies te krijgen van een betrouwbare bedrijfskleding leverancier, die je zakelijke behoeften heeft gecontroleerd.

Het combineren van de sterke punten van polyester- en katoenvezels levert bijvoorbeeld een scheurbestendige, lichtgewicht stof op en kan een perfecte oplossing zijn voor de behoeften van werknemers. Het katoen voegt ademend vermogen en isolatie toe, zodat u zelfs in de meest drukke situaties koel en comfortabel blijft. Dit mengsel is daarom een ideale keuze voor medische beroepen, terwijl kleding met een hittebestendig en zelfreinigend materiaal, bijvoorbeeld een teflon coating, voordelig kan zijn in functies waarin gemorst en gevlekt kan worden.





Belang van schone en frisse bedrijfskleding

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

28-03-2024 - Duurzaam online kopen en verkopen: zo doe je dat
We kopen vandaag de dag steeds meer online. Niet meer naar de supermarkt maar de boodschappen worden thuisbezorgd. Niet meer sjouwen met zware spullen maar de bezorger die ze netjes voor je op een kar
Lees meer

26-03-2024 - 3 tips om de juiste strategische partner te vinden
Tegenwoordig werken bedrijven veel vaker samen dan vroeger. Vroeger probeerden we alles zelf te doen, maar nu zien we dat meer bedrijven de handen ineenslaan. Ze vormen samenwerkingsverbanden die de s
Lees meer

26-03-2024 - Exit strategie: 4 vragen voor een succesvolle bedrijfsverkoo
Waar werknemers vaak van baan wisselen, worden ondernemers steeds vaker serie-ondernemers. Veel ondernemers denken al snel aan één ding: hun bedrijf verkopen. Met een goed plan in samenw
Lees meer

20-03-2024 - Ziekteverzuim op de werkvloer voorkomen en verminderen doe j
Een hoog ziekteverzuim is nooit goed voor je bedrijf. In de eerste plaats heb je er als bedrijf zelf veel last van. Door ziekteverzuim moeten bepaalde taken namelijk aan andere medewerkers worden gede
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap