Home / Zakelijke dienstverlening Blog / 4 dingen die je kunt doen om meer tijd over te houden als ondernemer

4 dingen die je kunt doen om meer tijd over te houden als ondernemer

4 dingen die je kunt doen om meer tijd over te houden als ondernemer

Als ondernemer is het belangrijk om je tijd goed in te delen. Dit betekent niet dat je 24/7 aan het werk moet zijn, maar wel dat je de juiste keuzes maakt met betrekking tot hoe je je tijd besteedt. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je meer tijd overhoudt:

1. Samenwerken met een marketingbureau

Als ondernemer ben je vaak bezig met het uitvoeren van taken die niet per se bij jouw core business horen. Eén van die taken is marketing. Marketing is heel belangrijk voor een bedrijf, maar helaas kost het veel tijd. Door te samenwerken met een marketingbureau, hoef jij je niet meer druk te maken om de marketing van je bedrijf. Jij kunt je dan richten op andere, meer belangrijke zaken.

2. Een geautomatiseerd boekhoudprogramma gebruiken

Een andere taak die ondernemers vaak veel tijd kost, is boekhouding. Boekhouding is belangrijk, maar het hoeft niet per se heel veel tijd te kosten. Vind jij een factuur maken vervelend en tijdrovend? Dan is het tijd om jezelf af te vragen waarom je dit nog handmatig doet. Met een goed boekhoudprogramma kun je dit praktisch helemaal automatiseren en is de foutmarge minder groot. Zo kan jij je weer richten op andere dingen.

3. Durven taken outsourcen

Soms is het nodig om taken uit te besteden aan anderen, omdat jij er simpelweg geen tijd voor hebt. Dit is niet erg, want er zijn genoeg mensen die graag taken voor je willen doen. Het is wel belangrijk dat je weet wanneer je iets uit moet besteden en aan wie. Niet alles hoeft uitbesteed te worden en soms kan het beter zijn om alles zelf te doen. Weeg dus altijd even af of het verstandig is om iets uit te besteden of niet.

4. Online tools gebruiken om taken te automatiseren

Tot slot is het slim om online tools te gebruiken die bepaalde taken voor jou automatiseren of in ieder geval makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan chatbots die ervoor zorgen dat jouw communicatie met prospects en/of klanten soepel verloopt, of aan e-commerce platforms die het verkoopproces voor jou regelen. Op deze manier hoef jij minder tijd te steken in werkzaamheden die maar weinig opleveren, en kan je je richten op de dingen die écht belangrijk zijn voor jouw bedrijf.

Door deze tips toe te passen, kan jij als ondernemer toch wat meer tijd overhouden voor de dingen die echt belangrijk zijn voor je bedrijf!





4 dingen die je kunt doen om meer tijd over te houden als ondernemer

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

28-03-2024 - Duurzaam online kopen en verkopen: zo doe je dat
We kopen vandaag de dag steeds meer online. Niet meer naar de supermarkt maar de boodschappen worden thuisbezorgd. Niet meer sjouwen met zware spullen maar de bezorger die ze netjes voor je op een kar
Lees meer

26-03-2024 - 3 tips om de juiste strategische partner te vinden
Tegenwoordig werken bedrijven veel vaker samen dan vroeger. Vroeger probeerden we alles zelf te doen, maar nu zien we dat meer bedrijven de handen ineenslaan. Ze vormen samenwerkingsverbanden die de s
Lees meer

26-03-2024 - Exit strategie: 4 vragen voor een succesvolle bedrijfsverkoo
Waar werknemers vaak van baan wisselen, worden ondernemers steeds vaker serie-ondernemers. Veel ondernemers denken al snel aan één ding: hun bedrijf verkopen. Met een goed plan in samenw
Lees meer

20-03-2024 - Ziekteverzuim op de werkvloer voorkomen en verminderen doe j
Een hoog ziekteverzuim is nooit goed voor je bedrijf. In de eerste plaats heb je er als bedrijf zelf veel last van. Door ziekteverzuim moeten bepaalde taken namelijk aan andere medewerkers worden gede
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap