Home / Zakelijke dienstverlening Blog / 4 dingen die je kunt doen om meer tijd over te houden als ondernemer

4 dingen die je kunt doen om meer tijd over te houden als ondernemer

4 dingen die je kunt doen om meer tijd over te houden als ondernemer

Als ondernemer is het belangrijk om je tijd goed in te delen. Dit betekent niet dat je 24/7 aan het werk moet zijn, maar wel dat je de juiste keuzes maakt met betrekking tot hoe je je tijd besteedt. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je meer tijd overhoudt:

1. Samenwerken met een marketingbureau

Als ondernemer ben je vaak bezig met het uitvoeren van taken die niet per se bij jouw core business horen. Eén van die taken is marketing. Marketing is heel belangrijk voor een bedrijf, maar helaas kost het veel tijd. Door te samenwerken met een marketingbureau, hoef jij je niet meer druk te maken om de marketing van je bedrijf. Jij kunt je dan richten op andere, meer belangrijke zaken.

2. Een geautomatiseerd boekhoudprogramma gebruiken

Een andere taak die ondernemers vaak veel tijd kost, is boekhouding. Boekhouding is belangrijk, maar het hoeft niet per se heel veel tijd te kosten. Vind jij een factuur maken vervelend en tijdrovend? Dan is het tijd om jezelf af te vragen waarom je dit nog handmatig doet. Met een goed boekhoudprogramma kun je dit praktisch helemaal automatiseren en is de foutmarge minder groot. Zo kan jij je weer richten op andere dingen.

3. Durven taken outsourcen

Soms is het nodig om taken uit te besteden aan anderen, omdat jij er simpelweg geen tijd voor hebt. Dit is niet erg, want er zijn genoeg mensen die graag taken voor je willen doen. Het is wel belangrijk dat je weet wanneer je iets uit moet besteden en aan wie. Niet alles hoeft uitbesteed te worden en soms kan het beter zijn om alles zelf te doen. Weeg dus altijd even af of het verstandig is om iets uit te besteden of niet.

4. Online tools gebruiken om taken te automatiseren

Tot slot is het slim om online tools te gebruiken die bepaalde taken voor jou automatiseren of in ieder geval makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan chatbots die ervoor zorgen dat jouw communicatie met prospects en/of klanten soepel verloopt, of aan e-commerce platforms die het verkoopproces voor jou regelen. Op deze manier hoef jij minder tijd te steken in werkzaamheden die maar weinig opleveren, en kan je je richten op de dingen die écht belangrijk zijn voor jouw bedrijf.

Door deze tips toe te passen, kan jij als ondernemer toch wat meer tijd overhouden voor de dingen die echt belangrijk zijn voor je bedrijf!

4 dingen die je kunt doen om meer tijd over te houden als ondernemer

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

30-01-2023 - Hoe lang moeten we rekening houden met deze hoge inflatie?
De inflatie in België op het moment van schrijven komt neer op 10.35% En in Nederland ligt deze iets lager, op z’n 9,6%. De normale target inflatie percentage ligt op 2% per jaar.
Lees meer

27-01-2023 - De technologische vaardigheidskloof dichten
Als ondernemer, maar ook als werknemer zul je steeds meer gebruik moeten maken van technologie. Helaas lopen veel bedrijven, in verschillende branches, achter in het trainen van hun werknemers. Het ga
Lees meer

25-01-2023 - Zoek op deze drie vlakken een betrouwbare partner als ondern
Als ondernemer is het van cruciaal belang om betrouwbare partners te vinden die je kunnen helpen bij je bedrijf. Op drie vlakken is het specifiek noodzakelijk om een goede partner te vinden, namelijk
Lees meer

25-01-2023 - Tips voor duurzaamheid op de werkvloer
Het woordje duurzaamheid vliegt je tegenwoordig om de oren. Duurzaam ondernemen is dan ook helemaal hot! Vrijwel elk bedrijf voelt op het moment de noodzaak om mee te gaan in het verduurzamen van het
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap