Home / Zakelijke dienstverlening Blog / 5 tips voor procesverbetering binnen jouw bedrijf

5 tips voor procesverbetering binnen jouw bedrijf

5 tips voor procesverbetering binnen jouw bedrijf

Alles wordt steeds duurder, zowel de energierekening als de boodschappenkosten stijgen enorm, maar de omzet in je bedrijf blijft hetzelfde. Als je de processen zou verbeteren en versnellen, kan er meer winst gemaakt worden wat weer compenseert met de stijgende prijzen. Hieronder 5 tips voor procesverbetering binnen jouw bedrijf.

1. Reflectie

Reflecteren is iets wat onmisbaar is in zowel het dagelijks- als bedrijfsleven. Je kunt namelijk niet van fouten leren als je niet reflecteert. Wanneer je gaat kijken naar deze fouten, gaat het niet om wie er schuldig is, maar om wat de fout is gegaan en hoe dit in het vervolg voorkomen kan worden. Doordat deze fout niet meer in de toekomst gemaakt hoeft te worden, scheelt dit een hoop tijd. 

2. Blijven leren

Alles blijft veranderen en er komt iedere dag wel nieuwe kennis bij, daarom is het belangrijk om ook de kennis over jouw vakgebied bij te houden. Naast trainingen over jouw specifieke vakgebied heb je ook hele handige algemenere trainingen die van pas komen voor heel het team. Denk bijvoorbeeld aan de lean six sigma green belt training, waardoor je de processen binnen jouw bedrijf kan verbeteren.

3. Het overbodige schrappen

Vaak doe je binnen een proces allemaal kleine dingen die eigenlijk niet nodig zijn. Door te onderzoeken welke aspecten dit binnen je bedrijf zijn, kun je deze vervolgens gaan schrappen. Door ze te verwijderen bespaar je weer een hoop extra tijd. 

4. Up to date technologie

Tegenwoordig zijn er al een hele hoop processen geautomatiseerd. Alle processen die nog niet geautomatiseerd zijn, zouden automatisch moeten worden gemaakt om tijd te kunnen besparen. Maar ook moeten deze technologieën bijgehouden worden, zodat alles up to date is en de processen zo snel mogelijk zullen verlopen.

5. Deadlines  

Ieder bedrijf heeft wel deadlines, maar hoe strak er aan deze deadlines worden gehouden is altijd de vraag. Als je flexibel met deadlines omgaat, zal er ook niet een hoop druk achter staan. Juist deze druk zorgt voor extra motivatie, maar het is ook voor iedereen duidelijk wat de afspraken zijn en waar naartoe gewerkt moet worden. Hierdoor creëer je een gezamenlijk doel waar het eindpunt helder is voor iedereen. 

Om geld te besparen kun je de processen binnen je bedrijf verbeteren. Een paar van deze verbeteringen zijn bijvoorbeeld continu reflecteren, niet stoppen met doorleren, overbodige aspecten binnen een proces schrappen, processen vervangen met technologie en deze up to date houden en als laatste deadlines waarover goed gecommuniceerd wordt en waar iedereen zich aan houdt. 

5 tips voor procesverbetering binnen jouw bedrijf

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

30-01-2023 - Hoe lang moeten we rekening houden met deze hoge inflatie?
De inflatie in België op het moment van schrijven komt neer op 10.35% En in Nederland ligt deze iets lager, op z’n 9,6%. De normale target inflatie percentage ligt op 2% per jaar.
Lees meer

27-01-2023 - De technologische vaardigheidskloof dichten
Als ondernemer, maar ook als werknemer zul je steeds meer gebruik moeten maken van technologie. Helaas lopen veel bedrijven, in verschillende branches, achter in het trainen van hun werknemers. Het ga
Lees meer

25-01-2023 - Zoek op deze drie vlakken een betrouwbare partner als ondern
Als ondernemer is het van cruciaal belang om betrouwbare partners te vinden die je kunnen helpen bij je bedrijf. Op drie vlakken is het specifiek noodzakelijk om een goede partner te vinden, namelijk
Lees meer

25-01-2023 - Tips voor duurzaamheid op de werkvloer
Het woordje duurzaamheid vliegt je tegenwoordig om de oren. Duurzaam ondernemen is dan ook helemaal hot! Vrijwel elk bedrijf voelt op het moment de noodzaak om mee te gaan in het verduurzamen van het
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap