Home / Zakelijke dienstverlening Blog / 5 tips voor procesverbetering binnen jouw bedrijf

5 tips voor procesverbetering binnen jouw bedrijf

5 tips voor procesverbetering binnen jouw bedrijf

Alles wordt steeds duurder, zowel de energierekening als de boodschappenkosten stijgen enorm, maar de omzet in je bedrijf blijft hetzelfde. Als je de processen zou verbeteren en versnellen, kan er meer winst gemaakt worden wat weer compenseert met de stijgende prijzen. Hieronder 5 tips voor procesverbetering binnen jouw bedrijf.

1. Reflectie

Reflecteren is iets wat onmisbaar is in zowel het dagelijks- als bedrijfsleven. Je kunt namelijk niet van fouten leren als je niet reflecteert. Wanneer je gaat kijken naar deze fouten, gaat het niet om wie er schuldig is, maar om wat de fout is gegaan en hoe dit in het vervolg voorkomen kan worden. Doordat deze fout niet meer in de toekomst gemaakt hoeft te worden, scheelt dit een hoop tijd. 

2. Blijven leren

Alles blijft veranderen en er komt iedere dag wel nieuwe kennis bij, daarom is het belangrijk om ook de kennis over jouw vakgebied bij te houden. Naast trainingen over jouw specifieke vakgebied heb je ook hele handige algemenere trainingen die van pas komen voor heel het team. Denk bijvoorbeeld aan de lean six sigma green belt training, waardoor je de processen binnen jouw bedrijf kan verbeteren.

3. Het overbodige schrappen

Vaak doe je binnen een proces allemaal kleine dingen die eigenlijk niet nodig zijn. Door te onderzoeken welke aspecten dit binnen je bedrijf zijn, kun je deze vervolgens gaan schrappen. Door ze te verwijderen bespaar je weer een hoop extra tijd. 

4. Up to date technologie

Tegenwoordig zijn er al een hele hoop processen geautomatiseerd. Alle processen die nog niet geautomatiseerd zijn, zouden automatisch moeten worden gemaakt om tijd te kunnen besparen. Maar ook moeten deze technologieën bijgehouden worden, zodat alles up to date is en de processen zo snel mogelijk zullen verlopen.

5. Deadlines  

Ieder bedrijf heeft wel deadlines, maar hoe strak er aan deze deadlines worden gehouden is altijd de vraag. Als je flexibel met deadlines omgaat, zal er ook niet een hoop druk achter staan. Juist deze druk zorgt voor extra motivatie, maar het is ook voor iedereen duidelijk wat de afspraken zijn en waar naartoe gewerkt moet worden. Hierdoor creëer je een gezamenlijk doel waar het eindpunt helder is voor iedereen. 

Om geld te besparen kun je de processen binnen je bedrijf verbeteren. Een paar van deze verbeteringen zijn bijvoorbeeld continu reflecteren, niet stoppen met doorleren, overbodige aspecten binnen een proces schrappen, processen vervangen met technologie en deze up to date houden en als laatste deadlines waarover goed gecommuniceerd wordt en waar iedereen zich aan houdt. 





5 tips voor procesverbetering binnen jouw bedrijf

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

28-03-2024 - Duurzaam online kopen en verkopen: zo doe je dat
We kopen vandaag de dag steeds meer online. Niet meer naar de supermarkt maar de boodschappen worden thuisbezorgd. Niet meer sjouwen met zware spullen maar de bezorger die ze netjes voor je op een kar
Lees meer

26-03-2024 - 3 tips om de juiste strategische partner te vinden
Tegenwoordig werken bedrijven veel vaker samen dan vroeger. Vroeger probeerden we alles zelf te doen, maar nu zien we dat meer bedrijven de handen ineenslaan. Ze vormen samenwerkingsverbanden die de s
Lees meer

26-03-2024 - Exit strategie: 4 vragen voor een succesvolle bedrijfsverkoo
Waar werknemers vaak van baan wisselen, worden ondernemers steeds vaker serie-ondernemers. Veel ondernemers denken al snel aan één ding: hun bedrijf verkopen. Met een goed plan in samenw
Lees meer

20-03-2024 - Ziekteverzuim op de werkvloer voorkomen en verminderen doe j
Een hoog ziekteverzuim is nooit goed voor je bedrijf. In de eerste plaats heb je er als bedrijf zelf veel last van. Door ziekteverzuim moeten bepaalde taken namelijk aan andere medewerkers worden gede
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap