Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Hoe lang moeten we rekening houden met deze hoge inflatie?

Hoe lang moeten we rekening houden met deze hoge inflatie?

Hoe lang moeten we rekening houden met deze hoge inflatie?

De inflatie in België op het moment van schrijven komt neer op 10.35% En in Nederland ligt deze iets lager, op z’n 9,6%. De normale target inflatie percentage ligt op 2% per jaar. Dit is het percentage target die de overheid zich naar toe richt. Nu zitten we in tijden waar de “hyperinflatie” niet ongepast is. Al spaarde je 100 EUR in januari 2021 dan is deze vandaag nog z’n 89,65 EUR waard.

https://www.nederlandinbedrijf.nl/Blog/Zakelijke-dienstverlening/1279/Hoe-lang-moeten-we-rekening-houden-met-deze-hoge-inflatie

Experten hebben deze “spike” in inflatie deels verspeelt, maar hadden het eerder rond de 6-8% verwacht. Nu deze zelfde experten hebben wat voorspellingen gedaan op basis van historische data en met data van de CPI (Consumers Price index.) Een van deze experten is Art Hogan, tevens ook een schrijver in de Forbes. Hij voorspeldt dat deze inflatie zou stoppen rond midden 2023. Een concreet nummer is moeilijk te zeggen met de situaties tussen Rusland & Oekraïne, aldus Hogan. 

Manieren om je van inflatie te beschermen. 

Nu inflatie komt vaak het zwaarste neer op de arbeiders en werknemers aan gezien zij vaak geld spaart i.p.v. dan een bedrijf die vaak kosten heeft en die winst herinvesteert. Het is dus erg belangenrijk manieren te hebben om je kapitaal of eerder je spaargeld veilig te houden van het virus genaamd, Inflatie.  Wij noemen er een paar op voor je.

Geld investeren op de beurs of in Cryptomunten

Nu geld op een spaarrekening zetten, brengt nauwelijks nog iets op. Dus je verliest geld aan inflatie elke seconde. In geschiedenis en een routine activiteit voor financieel slimme mensen is om te investeren in de markt. De markt keert op basis van historische gegevens z’n 9-12% winst uit per jaar. Inflatie ligt rond of daaronder. Dat betekent dus dat je niet alleen een beetje winst maakt op je geld, maar ook dat je inflatie altijd voor blijft. 

De voordelen aan de beurs is dat je deze met minder risico’s komt dan instrumenten zoals het investeren in cryptovaluta. Toch wordt het investeren - op platformen zoals bitalpha ai in crypto valuta gezien als een goede hedgetegen inflatie door experten. Natuurlijk loopt je geld een groter risico, met kan op grotere winst natuurlijk. 

Dat zegende, investeren in cryptomunten is niet voor iedereen. Sommige investeerders houden echt niet van prijs schommelingen en kiezen voor een meer stabielere instrumenten zoals investeren in aandelen op de beurs. 

Een bedrijf starten

Een bedrijf starten is ook een manier om je te beschermen van inflatie. Natuurlijk is een bedrijf starten gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar door je geld die je nu hebt ook te investeren in de opstart van je bedrijf, spendeer je nu geld voor iets die je een teruggave geeft voor de toekomst. Tevens is de winst die te pakken valt bij een succesvol bedrijf veel hoger dan investeren op de beurs. 

Ook als je een bedrijf start is de kans groot dat je geld gaat moeten lenen. In tijden van inflatie is het een goed idee geld te lenen. Aangezien de interest op die leningen dan het laagst liggen. In een periode in Nederland, was er zelf sprake van negatieve interesten. Dus werd je bijna bijbetaald om geld te gaan lenen. Natuurlijk is dit een erg simpele uitleg maar komt het hier op neer.

Geld spenderen! 

Een eerdere aparte aanpak die je kan gebruiken is gewoonweg je geld te spenderen in tijden van hoge inflatie, zo heb je plezier aan je geld en koop je dingen aan of leer je nieuwe dingen die je later in de toekomst meer kan gaan op brengen. Aangezien dit een eerder speciale aanpak is, even een voorbeeldje: 

“Jan koopt vandaag een cursus/avondscholing (1 jaar) voor een prijs van 699EUR.”

“3 jaar later beheerst Jan een ambacht die hem veel meer geld kan opleveren”. 

Als je dit dichter bij bekijkt, is dit ook een vorm van investeren en later de winst nemen.

Hoe lang moeten we rekening houden met deze hoge inflatie?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

20-03-2023 - Andere invalshoek voor meer zichtbaarheid
Als ondernemer weet je allang dat het niet genoeg is om een website te hebben en een aantal zakelijke social media pagina's. Wat adverteren en continue werken aan de online zichtbaarheid kan soms
Lees meer

20-03-2023 - Hoe ondernemers kunnen omgaan met de uitdagingen van een sne
Als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is om bij te blijven, ook als de wereld elke dag weer wat sneller lijkt te veranderen. Of het nu gaat om technologische ontwikkelingen, verande
Lees meer

18-03-2023 - Wat zijn nfc stickers en wat kun je ermee?
Sommige technologieën weten we niet zo heel veel vanaf, omdat we er stomweg gewoon te weinig over horen. Het is soms wel erg leuk om van een aantal technologieën juist iets meer te weten, wa
Lees meer

14-03-2023 - Bespaar als ondernemer nooit op de gebruikte materialen
ls ondernemer ben je voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de kosten te drukken, om zo te werken aan een beter bedrijfsresultaat aan het eind van het jaar. Alternatief voor het drukken van de kost
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap