Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Hoe lang moeten we rekening houden met deze hoge inflatie?

Hoe lang moeten we rekening houden met deze hoge inflatie?

Hoe lang moeten we rekening houden met deze hoge inflatie?

De inflatie in België op het moment van schrijven komt neer op 10.35% En in Nederland ligt deze iets lager, op z’n 9,6%. De normale target inflatie percentage ligt op 2% per jaar. Dit is het percentage target die de overheid zich naar toe richt. Nu zitten we in tijden waar de “hyperinflatie” niet ongepast is. Al spaarde je 100 EUR in januari 2021 dan is deze vandaag nog z’n 89,65 EUR waard.

https://www.nederlandinbedrijf.nl/Blog/Zakelijke-dienstverlening/1279/Hoe-lang-moeten-we-rekening-houden-met-deze-hoge-inflatie

Experten hebben deze “spike” in inflatie deels verspeelt, maar hadden het eerder rond de 6-8% verwacht. Nu deze zelfde experten hebben wat voorspellingen gedaan op basis van historische data en met data van de CPI (Consumers Price index.) Een van deze experten is Art Hogan, tevens ook een schrijver in de Forbes. Hij voorspeldt dat deze inflatie zou stoppen rond midden 2023. Een concreet nummer is moeilijk te zeggen met de situaties tussen Rusland & Oekraïne, aldus Hogan. 

Manieren om je van inflatie te beschermen. 

Nu inflatie komt vaak het zwaarste neer op de arbeiders en werknemers aan gezien zij vaak geld spaart i.p.v. dan een bedrijf die vaak kosten heeft en die winst herinvesteert. Het is dus erg belangenrijk manieren te hebben om je kapitaal of eerder je spaargeld veilig te houden van het virus genaamd, Inflatie.  Wij noemen er een paar op voor je.

Geld investeren op de beurs of in Cryptomunten

Nu geld op een spaarrekening zetten, brengt nauwelijks nog iets op. Dus je verliest geld aan inflatie elke seconde. In geschiedenis en een routine activiteit voor financieel slimme mensen is om te investeren in de markt. De markt keert op basis van historische gegevens z’n 9-12% winst uit per jaar. Inflatie ligt rond of daaronder. Dat betekent dus dat je niet alleen een beetje winst maakt op je geld, maar ook dat je inflatie altijd voor blijft. 

De voordelen aan de beurs is dat je deze met minder risico’s komt dan instrumenten zoals het investeren in cryptovaluta. Toch wordt het investeren - op platformen zoals bitalpha ai in crypto valuta gezien als een goede hedgetegen inflatie door experten. Natuurlijk loopt je geld een groter risico, met kan op grotere winst natuurlijk. 

Dat zegende, investeren in cryptomunten is niet voor iedereen. Sommige investeerders houden echt niet van prijs schommelingen en kiezen voor een meer stabielere instrumenten zoals investeren in aandelen op de beurs. 

Een bedrijf starten

Een bedrijf starten is ook een manier om je te beschermen van inflatie. Natuurlijk is een bedrijf starten gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar door je geld die je nu hebt ook te investeren in de opstart van je bedrijf, spendeer je nu geld voor iets die je een teruggave geeft voor de toekomst. Tevens is de winst die te pakken valt bij een succesvol bedrijf veel hoger dan investeren op de beurs. 

Ook als je een bedrijf start is de kans groot dat je geld gaat moeten lenen. In tijden van inflatie is het een goed idee geld te lenen. Aangezien de interest op die leningen dan het laagst liggen. In een periode in Nederland, was er zelf sprake van negatieve interesten. Dus werd je bijna bijbetaald om geld te gaan lenen. Natuurlijk is dit een erg simpele uitleg maar komt het hier op neer.

Geld spenderen! 

Een eerdere aparte aanpak die je kan gebruiken is gewoonweg je geld te spenderen in tijden van hoge inflatie, zo heb je plezier aan je geld en koop je dingen aan of leer je nieuwe dingen die je later in de toekomst meer kan gaan op brengen. Aangezien dit een eerder speciale aanpak is, even een voorbeeldje: 

“Jan koopt vandaag een cursus/avondscholing (1 jaar) voor een prijs van 699EUR.”

“3 jaar later beheerst Jan een ambacht die hem veel meer geld kan opleveren”. 

Als je dit dichter bij bekijkt, is dit ook een vorm van investeren en later de winst nemen.

Hoe lang moeten we rekening houden met deze hoge inflatie?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

28-03-2024 - Duurzaam online kopen en verkopen: zo doe je dat
We kopen vandaag de dag steeds meer online. Niet meer naar de supermarkt maar de boodschappen worden thuisbezorgd. Niet meer sjouwen met zware spullen maar de bezorger die ze netjes voor je op een kar
Lees meer

26-03-2024 - 3 tips om de juiste strategische partner te vinden
Tegenwoordig werken bedrijven veel vaker samen dan vroeger. Vroeger probeerden we alles zelf te doen, maar nu zien we dat meer bedrijven de handen ineenslaan. Ze vormen samenwerkingsverbanden die de s
Lees meer

26-03-2024 - Exit strategie: 4 vragen voor een succesvolle bedrijfsverkoo
Waar werknemers vaak van baan wisselen, worden ondernemers steeds vaker serie-ondernemers. Veel ondernemers denken al snel aan één ding: hun bedrijf verkopen. Met een goed plan in samenw
Lees meer

20-03-2024 - Ziekteverzuim op de werkvloer voorkomen en verminderen doe j
Een hoog ziekteverzuim is nooit goed voor je bedrijf. In de eerste plaats heb je er als bedrijf zelf veel last van. Door ziekteverzuim moeten bepaalde taken namelijk aan andere medewerkers worden gede
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap