Home / Zakelijke dienstverlening Blog / 4 redenen om als bedrijf te investeren in lockerkasten

4 redenen om als bedrijf te investeren in lockerkasten

4 redenen om als bedrijf te investeren in lockerkasten

Als bedrijf kun je in allerlei voorzieningen voor werknemers investeren, maar dat heeft niet altijd de hoogste prioriteit. Hoewel het een goede service naar je medewerkers is, is ook niet alles altijd even hard nodig op de werkvloer. Sommige zaken zijn echter wel degelijk het overwegen van het aanschaffen waard. Een goed voorbeeld hiervan zijn lockerkasten. We bespreken vier redenen om als bedrijf te investeren in lockerkasten.

Privacy

Iedere medewerker draagt persoonlijke items bij zich naar het werk. Van een jas tot huissleutels, een portemonnee of een handtas, zonder kan men vaak niet van huis. Het is niet altijd prettig als je dit soort zaken in een gemeenschappelijke ruimte te midden van anderen moet bewaren. Als je dan een lockerkast tot je beschikking hebt op het werk, biedt dat privacy, omdat je daar je persoonlijke bezittingen in kunt bewaren zonder dat ze in het zicht liggen of hangen van anderen. Het is fijn om ook dat stukje privéterrein te hebben op het werk.

Orde en netheid

Zonder lockerkast zijn werknemers genoodzaakt om hun persoonlijke bezittingen dicht bij zich te bewaren. Niet alleen gaat dat ten koste van de eerdergenoemde privacy, maar het verstoort ook de orde op de werkvloer. Door de aanwezigheid van allerlei persoonlijke spullen, wordt het daar onnodig rommelig. Dat leidt af van het werk. Een opgeruimde werkomgeving zonder de afleiding van persoonlijke bezittingen kan de productiviteit van werknemers bevorderen. Dat is voor bedrijven een uitstekende reden om te investeren in lockerkasten.

Veiligheid

Niet alleen de privacy en de orde op de werkvloer worden bevorderd door als bedrijf te investeren in lockers voor werknemers om te gebruiken, ook de veiligheid wordt er beter van. De verleiding om iets te stelen wat niet van jou is, is helaas groter als er persoonlijke bezittingen van anderen aanwezig zijn die voor het grijpen liggen. Dit zijn vaak ook interessantere zaken dan de bezittingen van het bedrijf: smartphones, opladers, portemonnees en zelfs jassen zijn voor sommigen zeker het stelen waard. Dat is niet iets wat je als bedrijf in de hand moet willen werken en waar lockerkasten een uitstekende oplossing voor kunnen bieden.

4 redenen om als bedrijf te investeren in lockerkasten

Onderling vertrouwen

Bovenstaande is natuurlijk niet alleen een probleem wat betreft veiligheid, maar kan ook een groot probleem vormen voor het onderling vertrouwen tussen werknemers. Als het gebeurt dat er persoonlijke bezittingen van medewerkers ontvreemd worden, schaadt dat de sfeer tussen collega’s. Iedereen wordt een verdachte en mensen vertrouwen elkaar niet meer. Ook gaan mensen met een minder prettig gevoel naar het werk. Dat gaat ten koste van de motivatie van mensen, en dat kan een serieus probleem worden. Het is belangrijk om als bedrijf zo’n escalatie te voorkomen.

Voordat je als ondernemer met werknemers het idee dus verwerpt dat het belangrijk is om lockers te hebben voor je personeel, is het belangrijk om bovenstaande zaken te overwegen. Je kunt een hoop voorkomen door deze investering te maken en deze voorziening te treffen voor medewerkers. Dat is zeker ook in het voordeel van het bedrijf.

4 redenen om als bedrijf te investeren in lockerkasten

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

26-09-2023 - Werken aan MVO als ondernemer? Zo doe je dat!
Steeds vaker wordt de term MVO gebruikt, dit staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit is een traject wat veel bedrijven in gang zetten en waar certificaten aan ten grondslag liggen. Het
Lees meer

18-09-2023 - 5 tips voor ondernemers met een slechte cashflow
Cashflowproblemen kunnen elke ondernemer overkomen, of je nu een start-up runt of een succesvol bedrijf hebt. Als dit gebeurt, kan dit enorm stressvol zijn voor elke ondernemer. Met de onderstaande vi
Lees meer

15-09-2023 - Hoe payroll services bedrijven ten goede komen
In de dynamische wereld van het zakendoen is het cruciaal om voortdurend te zoeken naar manieren om je bedrijfsprocessen te optimaliseren en efficiënter te maken. Een aspect dat aandacht verdient
Lees meer

13-09-2023 - De voordelen van een product display voor jouw producten
Als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je product op de juiste manier bij het juiste publiek onder de aandacht te brengen. Het is daarom ook niet zo heel vreemd dat we meestal
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap