Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Urenregistratie voor personeel. Waar moet je op letten?

Urenregistratie voor personeel. Waar moet je op letten?

Urenregistratie voor personeel. Waar moet je op letten?

Urenregistratie voor personeel is een onderschat onderdeel van bedrijfsvoering. Het nauwkeurig bijhouden van de gewerkte uren kan flink wat geld én werknemers besparen. Sterker nog: het kan geld en werknemers opleveren. In dit artikel lees je hoe je urenregistratie voor personeel eenvoudig, nauwkeurig en effectiever maakt.

Urenregistratie voor personeel. Waar moet je op letten?

Vermijd fouten, gebruik software

Een van de belangrijkste uitdagingen bij urenregistratie is het vermijden van fouten. Fouten bij het invoeren van gewerkte uren heeft niet alleen direct effect op de uitbetaling van de werknemer, maar op het hele financiële plaatje van het bedrijf. Ruil daarom bij voorkeur het rooster op papier of in Excel in voor urenregistratie software met app. Dit scheelt ook nog eens ontzettend veel kostbare tijd.

Aan de hand van personeelsplanning software, worden de uren betrouwbaar bijgehouden, heb je altijd inzicht in de werktijden van personeel én analyseer je eenvoudig en snel de knelpunten. Bijvoorbeeld hoe vaak iemand ziek is, overuren, minuren en de aanvraag van vakanties.

Waarom urenregistratie software?

Het kan zijn dat je meer personeel wil of krijgt en je dus op zoek bent naar een manier om de uren te registreren. Een andere optie is dat je niet tevreden bent over de huidige gang van zaken met betrekking tot urenregistratie. In beide gevallen is een goede urenregistratiesoftware met app aan te raden. Voordat we de beste opties bespreken, hierbij de redenen om voor urenregistratiesoftware te kiezen:

  1. Nauwkeurig en flexibel: Medewerkers en werknemers kunnen gewerkte uren nauwkeurig bijhouden en inzien: begintijden, eindtijden, pauzes, overuren of minuren
  2. Veelzijdig: Uren kunnen worden toegewezen aan specifieke projecten, taken en klanten, waardoor een gedetailleerd overzicht ontstaat van hoe de tijd per project wordt besteed.
  3. Koppelingen: Goede urenregistratiesoftware, zoals Werktijden.nl heeft koppelingen met veelgebruikte programma’s, zoals Exact, AFAS en Lightspeed.

Betere inzichten en rapportages

Met software zoals Werktijden.nl krijg je direct inzicht in de totale gewerkte uren van je personeel. Wat nog belangrijker is, is dat je gedetailleerde informatie krijgt over hoe deze uren zijn verdeeld over verschillende projecten en taken, wat een helder beeld geeft van de taakverdeling binnen je organisatie. Het programma biedt eenvoudige selectie- en sorteermethoden voor het genereren van overzichtelijke rapporten, waardoor je snel en gemakkelijk waardevolle inzichten hebt. Hier kun je de bedrijfsvoering en personeelsinzet op aanpassen.

De voordelen van goede urenregistratie voor medewerkers

Het bijhouden van uren voor personeel biedt meer voordelen dan alleen een overzichtelijke urenregistratie en urenadministratie. Hier zijn vier belangrijke voordelen:

  1. Verantwoording van gemaakte kosten: Bedrijven kunnen eenvoudiger gemaakte kosten en gewerkte uren verantwoorden bij klanten en opdrachtgevers.
  2. Inschatten van manuren voor projecten: Door nauwkeurige urenregistratie wordt het gemakkelijker om in de toekomst het benodigde aantal uren voor vergelijkbare projecten in te schatten.
  3. Voorkomen van conflicten met personeel: Het voorkomt potentieel vervelende arbeidsconflicten over de uitbetaling van gewerkte uren.
  4. Altijd en overal inzicht: Werknemers en werkgevers hebben altijd en overal inzicht in hun werktijden, roosters, verzuim en vakanties.

Urenregistratie software met app

Een ander groot voordeel van een software zoals die van Werktijden.nl is de beschikbaarheid van een mobiele app voor zowel Android als iOS. Hierdoor kunnen medewerkers hun urenregistratie eenvoudig bijhouden, ongeacht waar ze zijn. Dit maakt Werktijden.nl een veelzijdige en flexibele oplossing voor bedrijven die waarde hechten aan flexibiliteit en tevreden werknemers.

Probeer Werktijden.nl

Betrouwbare en efficiënte urenregistratie voor personeel is van cruciaal belang om kosten te beheersen en meer inzicht te krijgen in je personeelsbeleid en financiën. Werktijden.nl biedt een geavanceerde en toch simpele en gebruiksvriendelijke oplossing voor urenregistratie. Eerst zien dan geloven? Probeer de software dan gratis 14 dagen uit, zonder automatische verlenging.

Urenregistratie voor personeel. Waar moet je op letten?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

26-09-2023 - Werken aan MVO als ondernemer? Zo doe je dat!
Steeds vaker wordt de term MVO gebruikt, dit staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit is een traject wat veel bedrijven in gang zetten en waar certificaten aan ten grondslag liggen. Het
Lees meer

18-09-2023 - 5 tips voor ondernemers met een slechte cashflow
Cashflowproblemen kunnen elke ondernemer overkomen, of je nu een start-up runt of een succesvol bedrijf hebt. Als dit gebeurt, kan dit enorm stressvol zijn voor elke ondernemer. Met de onderstaande vi
Lees meer

15-09-2023 - Hoe payroll services bedrijven ten goede komen
In de dynamische wereld van het zakendoen is het cruciaal om voortdurend te zoeken naar manieren om je bedrijfsprocessen te optimaliseren en efficiënter te maken. Een aspect dat aandacht verdient
Lees meer

13-09-2023 - De voordelen van een product display voor jouw producten
Als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je product op de juiste manier bij het juiste publiek onder de aandacht te brengen. Het is daarom ook niet zo heel vreemd dat we meestal
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap