Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Online laadpassen versus fysieke laadpassen

Online laadpassen versus fysieke laadpassen

Online laadpassen versus fysieke laadpassen

Dus, je hebt een elektrische auto en wilt gemakkelijk je auto opladen? Hiervoor hebben we tegenwoordig laadpassen. Met deze passen kun je met veel gemak je auto opladen, waar je ook bent. Maar er zijn verschillende soorten laadpassen van MKB brandstof, en het is daarom goed om te weten wat de verschillen zijn. Ga je voor een online laadpas of toch voor een fysieke? In dit artikel maken we een vergelijking.

Voordelen van online laadpassen

Online laadpassen hebben zo hun voordelen. In Nederland kun je bij Fastned snellaadstations gewoon met je pinpas of creditcard opladen, zonder dat je een speciale laadpas nodig hebt, zolang je maar geregistreerd bent of een abonnement hebt. Dit is handig voor zakelijke rijders of als je je laadpas bent vergeten. Je kunt natuurlijk ook gewoon gebruik maken van de app van het bedrijf waar je de laadpas hebt gekocht. Die hebben meestal een QR code waarmee je eenvoudig kunt betalen. Bovendien zijn online laadpassen vaak flexibel. Je kunt zelfs kiezen voor een gratis laadpas zonder abonnement, waarbij je alleen betaalt voor wat je verbruikt en geen maandelijkse kosten hebt. Dit kan natuurlijk voordelig zijn als je niet vaak oplaadt.

Voordelen van fysieke laadpassen

Niet overal kun je zonder fysieke laadpassen opladen, en dan is het bemachtigen laadpas elektrische auto die je fysiek kunt gebruiken voordelig. Met een fysieke laadpas kun je altijd en overal laden. Het is ook handig om een of meer gratis laadpassen te hebben als backup, voor het geval er problemen zijn met de app, je telefoon of je betaalkaart. Zo heb je altijd een alternatieve optie paraat.

Opladen in het buitenland

Het is ook handig om te weten of je fysieke en online passen ook in het buitenland kunt gebruiken. Sommige laadpassen werken in andere Europese landen, maar kijk even of er extra kosten zijn en of je pas geldig is in het buitenland. Als je met je elektrische auto naar het buitenland gaat, is het slim om meerdere laadpassen mee te nemen, zodat je altijd kunt opladen en niet voor verrassingen komt te staan. Ook is het handig om te weten waar je laadstations kunt vinden en wat de kosten daarvan zijn.

Vergelijk de tarieven voor laadpassen

Je moet ook altijd prijzen vergelijken als je moet kiezen tussen online of fysieke laadpassen. Verschillende aanbieders hebben verschillende kostenstructuren. Sommigen rekenen een hoge startprijs en minder per kilowattuur, terwijl anderen het andersom doen. Zorg ervoor dat je niet te veel betaalt voor het opladen van je elektrische auto door de prijzen te vergelijken.

Laden zonder laadpas: handige apps

Je kunt je elektrische auto dus ook opladen zonder een fysieke laadpas bij je te hebben. Hiervoor kun je een aantal handige apps gebruiken. Een van de aanbevolen apps is de Shell Recharge app. Als je een account aanmaakt, krijg je een digitale laadpas waarmee je meteen kunt opladen zonder de fysieke pas. En bij sommige laadpalen kun je zelfs betalen met een QR-code. Er zijn ook andere handige apps, zoals Fastned en Smoov, waarmee je kunt betalen voor het laden zonder een fysieke pas bij je te hebben, maar meestal moet je wel eerst je laadpas aan de app koppelen. Onze tip: wanneer je graag gebruikmaakt van online laadpassen, zorg er dan ook altijd voor dat je minstens 1 fysieke laadpas bij je hebt in het geval je problemen hebt met je digitale!

Online laadpassen versus fysieke laadpassen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

29-11-2023 - Vijf tips voor het verlagen van de energierekening deze wint
Wil jij komende winter grip houden op je energierekening? Lees in dit blog wat jij kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw energierekening behapbaar blijft. Het verlagen van je energierekening is niet
Lees meer

16-11-2023 - De voordelen van een BV oprichten
Wanneer je een onderneming gaat oprichten zijn er verschillende vormen waaruit je kunt kiezen. Het kiezen van een verkeerde rechtsvorm van je bedrijf, kan vervelende gevolgen hebben in de toekomst. Je
Lees meer

15-11-2023 - Wil je een goede werksfeer op kantoor creeren? Misschien heb
Voor wie werkt bij een organisatie, als werknemer of werkgever, weet hoe essentieel een goede werksfeer is op kantoor. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat men iedere ochtend met plezier naar het werk v
Lees meer

15-11-2023 - Duurzaamheid in Bedrijfsvoering: Hoe kan jouw bedrijf zo duu
Duurzaamheid is een term die de afgelopen jaren steeds meer aandacht heeft gekregen, zowel op persoonlijk als zakelijk niveau. Als bedrijf is het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor de im
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap